Meni

Pretražite letove za Katovice

Prikaži filtere

Katovice

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: poljski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Zlot (PLN)

 • Posetite OFF!

  U avgustu se jedan od najuzbudljivijih muzičkih događaja u Evropi održava u dolini tri jezerceta (Dolina Trzech Stawów) – OFF festival. Na njemu možete čuti više od 70 bendova koji sviraju alternativnu muziku na četiri bine!

 • S pogledom na grad

  Za najbolju panoramu grada predlažemo osmatračnicu izgrađenu u starom rudarskom oknu u šleskom muzeju. Stvarno vredi videti grad iz te perspektive!

 • Hrana po meri

  Tipično jelo ovog regiona su kluski, rolada i modro kapusta (knedle od testa i rolada s crvenim kupusom), takozvana šleska večera. Obavezna je na jelovniku većine restorana u Šleziji. Probajte, nećete se pokajati.

Šta obići u Katovicama

Donedavno je grad Katovice bio poznat kao centar rudarske industrije u južnoj Poljskoj. I dalje u njemu možete videti rudarska okna i takozvane familok (radničke zgrade), ali atmosfera u gradu se menja. Danas su Katovice prestonica kulture, dobre hrane i moderne arhitekture.

Godinama su se Šlezija i Katovice poistovećivali s rudarstvom. U poslednje vreme ovaj grad privlači turiste ne samo svojim fenomenalnim i svetski poznatim arhitektonskim projektima i uspešno revitalizovanim postindustrijskim zgradama, već i kulturnim dešavanjima, muzejima posvećenim istoriji regije Šleska i izvrsnoj lokalnoj hrani.
Svuda u Katovicama primetićete da grad prolazi kroz plansku transformaciju. Samo treba da posetite njegovu futurističku arenu, kompleks nazvan Spodek, ili odmah do njega Kulturnu zonu u kojoj su ugalj-crna zgrada Međunarodnog kongresnog centra, monumentalno zdanje Nacionalnog radijskog simfonijskog orkestra (NOSPR) i Šleske, izgrađen na mestu nekadašnjeg rudnika. Izdvojte vreme za posetu poslednjem od ovih mesta jer ima jednu od najboljih interaktivnih izložbi u Evropi, te vam sigurno neće biti dosadno.
Ako želite da vidite istorijska zdanja, idite u moderniji kraj grada blizu železničkih šina. Tu ćete, dok budete pratili Rutu modernizma, moći da se divite zgradama kao što su Šleski parlament ili Središte šleskog vojvodstva, kao i kućama i vilama tipičnim za tridesete godine prošlog veka. Ne zaboravite da posetite Nikiszowiec, gradsku četvrt s puno šarma koja je sada u trendu. To je bivša radnička četvrt sa zgradama od opeke i bez betonske konstrukcije, a ima i odlične restorane, kafeterije i umetničke galerije. Događaji na otvorenom koji privlače mase takođe se organizuju ovde – leti možete posetiti Sajam kod baka Ane, prodajni sajam u sklopu festivala naivne umetnosti i zimski vašar u toku najhladnijeg godišnjeg doba.

Ako volite zabavu, ne treba da propustite ulicu Mariacka, koja je u blizini centra grada i glavne železničke stanice. Ovde su smešteni najbolji gradski klubovi, pabovi i restorani koji služe hranu iz svih krajeva sveta. Proverite to sami – osetite atmosferu mesta gde žurka nikada ne prestaje!

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Katovice na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Katovice?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Katovice, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Katovice?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Katovice uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Katovicama

Popularne avio kompanije za Katovice

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Katovicama

Nađite smeštaj u Katovicama