Meni

Pretražite letove za Vece

Vece

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Zoo

  Ako grad Vece posećujete s detetom, obavezno svratite u park koji se nalazi na samom rubu grada, odmah uz ostatke dvorca Hertefeld. Tamo ćete naći zoološki vrt i možete koristiti predviđenu edukativnu trasu. 

 • Baza RAF-a

  Odmah kraj aerodroma nalazi se muzej Larbruh, u kojem je prikazana istorija vojne avijacije. Nema ničeg neobičnog u tome – današnji aerodrom u Veceu pripadao je britanskim trupama RAF.

 • Dan na reci Nirs

  Provedite jedna dan u okrilju prirode. U Kevin’s Pub u ul. Wasserstr. br. 50 pitajte za splavarenje rekom Nirs. Na raspolaganju su vam kanui i čamci za nekoliko osoba. Reka protiče kroz šumarke i polja. 

Šta videti u Veceu

Šarmantni gradić na zapadu Nemačke nalazi se tik uz granicu s Holandijom. Najstariji prisustvo ljudi na ovom području datira još iz kamenog doba.

Vece se može pohvaliti sa čak tri dvorca. Dvorac Visen nalazi se južno od grada. Njegova izgradnja počela je u 14. veku. Potom je mnogo puta bio obnavljan, da bi zadržao finalni izgled u neogotskom stilu. Njegov najinteresantniji element je kapela iz 1876. Na drugom kraju Vecea nalazi se dvorac u Kalbeku. Prvi put se pominje davne 1326. godine. Goreo je u požaru više puta. Naposletku je ponovo izgrađen 1909. inspirisan dvorcima iz Vestfalije iz 18. veka. Leti se u vrtu zamka održavaju koncerti. A na zapadu grada nalazi se mali barokni dvorac Hertefeld. On služi kao pozornica za pozorišne predstave.

Ovde se odmarajte baš kao i žitelji ovog kraja – aktivno, tako što ćete upoznavati okolinu. U Veceu se na više mesta mogu iznajmiti bicikli. Nije loše da koristite ovaj vid prevoza jer u čitavoj oblasti ima mnogo zanimljivih biciklističkih staza. Posebno preporučujemo onu po imenu Herenzic. Ako se odlučite za ovu turu, usput ćete posetiti kuću Ane od Klefea, zamak Majland ili živopisni Henep na holandskoj strani, gde se sreću reke Muz i Nirs.

Posetite Vece u decembru i nikada ga nećete zaboraviti. Pred Božić se mogu videti kompletne gradske pretpraznične pripreme. Na svakom koraku nailazićete na štandove sa božićnim ukrasima i suvenirima, a na glavnom trgu možete se ugrejati kuvanim vinom ili se šetati praćeni svečanim prazničnim melodijama.

Nemačka kuhinja prava je gozba za čula, uz bonus za one koji uživaju u pivima. Jela koja treba probati u Veceu veoma se dobro uparuju sa zlatnim lokalnim pićima. Za ukusnu večeru posetite Kupferpfanne u ul. Wasserstrasse br. 28. Tamo naručite Kupferpfanne, svinjetinu u sosu od pečuraka s kroketima, ili Schweinelendchen „Weezer Art“ – pečeno prase sa sirom. Onima koji žele da probaju nešto novo predlažemo Weinbergschnecken, pečene puževe u sosu od belog luka. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Vece na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Vece?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Vece, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Vece?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Vece uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Veceu

Popularne avio kompanije za Vece

Red letenja: Vece

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Veceu

Nađite smeštaj u Veceu