Meni

Pretražite letove Argentina - do Argentine

Argentina

 • Kordoba
 • Ušuaja
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -3
  Valuta: Argentinski pezos(ARS)

 • Grad kulture

  Kordoba je omiljena umetnicima – piscima, muzičarima i pozorišnim glumcima. Tokom čitave godine tamo se organizuju različiti festivali, predstave i drugi kulturni događaji.

 • Obilazak biciklom

  Nacionalni parkovi nisu dobri samo za šetnju... U blizini svakog od njih možete naći mesta gde se mogu iznajmiti bicikli. Možete se voziti dok ih ne ostavite na nekom drugom za to predviđenom mestu.

 • Sportski fazon

  Okolina Kordobe savršena je za sportove. Posebno su popularni penjanje i rafting. Ako mislite da su oni previše adrenalinski za vas, možete odabrati i jahanje na konjima putem koji prolazi pored vodopada.

Šta videti u Kordobi

U podnožju planina Sijera de Kordoba nalazi se drugi po veličini grad u Argentini. Osnovao ga je sredinom 16. veka Heronimo Luis de Kabrera, a imenovao ga je kao u čast grada u Španiji. U ovom gradu nalazi se najstariji južnoamerički univerzitet, koji su osnovali jezuiti 1613. godine.

Najzanimljivije istorijske građevine nalaze se u četvrti Manzana hesuitika, koja se nalazi na listi svetske baštine koju je oformio UNESKO. U ovom kvartu možete naići na tri univerzitetske zgrade iz 17. veka, velelepnu crkvu Iglesia de la Compania de Jesus i jezuitska poljoprivredna dobra (estancias). Za šetnju je najbolje da odete do ulice Calle Obispo Trejos, koja se nalazi južno od glavnog trga – Plaza de San Martin. Ulica Obispo ispunjena je kućama iz kolonijalnog perioda i divnim zgradama iz perioda španske vladavine. Remek-delo arhitekture, međutim, upravo je pomenuta crkva iz 1645. godine.

Volite da ste okruženi zelenilom dok se šetate ili ste pak za nekoliko sati trekinga? Posetite jedan od nacionalnih parkova. U parku Live Kalel naći ćete mnogo arheoloških nalazišta, dok se na planini Kebrada del Kondorito nalazi rezervat za zaštitu kondora, kojima je potrebno puno prostora za slobodan let. U prašumskom rezervatu Sero Kolorado možete ići u obilazak pećina koje su oslikali pripadnici plemena koja su živela na ovim prostorima. 

Ako želite da kupite suvenire sa svog putovanja u Kordobu, posetite Paseo de las Artes, koji se nalazi između ulica Belgrano i Canada. Na štandovima možete kupiti ručno rađene predmete – nakit, torbe, slike ili ručno oslikane lampione, kao i hranu i alkohol iz ovog kraja. Trgovina se odvija ovde sve do kasno uveče. Na glavnom trgu ovog prolaza, između štandova se odigravaju plesne žurke.

U lokalnim jelima posebno će uživati ljubitelji mesa. Najbolji odresci od argentinske govedine služe se u Sibaris u ul. Calle Buenos Aires i Alcorta Carnes y Vino u ul. Figueroa Alcorta. U ovom drugom restoranu izbor lokalnih vina zadiviće i najveće gurmane. Vi ste ipak za malo više kućnu atmosferu? Svratite u Viejo Lobo u ul. Avenida 24 de Septiembre, gde se ponose jelom koje se pravi od jaja na šunki s pomfritom i sa boranijom. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Argentine na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Argentine?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Argentine, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Argentine?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Argentine uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Argentine