Meni

Pretražite letove za Kaljari

Prikaži filtere

Kaljari

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Gradska plaža

  Ako volite da vreme provodite na obali mora, Kaljari, naravno, ima šta da ponudi. Od svih mesta ovdašnji stanovnici kao i turisti posebno vole plažu Poeto.

 • Lokalne zakuske

  Ovde ćete poželite da isprobate sve po redu! Posebno treba probati sardines, pane carasau, što su veoma tanke lepinje, ili mirto – lokalni liker koji se pravi od mirte.

 • Giara di Gesturi

  Nekih sat vremena vožnje od grada nalazi se Đara di Gesturi. To je visoravan na kojoj žive poslednji divlji konji u Evropi – i svakako ih vredi videti!

Šta videti u Kaljariju

Kaljari – glavni grad Sardinije, nalazi se na južnoj obali ostrva i najveći je grad na njemu. Područje na kom se Kaljari prostire bilo je naseljeno još u doba neolita. Sam grad osnovan je negde u 8. veku pre nove ere.

Kaljari nudi sve što vam je potrebno ako ste ljubitelj mesta s bogatom istorijom. Fantastična arhitektura i divni stari grad pozivaju da izdvojite vreme za neobaveznu šetnju među divnim prizorima. Najstariji kvart je Kastelo, koji se s pravom smatra najšarmantnijim delom grada Kaljarija. Tamo pronađite udoban kafić i opustite se uz fantastičan pogled, naravno uz odlično pripremljen espreso.

Među mestima koja su vredna vaše pažnje moramo da navedemo i monumentalnu i impresivnu Crkvu Svetoh Mihajla, u ulici Via Ospedale br. 2. U njenoj neposrednoj blizini, u Via Domenico Alberto Azuni, naići ćete na Crkvu Svete Ane – koja nadvisuje okolna zdanja pošto se nalazi na brdašcetu.

Želite da osetite pravu atmosferu ovog grada? Idite na trg Piazza Yenne, gde ćete naći mnogo malih taverni i restorana u kojima ćete jesti antipasti – italijanska predjela – i piti ukusno vino. Žitelji grada obožavaju da ovde provode vreme, tako da ćete osetiti pravi italijanski žagor, posebno tokom letnjih noći. Ovaj trg nalazi se blizu glavne gradske promenade – Via Giuseppe Manno. Kada krenete ka jugu sa trga, stići ćete do gradske luke.

Zanimaju vas posebna mesta koja preporučuju i lokalci i posetioci, a na kojima možete pojesti ukusnu italijansku večeru? U širokom izboru ovakvih mesta, treba na primer pomenuti INU Sardinian Wine Bar u Via Sassari br. 50 ili Sabores u Via Baylle br. 6. U oba ova restorana možete probati odlična lokalna vina i jela spravljena od sastojaka iz ove regije. Za izvrsnu picu svratite u piceriju Federico Nansen u Corso Vittorio Emanuele II br. 269.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Kaljari na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Kaljari?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Kaljari, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Kaljari?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Kaljari uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Kaljariju

Popularne avio kompanije za Kaljari

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Kaljariju

Nađite smeštaj u Kaljariju