Meni

Pretražite letove za Salvador

Salvador

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: portugalski
  Vremenska zona: UTC -3
  Valuta: Real brazylijski (BRL)

 • Uzbudljiva avantura


  U Salvadoru se održava najveći ulični karneval na svetu. Traje šest dana i šest noći i počinje nedelju dana pre početka uskršnjeg posta. Za to vreme, ulice u gradu u dužini od 19 kilometara ispuni oko milion i po plesača, muzičara, prolaznika i turista.

 • Kolonijalni sjaj

  U katedrali Igreja de São Francisco čuva se jedna od najvećih kolekcija azuležo pločica, kako se nazivaju ove rakošno oslikane keramičke pločice karakteristične za Portugal. Osim njih, u ukrašavanje baroknog oltara u crkvi uloženo je 100 kilograma zlata. To se mora videti.

 • Traka za želju

  Lembrança do Senhor do Bonfim da Bahia je naziv za raznobojne trake koje od pre nekoliko stotina godina građani vezuju za vrata na crkvama, ali i oko ruke, uvereni da donose sreću. Možete ih kupiti kod uličnih prodavaca.

Šta videti u Salvadoru

Salvador je obavezno mesto za svakog ko posećuje Brazil. To je najživopisniji grad na svetu, koji posebno karakterišu šarene fasade zgrada, lokalne nošnje i vrata crkava ukrašena mašnama i trakama. Rajske plaže i ukusna lokalna hrana takođe doprinese da poželite da vreme provedete u njemu.

Mesto koje su osnovali doseljenici iz Portugala u 16. veku je najstariji grad u Brazilu. Zahvaljujući svojoj lokaciji na obali Atlantskog okeana, godinama je bio najvažnija luka u svetu. Procvetao je najviše u periodu baroka – čak i danas u starim delovima grada možete se diviti bogato osmišljenim i raskošno ukrašenim biserima arhitekture iz te epohe, kao što je Katedrala Svetog Franje (Igreja de São Francisco). Topografija Salvadora takođe je veoma jedinstvena – grad se prostire na nekoliko različitih nivoa planinskog venca i podeljen je na gornji deo, koji se zove cidade alta, i donji deo, nekih 70 metara niže – cidade baixa. Od jednog kvarta do drugog možete stići spektakularnim liftom Lacerda, gradskom gondolom Plano Inclinado Gonçalves ili jednim od brojnih autobusa.

U gornjem gradu nalazi se staro gradsko jezgro Pelorinjo, koji je na spisku kvartova koje štiti UNESCO. Ovo ime je naziv za stub srama, a nastalo je u toku neslavne kolonizatorske istorije Salvadora. Na tom mestu bila je tržnica robova iz Zapadne Afrike i jedino u obližnju crkvu Igreja do Rosário dos Pretos bio im je dozvoljen ulazak, sve do kraja 19. veka. Do pre tri decenije ovaj kvart je bio opasan i zapostavljen. Danas je to turistička zona, sa otmenim restoranima i hotelima, kao i majstorski renoviranim šarenim zgradama. Uticaj Afrike i dalje se oseća u kulturi Salvadora, u pogledu njenih jezika, hrane, šarene odeće, kapuere, po kojoj je ovaj grad najpoznatiji u celom Brazilu, ali i kad su u pitanju običaji i verovanja, u kojima se hrišćanstvo meša sa bogovima Crnog kontinenta.

Gurmani kažu da je kuhinja države Baija, koja je pretrpela neke važne afričke uticaje, najbolja u Brazilu. Možete jesti u restoranima, ali i u mestima gde se prodaje hrana za poneti a u kojima rade žene iz Baije poreklom iz Afrike sa jednobojnim turbanima i u tradicionalnoj odeći. Svakako treba probati acarajé, pržene ćufte od pasulja sa vatapa pastom sa škampima, koje se mogu naći na svakom ćošku, ili jelo moqueca, gustu supu od mleka i kokosovog ulja sa svežom ili dimljenom ribom ili začinjenom hobotnicom. Kad je u pitanju glavno jelo, birajte churrasco (goveđe pečenje) ili carurú – škampe u sosu od ljute papričice i okre. Gde pojesti ukusno jelo? Recimo u Acarajé Da Cira na trgu Largo da Mariquita, Tereza Paim u ul. Rua Odilon Santos, restoranu Kimukeka na aveniji Octavio Mangabeira i u pomalo zapostavljenom, ali i dalje s odličnom brazilskom hranom, Tabuleiro da Cira u ulici Rua Aristides Milton.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Salvador na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Salvador?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Salvador, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Salvador?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Salvador uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Salvadoru

Popularne avio kompanije za Salvador

Red letenja: Salvador

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Salvadoru

Nađite smeštaj u Salvadoru