Meni

Pretražite letove za Kos

Prikaži filtere

Kos

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: grčki
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Starinsko ime

  Ime grada i ostrva Kos prvi put se pominje u Homerovom epu „Ilijada“. Od tog vremena – oko 7. veka pre nove ere – nije se menjalo. 

 • Grad oca medicine

  U gradu je rođen najslavniji lekar antičkog doba – Hipokrat. U njegovu čast i dalje se čuva platan, ogromno drvo prečnika 14 metara u blizini zamka Neracija, koji je navodno on zasadio i pod kojim je držao predavanja iz medicine. 

 • Majušno ostrvo

  Čitava teritorija Kosa pruža se samo 50 kilometara u dužinu, zbog čega treba da posetite bar deo ostrva dok ste na njemu. Teško je izgubiti se ovde jer se celom dužinom pruža glavna ulica, od koje se račvaju sve važnije manje. 

Šta videti u gradu i na ostrvu Kos

Kos je najveći grad na istoimenom ostrvu, a nalazi se u njegovom istočnom delu. Najvažnija je luka na ostrvu, a istovremeno je i najvažniji na svim ostrvima u Egejskom moru. Sam grad, sa svojom populacijom od skoro dvadeset hiljada stanovnika, jedna je od omiljenih destinacija za putnike iz svih krajeva sveta.

Okolina grada bila je naseljena još u trećem milenijumu pre nove ere, a na današnjem mestu Kos je izgrađen 366. godine pre nove ere, a potom i obnovljen nakon što je pretrpeo jak zemljotres 1933. U njemu su mnoge od građevina uništene, ali neki elementi stare arhitekture i dalje su vredni divljenja. Važno je istaći i to da je zemljotres imao i neke pozitivne strane. Zahvaljujući njemu otkrivene su brojne ruševine iz starogrčkog i rimskog doba. Dok se budete šetali gradom, naići ćete na brojne iskopine.

Jedno od mesta koje svakako treba obići je tvrđava Neracija. Izgrađena je u 14. veku kao sedište vitezova reda Svetog Jovana. I danas se ona uzdiže na poluostrvu, okružena s jedne strane morem, s druge lukom, koja je odlična da se u njoj prošetate. Ograđena je divnom promenadom duž koje se izdižu palme. U blizini ćete videti mnogo šarenih brodova, osetiti atmosferu morskog grada i, naravno, imati prilike i da se divite pomenutoj građevini u zaleđu.

Koristite termalna kupatila dok ste na ovom ostrvu. Voda izbija iz stena kraj mora, ali je okružuje stenje i ne meša se sa morskom vodom. Za opuštanje je tamo najbolje otići rano ujutru ili kasno uveče.

Šta da probate od hrane dok ste na Kosu? Svakako obratite pažnju na ukusni grčki sladoled, a kupite i med proizveden na ostrvu, kao i mirisne začine i sušeni paradajz. Pitate se gde je najbolje otići na večeru ili lagan obrok? Posetioci preporučuju brojna mesta širom ostrva. U gradu Kos svratite, primera radi, u Lofaka u ul. Agios Nektarios ili u Plaza Brach u ul. Sokratous br. 9. Na oba mesta možete probati jela Mediterana, s naglaskom na grčkoj hrani. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Kos na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Kos?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Kos, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Kos?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Kos uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima na Kosu

Popularne avio kompanije za Kos

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele na Kosu

Nađite smeštaj na Kosu