Meni

Pretražite letove Azerbejdžan - do Azerbejdžana

Azerbejdžan

 • Baku
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: azerski
  Vremenska zona: UTC +4
  Valuta: Azerbejdžanski manat (AZN)

 • Zovem se Bond!

  Mnogi ne znaju da je u Bakuu, na naftnim poljima, snimljena scena iz filma o Džejmsu Bondu. Bilo je to za “The world is not enough” sa Pirsom Brosnanom, koji je premijeru imao 1999. godine.

 • Baku – prestonica zabave

  Baku se našao na rang-listi deset najboljih gradova za noćni provod koju je pripremio Lonely Planet, prestižni izdavač turističkih publikacija.

 • Grad koji ostavlja utisak

  Baku nazivaju, zahvaljujući njegovoj lepoj ali i eklektičnoj arhitekturi (veći deo grada čine kuće iz 20. veka, ali ne manjka mu ni solitera), Parizom Istoka, a takođe i Dubaijem Kavkaza.

Šta videti u Bakuu

Baku – prestonica, ali i najveći grad Azerbejdžana, takođe je i vodeći po veličini u čitavom Kavkaskom regionu. Ovo je glavni grad koji se od svih svetskih nalazi na najnižoj nadmorskoj visini, a u njemu živi četvrtina čitavog stanovništva Azerbejdžana. U svom razvoju Baku se oslanja na naftu i rudarstvo.

Najzanimljiviji i najreprezentativniji deo Bakua, Stari grad, možete posetiti pešice, krećući se od morske obale ili sa Trga fontana. Do tamo možete stići i metroom, čija je prelepa stanica tik uz jednu od dve gradske kapije. Stari grad je prošaran renoviranim ulicama od mermera, a bulevar koji se proteže uz morsku obalu dugačak je nekoliko kilometara. U njemu se nalazi mnoštvo restorana, moderna luka. Na svakom koraku taksiji u britanskom stilu čekaju da prevezu putnike. 

Star grad u Bakuu, okružen zidinama iz 11. veka, toliko je divan da je dodat na listu svetske baštine koju je sastavio UNESCO. Obavezno obiđite jedan od trgova u tom delu grada – recimo Azalding, na kojem je sedište vlade, ili Gradski trg, koji krasi spomenik Hejdaru Alijevu, predsedniku države 1993–2003. godine, čija je vlast po njegovoj smrti prebačena na njegovog sina. U centru grada nalaze se i prodavnice vrhunskih, svetski poznatih dizajnera. 

Stanovnici grada ponosni su na lokalna jela, a šta je to što možete pojesti u Azerbejdžanu? Šiš-kebab između ostalog, ali ne samo onaj od ovčetine već i onaj od pilećeg mesa, ribe, punjen plavim patlidžanom ili krompirom. Veoma popularno jelo je i dolma, a to je sarma s mesom u vinovoj lozi. Probajte i dyushbar, valjuške od ovčetine koje se služe kao kuvano jelo. Pijte i čaj, koji se priprema na način specifičan za ovo mesto: veoma je aromatičan i služi se u veoma lepo ukrašenim čašama.

Nekada se smatralo da se kvalitetna hrana iz nekog kraja može jesti samo u privatnosti doma kakvog lokalca. Danas i stanovnici i posetioci mogu da biraju u obilju izvrsnih restorana. Među onima koje preporučujemo su Shah u ulici N. Rafiyev 25A, Nargiz u ulici Tarlan Aliyerbeyov 9 ili Firuze u ulici T. Alitarbeyov 14.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Azerbejdžana na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Azerbejdžana?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Azerbejdžana, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Azerbejdžana?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Azerbejdžana uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Azerbejdžana