Meni

Pretražite letove za Varšavu

Prikaži filtere

Varšava

Poljska na dlanu: jeftini letovi za Varšavu

Putnici iz Srbije koji putuju za Poljsku često posećuju njen glavni grad, Varšavu. Budući da je cela ova zemlja ispresecana kvalitetnim železničkim linijama, taj grad je i dobar izbor za prvi obilazak Poljske jer iz njega možete dalje koristiti druge vidove prevoza (naravno uz avionski prevoz). Tako, putnike interesuju jeftini letovi za Varšavu kada posećuju Poljsku.

Kada ste u potrazi za jeftinim letovima, pred vama je više opcija. Možete besomučno pretraživati sajtove avio kompanija jednu po jednu i tražiti najbolje konekcije (pošto direktne letove za Varšavu retko koja kompanija pruža iz Srbije i bližeg okruženja), a možete to prepustiti i stručnjacima.

Veb-sajt eSky specijalizovan je za pretraživanje avionskih karata – bilo da su u pitanju avio karte za Varšavu ili za neki drugi evropski ili svetski grad. Onlajn pretraživač eSky dostupan je ne samo sa računara, već vam najbolju pretragu na upit za avio karte za Varšavu može izbaciti u roku od nekoliko sekundi i sa mobilnog telefona. Samo prethodno treba da skinete besplatnu aplikaciju eSky.

Jeftini letovi za Varšavu (uz mnoge druge usluge neophodne putnicima!) mogu se lako i jednostavno pretraživati, ali i kupovati – uz samo nekoliko klikova. Pročitajte dalje u tekstu kako!

Kako naći najbolju konekciju za Varšavu?

Mnoštvo je letova za Varšavu iz Srbije i sa aerodroma u obližnjem susedstvu, ali je teško naći neki direktan. Jedina kompanija koja trenutno pruža usluge direktnog leta za Varšavu jeste poljski redovni prevoznik LOT.

No, šta raditi ako vam se ne dopadaju letovi za Varšavu koje oni nude? Uključite eSky i ukucajte aerodrome poletanja i sletanja, te okvirne datume kada želite da pođete i vratite se (ukoliko vam treba i povratak). Sve dostupne opcije preko nekoliko stotina prevoznika koji saobraćaju na vašoj ruti biće vam izlistane za samo nekoliko trenutaka. Letovi za Varšavu moći će da se pregledaju i sortiraju prema avio prevozniku, prema tome da li je let direktan ili s presedanjem u nekom okolnom evropskom gradu.

Da biste odabrali što jeftiniju opciju, obavezno proverite cene avio karte za Varšavu ako se pretraga pomeri za +/- 3 dana. Ili koristite mesečni pregled (ovo je posebno važno putnicima koji put planiraju dugo vremena unapred, jer im može dati okviran uvid u to u kom su mesecu karte jeftinije).

Najbolji tajming za kupovinu avionske karte za Varšavu

Ukoliko želite da vaše avio karte za Varšavu budu jeftine, ima nekoliko stvari o kojima treba da povedete računa. Prvo, kako se vaš let bliži, to će avio kompanije dizati cenu avionske karte za Varšavu (isto važi i za sve druge gradove u koje putujete).

Da biste bili sigurni da ste našli jeftine avio karte za Varšavu, najbolje je da ih kupite bar dva meseca pred put. Takođe, radi uštede na avionskim kartama, izbegavajte putovinu u popularnim turističkim periodima godine, kao što su pravoslavni ili katolički Božić, zatim Nova godina i slično.

No, to nije sve. Jeftini letovi iz Varšave dostupni su i u odeljku Prilike na sajtu i u mobilnoj aplikaciji eSky. Ovde se objavljuju avionske karte koje su na specijalnom popustu. Ugrabite priliku i kupite kartu za svoj jeftini let iz Vašrave. Ali budite brzi – pošsto imaju specijalne cene, ove avionske karte znaju veoma brzo da se rasprodaju!

Poletanje i sletanje

Letovi Varšava – Beograd ili letovi Varšava – Zagreb uglavnom koriste jedan od tri varšavska aerodroma.

Glavni od njih naziv je dobio po Frederiku Šopenu, a prepoznaćete ga po oznaci WAW na svojoj karti. Nekada se ovaj aerodrom nazivao Okencije. Nalazi se u četvrti Vlohi i ovaj aerodrom je najveći u celoj Poljskoj – preko njega prelazi čak 40 posto letova za celu Poljsku. Sa oko 300 letova dnevno ovaj ogromni aerodrom služi da se preko njega preveze skoro 20 miliona putnika godišnje. Letovi su kako oni redovni, tako i manji čarteri za druge poljske gradove (kao što su Krakov, Gdanjsk ili Vroclav). Nekadašnja dva terminala na koje je bio podeljen zemenjena su drugim nazivima – tako sada u severnom delu aerodroma postoje check-in delovi A i B, a u severnom delu C, D i E. Veoma mnogo avio kompanija saobraća preko ovog aerodroma, uključujući i poljskog prevoznika LOT (koji ima direktan let iz Varšave za Beograd, Podgoricu, Zagreb...). Ovde sleću i low cost letovi za Varšavu iz Podgorice niskotarifne avio kompanije Wizz Air.

Modlin je drugi varšavski aerodrom koji se koristi za komercijalne letove, a nosi oznaku WMI. Ovaj međunarodni aerodrom udaljen je oko 40 kilometara od centra grada i koriste ga uglavnom niskotarifni prevoznici, poput Ryanaira, te nema preterano veliki broj prevezenih putnika godišnje, tek nešto više od 2 milona. Ovaj irski niskotarifni prevoznik, međutim, pobrinuo se da se low cost letovi za Varšavu obavljaju s različitih destinacija, kao što su: Atina, Barselona, Ajndhoven, Edinburg, Solun, Valensija, Bristol, Bolonja, Brisel, Rim, Stokholm, Tel Aviv i mnogi drugi.

Do aerodroma i sa njega

U slučaju da vaš let za Varšavu vodi na glavni varšavski aerodrom, Frederik Šopen, imate sreće jer je on veoma blizu grada. Nalazi se na samo desetak kilometara od centra, te je do njega lako doći bilo kolima, bilo lokalnim autobusom ili vozom. Taksi je, naravno, dostupan putnicima ispred zgrade terminala, ali ako idete iznajmljenim automobilom, glavna ulica koja vodi do grada zove se Żwirki i Wigury.

Autobusom se do centra može stići linijama gradskog prevoza 175 ili 188, koje prevoze tokom dana, dok je noću dostupan autobus N32. Do južnog i istočnog dela Varšave saobraća 148, a linija 331 povezaće vas sa metro stanicom Wilanowska. Odatle dalje možete koristiti metro konekcije ka ranzim delovima grada. Sa aerodromske železničke stanice možete uhvatiti i dva SKM voza, koja prevoze putnike do centra.

Ukoliko vas je let za Varšavu doveo na aerodrom Modlin, treba da znate da je automobilom on udaljen oko 35 kilometara severozapadno od centra grada, te treba da sa aerodroma pređete na put 62, koji će vas povezati na auto-put S7 do centra Varšave i dalje Gdanjsku. Sa aerodroma dva perevoznika pružaju usluge prevoza do Varšave i Lođa: Modlin Bus i OK bus. Možete i uzeti neki od autobusa ka železničkoj stanici u Modlinu, odakle ima čestih polazaka za Varšavu. Na svakih sat vremena sa železničke stanice u Modlinu saobraća voz ka glavnoj stanici u Varšavi i ka aerodromu Šopen, ali pripazite, neki polasci ne vode tuda.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Varšavu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Varšavu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Varšavu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Varšavu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Varšavu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Varšavi

Popularne avio kompanije za Varšavu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Varšavi

Nađite smeštaj u Varšavi