Meni

Pretražite letove do aerodroma Esmeraldas General Rivadeneira

Prikaži filtere

Esmeraldas

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -5
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Zeleni Esmeraldas

  Grad se često naziva zelenim krajem, zahvaljujući njegovoj bujnoj vegetaciji. Legenda kaže da se njegovo ime prvo odnosilo na smaragde, po kojima je ova regija bila poznata. Danas više nema tragova njihovog postojanja.

 • Aguardiente con coco

  Obavezno probajte lokalno piće – kokos u kojem je izdubljena mala rupa kako bi se kroz nju sipao alkohol, a onda se ona zapuši pampurom i ostavi da odstoji mesec dana. Ovo piće se služi ili u kokosu ili u čaši, ukrašeno slamčicom.

 • Dva godišnja doba

  Esmeraldas se nalazi u klimatskoj zoni u kojoj postoje samo dva godišnja doba – sušna sezona od juna do novembra, kada je vlažnost vazduha 40%, i kišna sezona, kada vlaga dostiže i čitavih 100%.

Šta videti u Esmeraldasu

Ovaj lučki grad na severozapadu Ekvadora pun je života otkako je na njegovom mestu nikla prva naseobina 1526. godine. Poznat je po predivnim plažama i raskošnim istorijskim zdanjima iz doba španske vladavine. Život u ovom gradu vrti se oko luke od samog njegovog nastanka, a ona je bila i ostala najvažniji centar za trgovinu u Esmeraldasu.

Savršena mesta za sunčanje i opuštanje tokom čitave godine – prijatna morska klima i peščane plaže – vuku vas da ovde lenjo provedete čitave dane. A vi biste ipak da osetite nalit adrenalina? Na obližnjim plažama veoma je popularna vožnja kanuom po okeanu. Dok budete veslali duž obale, zaista ćete osetiti uzbuđenje. 

A kada se umorite od sunca, utočište možete potražiti u rezervatu prirode koji se pruža uz obalu, često i tik uz samu plažu. Posetite Manglares Mataje – Cayapas, šumski rezervat, gde žive mnoge divlje životinje. Ovo mesto posebno cene ljudi koji uživaju u posmatranju ptica. 

Najtipičniji suvenir koji možete poneti iz Esmeraldasa je panama šešir koji je napravljen od lišća posebne vrste palme koja raste u ovom kraju. Od prvog dana dobro će vam služiti kao zaštita od sunca. Nabavite ga na pijaci u blizini luke. 

U kuhinji ovog kraja, zahvaljujući odličnim uslovima za ribarstvo, već vekovima vladaju različite vrste ribe i morska hrana, posebno morski rakovi i škampi. Jelo koje svakako treba da probate je encocado do pescado – riba u sosu od kokosovog mleka. Da biste probali neke ukuse iz ovog kraja, zatražite tapao, jelo od pšenice, ribe i banana. Kad je u pitanju morska hrana, naručite arroz con menestra, camarón y patacones – pirinač sa sočivom, škampima i prženom zelenom bananom. Najbolja tradicionalna jela naći ćete u kafe-restoranu Bolivar, koji se nalazi na raskrsnici ulica Olmedo i Quito.

Popularne avio kompanije Esmeraldas General Rivadeneira

Red letenja: Esmeraldas

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Esmeraldasu

Nađite smeštaj u Esmeraldasu