Jelovnik

Pretražite letovedo aerodroma Hamburg Fuhlsbuttel

Prikaži filtere

Hamburg

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Zeleni grad Hamburg

  Godine 2011. Hamburg je dobio titulu evropske zelene prestonice. U proteklih nekoliko godina grad je načinio veliki napor u cilju zaštite sredine, smanjenja emisije CO2 i obezbeđivanja čistijeg vazduha i vode za svoje stanovnike.

 • Minijaturna zemlja čuda

  Najveća svetska izložba minijaturne železnice ujedno je i jedna od najvećih gradskih atrakcija. Miniatur Wunderland Hamburg nalazi se u ulici Kehrwieder 2–4. Cena ulaznice je 12 €, za decu 6 €.

 • Muzički grad

  Posle Njujorka i Londona, Hamburg je treća po redu muzička metropola u svetu. Grad je dom više od 50 muzeja i više od 300 pozorišnih scena, a Filharmonija je nedavno dobila novu spektakularnu zgradu na reci Elbi.

Šta videti u Hamburgu

Tipični nemački grad – dostojanstven i ponosan, sa mnoštvom zelenila. Ali noću, posebno u nekim četvrtima, možete videti i neku njegovu malo drugačiju stranu. Otkrijte Hamburg u u svim njegovim bojama.

Hamburg je jedan od najlepših gradova u Nemačkoj. Smešten je na severu zemlje i nalikuje nekima od skandinavskih gradova. Bićete zadivljeni njegovim divnim privatnim vilama, širokim avenijama i velikim gradskim parkovima. Prvi stanovnici naselili su današnji Hambrug oko 4. veka pre nove ere. Što se populacije tiče, sada je ovaj grad drugi po broju stanovnika u zemlji, a ujedno je i najveća luka u Nemačkoj.

Grad Hamburg je bogat prirodom i zelenilom. Park Planten un Blomen jedna je od najvećih atrakcija u gradu. U njemu se nalazi botanička bašta sa kućicom za palme, kao i najveći japanski vrt u Evropi. Tokom letnjih večeri u njemu možete uživati u lajt-šouovima na vodi uz klasičnu muziku.

Nedaleko od grada nalazi se popularni Heide Park, najveći zabavni park u severnoj Nemačkoj. Prostire se na oko 80 hektara i ima više od 50 atrakcija, koje su podeljene u nekoliko tema, međa kojima su Zaliv gusara, Transilvanija i Divlji zapad.

Tipična nemačka hrana koja se jede na ulici je kobasica sa karijem (Currywurst), a najbolja mesta za taj tip hrane su Curry Queen Deli u Zippelhaus br. 2 ili Kiez Curry u Querstraße br. 2. Ako vas zanimaju jela iz drugih krajeva sveta, posetite Kailua Poké. Tamo možete naručiti čuvenu havajsku činiju sa svežim komadima pribe, piletinom i različitim presnim povrćem. Ne možete da zamislite život bez pice? Onda je za vas Überquell, i to ne samo zbog najbolje pice u gradu već i zato što možete gledati proces vrenja piva dok vam ga toče.

Grad će vas iznenaditi svojim različitim licima – od Reperbana (jednog od najpoznatijih kvartova za noćni život u Evropi), kroz užurbani centar, do četvri Blankeneze, u kojoj su ekskluzivne vile. Svaki deo Hamburga izgleda drugačije, ali oni čine harmoničnu celinu – veoma živopisno i izuzetno mesto koje jednostavno morate posetiti!

Popularne avio kompanije Hamburg Fuhlsbuttel

Red letenja: Hamburg

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Hamburgu

Nađite smeštaj u Hamburgu