Meni

Pretražite letove do Argentine

Argentina

 • Kordoba
 • Ušuaja
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -3
  Valuta: Argentinski pezos(ARS)

 • Grad kulture

  Kordoba je omiljena umetnicima – piscima, muzičarima i pozorišnim glumcima. Tokom čitave godine tamo se organizuju različiti festivali, predstave i drugi kulturni događaji.

 • Obilazak biciklom

  Nacionalni parkovi nisu dobri samo za šetnju... U blizini svakog od njih možete naći mesta gde se mogu iznajmiti bicikli. Možete se voziti dok ih ne ostavite na nekom drugom za to predviđenom mestu.

 • Sportski fazon

  Okolina Kordobe savršena je za sportove. Posebno su popularni penjanje i rafting. Ako mislite da su oni previše adrenalinski za vas, možete odabrati i jahanje na konjima putem koji prolazi pored vodopada.

Šta videti u Kordobi

U podnožju planina Sijera de Kordoba nalazi se drugi po veličini grad u Argentini. Osnovao ga je sredinom 16. veka Heronimo Luis de Kabrera, a imenovao ga je kao u čast grada u Španiji. U ovom gradu nalazi se najstariji južnoamerički univerzitet, koji su osnovali jezuiti 1613. godine.

Najzanimljivije istorijske građevine nalaze se u četvrti Manzana hesuitika, koja se nalazi na listi svetske baštine koju je oformio UNESKO. U ovom kvartu možete naići na tri univerzitetske zgrade iz 17. veka, velelepnu crkvu Iglesia de la Compania de Jesus i jezuitska poljoprivredna dobra (estancias). Za šetnju je najbolje da odete do ulice Calle Obispo Trejos, koja se nalazi južno od glavnog trga – Plaza de San Martin. Ulica Obispo ispunjena je kućama iz kolonijalnog perioda i divnim zgradama iz perioda španske vladavine. Remek-delo arhitekture, međutim, upravo je pomenuta crkva iz 1645. godine.

Volite da ste okruženi zelenilom dok se šetate ili ste pak za nekoliko sati trekinga? Posetite jedan od nacionalnih parkova. U parku Live Kalel naći ćete mnogo arheoloških nalazišta, dok se na planini Kebrada del Kondorito nalazi rezervat za zaštitu kondora, kojima je potrebno puno prostora za slobodan let. U prašumskom rezervatu Sero Kolorado možete ići u obilazak pećina koje su oslikali pripadnici plemena koja su živela na ovim prostorima. 

Ako želite da kupite suvenire sa svog putovanja u Kordobu, posetite Paseo de las Artes, koji se nalazi između ulica Belgrano i Canada. Na štandovima možete kupiti ručno rađene predmete – nakit, torbe, slike ili ručno oslikane lampione, kao i hranu i alkohol iz ovog kraja. Trgovina se odvija ovde sve do kasno uveče. Na glavnom trgu ovog prolaza, između štandova se odigravaju plesne žurke.

U lokalnim jelima posebno će uživati ljubitelji mesa. Najbolji odresci od argentinske govedine služe se u Sibaris u ul. Calle Buenos Aires i Alcorta Carnes y Vino u ul. Figueroa Alcorta. U ovom drugom restoranu izbor lokalnih vina zadiviće i najveće gurmane. Vi ste ipak za malo više kućnu atmosferu? Svratite u Viejo Lobo u ul. Avenida 24 de Septiembre, gde se ponose jelom koje se pravi od jaja na šunki s pomfritom i sa boranijom. 

Popularne avio kompanije do Argentine