Meni

Pretražite letove za Bristol

Prikaži filtere

Bristol

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC+1 (leto), UTC+0 (zima)
  Valuta: Britanska funta (GBP)

 • Nebo u svim bojama

  Svakog leta održava se Međunarodna fijesta balona u Bristolu, festival koji traje četiri dana. Tokom nje ćete gledati kako uzleće na stotine šarenih balona.

 • Zidna umetnost

  Jedan od najpoznatijih majstora grafita, anonimni umetnik Benksi, poreklom je iz Bristola. Pažljivo se osvrnite oko sebe i naći ćete neka od njegovih dela, kao što su Mild, Mild West, Well ili Hung Lover.

 • Priče o gusarima

  Ljubitelji prekomorskih pustolovina treba da posete najstariju tavernu u Bristolu, Llandoger Trow. Priča se da je Edvard Tič, poznat kao Crnobradi, i sam posećivao ovo mesto.

Šta obići u Bristolu

Volite priče o avanturama na moru, posebno one o gusarima? Želite da doživite atmosferu jednog pravog engleskog paba? Ili možda više volite da obilazite znamenitosti? Treba da posetite Bristol – u ovom lučkom gradu očaraće vas toliko toga!

U prošlosti je Bristol bo najvažnija engleska luka, iz koje ne samo što su isplovljavali brodovi sa britanskom zastavom – već i oni piratski. Današnja luka u Bristolu izgrađena je na mestu tih starih dokova na reci Ejvon. Ovo je odlična zona za opuštanje, u kojoj se nalazi bezbroj pabova na usidrenim starim splavovima. Uveče se možete tamo prošetati i posetiti jednu od engleskih kafana – gde uz pivo dobijate i besplatan provod!

King Street, ulica koja prolazi kroz centar grada, takođe je zanimljiva i u njoj možete naći najstarije tradicionalne engleske pabove u gradu. Tornjevi Bristolske katedrale iz 12. veka dominiraju gradom (ulaz je besplatan) i impresivno izgledaju, kao i Wills Memorial Building, zgrada u kojoj je sad smešten Univerzitet. Uprkos masi studenata u zgradi i ispred nje, savetujemo vam da se popnete na kulu i uživate u prelepom pogledu na grad. Odličan pogled očekuje i one koji posete najveću atrakciju Bristola – monumentalni most Klifton.

Uz reku ćete videti najveći putnički parni brod na svetu, SS Great Britain iz prve polovine 19. veka, koji je plovio za Sjedinjene Američke Države. U njegovoj perfektno renoviranoj unutrašnjosti sada se nalazi muzej. Ljubitelji umetnosti i prirode sigurno će biti zadovoljni izložbama u Muzeju i umetničkoj galeriji grada Bristola (ulaz je besplatan), dok će fanovi nauke uživati u istraživanju centra At-Bristol. Ako vas intrigira džordžijanska epoha, posetite The Georgian House Museum, čije su prostorije verno rekonstruisane u skladu sa duhom tog perioda.

Ako umesto da grad obilazite sa vodičem (ili uz pomoć mobilne aplikacije), volite da osetite način života i posmatrate kako provode vreme njegovi stanovnici, idite u jedan od parkova. Kada je dan topao – a ima ih dosta u Bristolu – sav društveni život odigrava se tamo. Stanovnici Bristola večeri i vikende provode u gradskim parkovima, gde uživaju u brzoj hrani i nekad piju pivo na travi ili klupama.

Korisne informacije o aerodromima u Bristolu

Popularne avio kompanije za Bristol

Red letenja: Bristol

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Bristolu

Nađite smeštaj u Bristolu