Meni

Pretražite letove za Klivlend (OH)

Prikaži filtere

Klivlend (OH)

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC-4 (leto), UTC-5 (zima)
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Svratite na pijacu

  U Klivlendu treba posetiti West Side Market, pijacu na kojoj lokalni farmeri prodaju sveže povrće i pecivo, a možete probati i proizvode iz ovoga kraja. 

 • Kosmička atrakcija

  NASA ima svoj istraživački centar u Klivlendu. Da biste ga posetili, zahtev na veb-sajtu Nase morate da popunite bar dva meseca unapred. 

 • Podvodni svet

  Ludi ste za životinjama koje nemate priliku često da vidite? Sigurno će vam se dopasti Veliki klivlendski akvarijum, u kojem možete videti skoro pet hiljada vrsta životinja koje žive u moru. 

Šta videti u Klivlendu

Grad Klivlend u Ohaju je brzo rastuće finansijsko, naučno i kulturno središte. Poznat je, između ostalog, po centru za istraživanje svemira i prvoklasnim muzejima. Ističe se savršenom kuhinjom, specifičnom upravo za ovaj deo Amerike.

Za svoje osnivanje 1796. godine, grad ima da zahvali geodetima kompanije Connecticut Land Company. Zahvaljujući tome što je reka Kujahoga povezana sa jezerom Iri, ovde je počela da cveta trgovina, između ostalog ugljem i rudom gvožđa. Napredak grada trajao je do osamdesetih godina 20. veka, kada je usled krize zatvoreno nekoliko industrijskih centara i kada je eskalirala stopa nezaposlenosti. Danas se grad fokusira na kulturu i omogućava pristup sjajnim umetničkim kolekcijama (poznat je recimo Rokenrol hol slavnih), pozorištima, zabavnim parkovima i terenima za golf najboljim u zemlji. Najviše kulturnih atrakcija naći ćete u delu grada University Circle, u samom centru.

A šta sve obići tamo? Svakako Public Square u centru grada, na ušću reke Kujahoga, koji se nije promenio još od vremena njegovog osnivanja. Na tom simboličnom mestu održavaju se javni događaji i koncerti Klivlendskog orkestra na Dan nezavisnosti, 4. jula. Tamo možete videti i karakteristične oblakodere kao što je Key Tower, najviša zgrada u Ohaju i jedna od najvećih u zemlji. Zaljubljenici u prirodu treba da odu do jezera, koje je jedno od najtoplijih i najplićih od svih Velikih jezera u tom regionu, kao i da posete nacionalni park Dolina Kujahoge, koji je udaljen nekoliko kilometara od centra.

Šta jesti u Klivlendu? Regionalna kuhinja je miks kulinarske tradicije američkih Indijanaca, Amiša i doseljenika iz Evrope, posebno njenog srednjeg i istočnog dela. Među lokalnim specijalitetima su jela kao što je Polish boy, u kojem su pomešani kobasica, kupus salata, pomfrit i barbekju sos. Popularne su i nokle bogato nafilovane govedinom i senfom – poznate kao croned beed, kao i chicken paprikash, dobro zabibereni paprikaš s mesom. Za desert preporučujemo krofne sa džemom i kasatom. Gde jesti? Posebno preporučujemo Slyman's Deli, Townhall i Grumpy's Cafe.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Klivlend (OH) na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Klivlend (OH)?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Klivlend (OH), mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Klivlend (OH)?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Klivlend (OH) uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Klivlendu (OH)

Popularne avio kompanije za Klivlend (OH)

Red letenja: Klivlend (OH)

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Klivlendu (OH)

Nađite smeštaj u Klivlendu (OH)