Meni

Pretražite letove za Algero

Prikaži filtere

Algero

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Poseta vinogradima

  Dvadeset minuta kolima severno od Algera nalazi se Azienda Agricola Leda' d'Ittiri, vinarija u kojoj možete isprobati različite sorte vina i naučiti nešto o procesu njegove proizvodnje.

 • Igranje s delfinima

  U marini u Algeru nekoliko prevoznika organizuje vožnje brodom oko ostrva, koje traju po nekoliko sati. Tokom njih možete videti delfine kako se igraju u vodi, pa čak i ogromne kitove.

 • Obiđite Barselonetu

  Stari deo grada poznat je i kao Barcelonetta („mala Barselona“). Čak i danas imena ulica u ovoj četvrti ispisana su na dva jezika – španskom i italijanskom.

Šta videti u Algeru

Algero je katalonski grad na italijanskom ostrvu. Miks te dve kulture, izuzetne hrane i gostoprimljivih domaćina ovaj grad čini specijalnim. Neki hvale savršene uslove za sportove na vodi, a drugima se dopadaju uske i živopisne ulice u ovom gradu.

Grad leži na zapadnoj obali ostrva Sardinija. Skoro polovina njegovih stanovnika koristi arhaični dijalekat katalonskog jezika. Oni su potomci osvajača iz Katalonije koju se u 14. veku naselili ostrvo i potisnuli starosedeoce sa obale ka njegovom središtu. Doseljenici su ostavili velikog traga na današnjem izgledu Algera – uspostavili su, primera radi, presek gradskih ulica karakterističan za katalonsku arhitekturu. Da li sada još više želite da vidite panoramu grada? Samo se popnite na neku od osmatračnica – Torre Sulis, Porta Terra ili San Giovanni – i uživajte u pogledu.

Jesen i leto su u Algeru savršeni za uživanje u suncu i opuštanje na plaži. Zimi grad slavi karneval, čija je kulminacija njegov završetak. Povorke učesnika u šarenim kostimima i konjičke predstave organizuju se u različitim delovima grada.

Jedinstveno iskustvo doživećete ako napravite izlet za Kapo Kaču (Capo Caccia) i istražite krečnjačke litice ispresecane pećinama i pukotinama. Najzanimljiviji je put koji kroz njih vodi do Neptunove pećine. Kraj u blizini poznat je po odličnim uslovima za ronjenje. U Algeru ima mnogo ronilačkih centara, koji iznajmljuju opremu i nude časove ronjenja s bocom za početnike.

Lokalna kuhinja takođe je pretrpela uticaj Katalonaca. U samom srcu grada, u restoranu SardOa Aperitivo di Vino ješćete najbolji tapas sa španskom pršutom, koji se služi uz lokalno vino. Najbolja paelja jede se u Trattoria Rejal, na samom početku ulice Via Antonio Gramsci. Ovo mesto je daleko poznato i kao restoran morske hrane (i imajte u vidu da, ako želite da jedete jastoga, treba da se najavite dan ranije). Vredi svratiti i u restoran Mos Tapas – on je odmah pored. Osim odlične hrane, u njemu možete uživati i u zalasku sunca.

Da li volite da jedete lokalnu hranu? Svake srede ujutru, u ulici Viale Sardegna, održava se nedeljna ulična pijaca, gde možete kupiti neke od regionalnih specijaliteta. Ukoliko želite da kupite vino, na raspolaganju su vam vinarije, kao i enoteka (u italijanskom stilu). U njoj će vam, ako kod sebe imate flašicu, vino natočiti pravo iz bureta.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Algero na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Algero?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Algero, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Algero?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Algero uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Algeru

Popularne avio kompanije za Algero

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Algeru

Nađite smeštaj u Algeru