Meni

Pretražite letove za Atlantu

Prikaži filtere

Atlanta

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC-4 (leto), UTC-5 (zima)
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Julska fešta

  Svake godine u julu u Atlanti se održava National Black Arts Festival, najveći kulturni događaj na svetu posvećen afro-američkoj umetnosti. U to vreme u gradu se održavaju koncerti, predstave i izložbe.

 • Retro šarm

  Godine 1928. u gradu je otvoren The Varsity – prvi u ovom lancu restorana brze hrane. Do danas je ta kafeterija kultno mesto za brz obrok. Vredi posetiti.

 • Za piknik

  U gradu takođe možete uživati u zagrljaju prirode. Samo idite u Piedmont Park, odakle ćete imati divan pogled na centar Atlante. Ako je vreme lepo, razmislite o roštilju ili pikniku, baš kao lokalci.

Šta videti u Atlanti

Atlanta je glavni grad Novog Juga, važan poslovni centar, rodno mesto Koka-kole, a najviše od svega dom je etnički šarolike populacije doseljenika iz svih krajeva sveta. Grad nudi brojne znamenitosti, izuzetnu regionalnu kuhinju, dobar noćni život i kosmopolitsku atmosferu.

Glavni grad Džordžije Atlanta danas je jedan od najvažnijih poslovnih centara u SAD. Sedište je kompanija kao što su Coca-Cola, Cartoon Network, CNN, UPS ili Delta Air. Na raskrsnici brzih puteva I-20 i I-75 nalazi se centar grada (Downtown district), u kojem su izgrađeni soliteri od stakla i čelika od kojih će vam stati dah. Najviša zgrada je Bank of American Plaza, koja je visoka 312 metara, a odmah posle nje je SunTrust Plaza, 265 metara. U ovaj deo grada treba otići i samo da biste se divili monumentalnoj arhitekturi i osetili užurbanu poslovnu atmosferu.

Atlanta je po broju Amerikanaca koji su je posetili sedmi po redu grad u SAD, pošto nudi brojne turističke atrakcije. Jedno od mesta koje treba videti je Atlanta History Center, u kojem se mogu videti izložbe i interaktivne atrakcije, ali i renovirana stara zdanja i vrtovi. Još nešto što treba videti je porodična kuća Martina Lutera Kinga, koji je šezdesetih godina 20. veka odatle pokrenuo pokret za bolje poštovanje ljudskih prava koji se zalagao za ravnopravnost Afro-Amerikanaca i ukidanje rasne diskriminacije. Nalazi se u aveniji Auburn 449. Ako ste voleli „Prohujalo s vihorom“, ne smete propustiti da posetite muzej koji se nalazi u kući njegove autorke Margaret Mičel u aveniji Crescent 979. Vredi posetiti i Muzej građanskog rata, u kojem je prikazana istorija bitke za Atlantu.

Dok ste u Džordžiji, morate probati sočne breskve, slatki luk Vidalia i pekan, koji se dodaje u većinu jela regionalne kuhinje. Posebno preporučujemo pitu s breskvama, koja se služi i otvorena i prepečena, a dodaje joj se sladoled od vanile, ali i proju sa pasuljem, kuvanim kukuruzom, keljom ili smeđom gorušicom ili pire krompirom. Za desert naručite pitu sa pekan orahom i slatki čaj. Gde jesti? Definitivno u Mary Mac’s Tea Room, gde se na jelovniku nalaze mnoga lokalna jela, ili u Bone’s Restaurant, dok u McKendrick’s Steak House možete jesti fenomenalan biftek. Ukusna morska hrana služi se u The Oceanaire ili Kimball House’s Oysters.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Atlantu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Atlantu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Atlantu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Atlantu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Atlantu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Atlanti

Popularne avio kompanije za Atlantu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Atlanti

Nađite smeštaj u Atlanti