Meni

Pretražite letove za Vašington

Prikaži filtere

Vašington

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC-4 (leto), UTC-5 (zima)
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Stepenice iz „Isterivača đavola“

  U Džordžtaunu se nalaze stepenice iz 1895. koje su se pojavile u jednoj sceni u filmu „Isterivač đavola“. To su stepenice sa kojih se stropoštao sveštenik Dejmjan Karas i umro.

 • Ubistvo na daskama

  Pozorište Ford, smešteno u 511 Tenth Street, svečano je otvoreno 1863. Dve godine kasnije u njemu je ubijen Abraham Linkoln. Pozorište i dalje radi.

 • 125 miliona eksponata

  Prirodnjački muzej, osnovan 1910, sadrži 125 miliona eksponata – životinjskih i biljnih vrsta, fosila, minerala, stena, meteorita, ali i eksponate ljudske kulture.

Šta treba obići u Vašingtonu?

U originalu Washington D.C. (District Columbia), Vašington je grad na istoku Sjedinjenih Američkih Država. Zvanično je postao glavni grad 1790. godine. Kada su u njega došli Evropljani u 17. veku, ovu oblast naseljavali su Indijanci plemena Nakočank. Nekoliko desetina godina kasnije Indijance su skoro potpuno potisnuli doseljenici sa Starog kontinenta.

Grad je u potpunosti izgrađen na neplodnom tlu. Raspored ulica u njemu inspirisan je epohom baroka, pa stoga ima široke avenije koje se račvaju od trgova. Godine 1910. u panorami grada mogli su se uočiti prvi oblakoderi i donet je zakon da zgrada ne sme biti viša od šest metara uz dodatak širine ulice u kojoj se nalazi. Zahvaljujući tome, pogled na grad je sada ujednačen i grad izgleda kao na dlanu.

Obavezan za svaku posetu je obilazak Bele kuće, kojoj se možete diviti samo spolja, zatim neogotičke Nacionalne katedrale, koja se gradila 83 godine, spomenika Tomasu Džefersonu, kao i Kapitola, gde je sedište Kongresa, ali i spomenika Abrahamu Linkolnu i obližnjeg Memorijala veterana Vijetnamskog rata.

Ako želite da se prošetate, za vas je onda ulica East Capitol Street, koja se pruža zapadno i istočno od Linkolnovog parka. U ulici ćete videti mnoge prelepe i dobro očuvane kuće iz 19. veka, često raskošno ukrašene ornamentima. Širom čitavih Sjedinjenih Država popularna je mešavina raznih kulinarskih tradicija, a ni Vašington tu nije izuzetak. Svako treba da proba hot-dog sa uličnog kamiona. Druga jela koja ne treba propustiti su hot-dogovi i hamburgeri sa čilijem koje služi Ben’s Chili Bowl. Lincoln’s Waffle Shop obradovaće vas vaflima i američkim palačinkama. Ako želite da isprobate neko indijsko jelo, probajte jelo rasika u ulici 633 D St. Planirate romantičnu večeru u američkom sitlu? Restoran 1789 u Džordžtaunu ima sve što vam je neophodno – odgovarajući prostor, starinski nameštaj, upečatljiv pribor za jelo i piće i izvrsna jela.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Vašington na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Vašington?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Vašington, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Vašington?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Vašington uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Vašingtonu

Popularne avio kompanije za Vašington

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Vašingtonu

Nađite smeštaj u Vašingtonu