Meni

Pretražite letove za Keln

Prikaži filtere

Keln

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Tolerantan grad

  Jedna od najvećih proslava LGBT zajednice i najveća u Nemačkoj – Christopher Street Day – održava se u Kelnu.

 • Dom kolonjske vode

  Proizvodnja ove vrste parfema počela je u 18. veku. Recept za eau de cologne čuva se i danas, a proizvodnja kolonjske vode i dalje je u rukama porodice tvorca njene formule.

 • Rekordni broj pabova

  U Kelnu ima oko 3.000 pabova, što grad smešta na prvo mesto u Nemačkoj po broju pabova po glavi stanovnika.

Šta treba obići u Kelnu?

Keln je četvrti grad po broju stanovnika u Nemačkoj i kulturni je i ekonomski centar oblasti Severna Rajna – Vestfalija. Jedan je od najstarijih nemačkih gradova. Osnovala ga je 50. godine nove ere carica Agripina i imao je važnu ulogu u Rimskom carstvu. Tokom dvadeset godina na prelazu iz 18. u 19. vek Keln je bio deo Francuske.

Kada je 1815. godine grad priključen tadašnjoj državi Pruskoj, započela je Industrijska revolucija i grad je postao važan industrijski i transportni centar. Keln je znatno oštećen tokom Drugog svetskog rata jer je grad bombardovan čak oko 260 puta. Obnova je trajala do kraja 20. veka i tokom tog perioda broj stanovnika u gradu se znatno uvećao.

Ponos grada je fudbalski klub Keln, sa domaćim stadionom „Rajn Energi“ (Rhein Energie) sa kapacitetom od 50.000 ljudi. Poseban šmek gradu daju ušuškane male kafeterije i brojne pivnice oko glavnog trga. Najpoznatije regionalno pivo je kelš (Kölsch). Cene u Kelnu su prijatno iznenađenje, jer su veoma niske za toliko veliki grad.

Svake godine u Kelnu se održava karneval. Ovaj period slavlja stanovnici grada nazivaju „peto godišnje doba“. Živopisni kostimi, muzika i parade su savršen pokazatelj karaktera ovdašnjih stanovnika. Proslava privlači ne samo građane nego i brojne turiste. Karneval se završava noć pre početka božićnog posta, kada se prave simbolične vatre za oslobođenje od greha.

Ljubitelji umetnosti svakako treba da posete Ludvigov muzej (Museum Ludwig), u kojem mogu da vide dela nekih od majstora kao što su Pablo Pikaso i Endi Vorhol. Treba posetiti i muzej čokolade. Oni koji žele da uživaju u pogledu na grad mogu se popeti na vrh nebodera Köln-Triangle, odakle mogu da uživaju u panorami i vide čak i Diseldorf.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Keln na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Keln?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Keln, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Keln?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Keln uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Kelnu

Popularne avio kompanije za Keln

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Kelnu

Nađite smeštaj u Kelnu