Menu

Pretražite letove do Brazila

Brazil

 • Belem
 • Kaskavel
 • Kuritiba
 • Altamira
 • Kampinas
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: portugalski
  Vremenska zona: UTC -3
  Valuta: Real brazylijski (BRL)

 • Hajdemo na plažu

  Belem oduševljava lepim, širokim i peščanim plažama. Najpopularnije od njih su Ponta Negra i Tupe. Možete tamo iznajmiti opremu za vodene sportove, ali takođe jednostavno odmoriti i dobro pojesti!

 • Među papagajima

  Na Ilha dos Papagaios, šta u prevodu znači Ostrvo Papagaja, u ranu zoru hiljade šarenih ptica poleće visoko u nebo tražeći hranu. Izlet brodom linije Valeverde kreće u 4:30 ujutru sa obale kod hotela Traslados, a cena za jednu osobu je oko 180 reala.

 • Kada u Belem?

  U amazonskoj džungli kiša nije ništa čudno, međutim najbolje isplanirati krstarenje po Amazonu van kišne sezone koja pripada na razdoblje od februara do aprila. Ukoliko želite ući i u džunglu sem razgledavanja Amazonije sa broda, odaberite razdoblje od septembra do kraja januara.

Šta vredi videti u Belemu?

Grad Belem, smešten u tropskoj klimi kišnih šuma oduševljava zanimljivim spojem modernih nebodera i šarenih fasada kolonijalnih zgrada, ali nije to sve. Ovo je takođe savršena početna baza za istraživanje Amazona i džungle.

Belem je najveći grad brazilske Amazonije i istovremeno najveća luka za morske brodove. Pre nego što su Portugalci kolonizovali taj region 1616. godine, ovde su živeli Indijanci Tupinamba. Najveći razvoj i uspeh ovog amazonskog mesta pripada na XIX vek, kada je u velikom razmeru pokrenuta proizvodnja i prodaja u druge države lateksa od kaučukonosnih drva.

Postoji razlog zbog kojeg se o ovom mestu govori „usta” ili „kapija” Amazonije: smešteno je na zalivu Maražo, koji je deo reke Rio Para, južnog ušća Amazona u Atlantski Okean.

Upravo odavde turisti najčešće kreću na krstarenje, na primer u Manaus, ili ovde počinje njihova eksploracija džungle. Popularna destinacija je isto ostrvo Algodoal (Ilha de Algodoal), koje se nalazi na Atlantskom Okeanu i poznato je zbog svojih 18 predivnih plaža i savršenih uslova za jedrenje na dasci, a takođe i zabrane saobraćaja za automobile. Tu je i ostrvo Maražo, najveće rečno ostrvo na svetu, koje se nalazi kod ušća Amazona. Pre nego što krenete na krstarenje preporučujemo da nabavite viseću mrežu za ležanje koji će vam služiti kao krevet. U Belemu možete ga kupiti u većini prodavnica.

Kao i u drugim brazilskim gradovima, u Belemu naći ćete veliki izbor barova i restorana sa širokom ponudom ukusnih lokalnih jela. Za večernje izlaske najbolja su mesta u kojima osim u odličnoj hrani moći ćete uživati u muzici uživo: potražite gde sviraju sambu i bossa novu. Posebno preporučuju se mesta kao što su Cosanostra kod Travessa Benjamin Constant 1499 i Boteco das Onze kod Praça Frei Caetano Brandão. U centru vredi isto probati lokalno pivo u Cervejaria Amazon Beer-u koji se nalazi na Estacao das Docas kod Baia de Guajara. Ukoliko imate želju probati lokalne brazilske specijalitete, vredi napustiti centar i uputiti se prema Travessa Barao do Triunfo 2590 u Remanso do Peixe

Popularne avio kompanije do Brazila