Meni

Pretražite letove Čile - do Čilea

Čile

 • Kalama
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC-4 (leto), UTC-3 (zima)
  Valuta: Čileanski pezos (CLP)

 • Grad sunca i bakra

  Prvi deo opisa lako je razumeti s obzirom na lokaciju ovog grada. Za drugi deo on može zahvaliti tome što se u Kalami ekstrahuje 40% zaliha bakra u zemlji.

 • Čukikamata

  U blizini se nalazi Čukikamata – drugi po veličini površinski kop na svetu i najveći svetski rudnik u kojem se vadi bakar. Ova ruda je osnova čileanske privrede.

 • Grad usred vode

  Naziv Kalama na jeziku plemena Kunza označava da se grad nalazi usred vode – doista je poput ostrva, a okružen je rekom i smešten usred pustinjske oblasti.

Šta videti u Kalami

Kalama – grad koji se nalazi u severnom delu države Peru, zauzima mesto u jednoj od pet prirodnih celina u zemlji, Norte Grande. Glavni je grad provincije province El Loa. Nalazi se na prosečnoj nadmorskoj visini od oko 2.400 metara. Kalama nije velik grad, zbog čega ćete je lepo obići za prilično kratko vreme. 

Ruda bakra je veoma važan deo privrede grada i regiona u kom se on nalazi, a ideja o tome ukorenjena je duboko u umu ovdašnjih žitelja. Dokaz za ovo može se naći u činjenici da je gradska katedrala (Catedral San Juan Bautista) izgrađena isključivo od ovog građevinskohg materijala. Ova crkva nalazi se u ulici Avenida Granderos, blizu trga Plaza 23 de Marzo, koji je glavni u gradu. U centru se takođe nalazi i spomenik rudaru, koji je prikazan dok radi. 

I sami možete videti gde se iz zemlje vadi bakar kada budete posetili rudnik Čukikamata. Ogroman prostor, na kojem se godišnje izvadi oko 600 tona bakra, svakako će ostaviti utisak na vas. Posete organizuje lokalna turistička agencija, a ulaz u rudnik je besplatan, mada ćete morati da platite za prevoz do i od njega, a moguće je i da će vam zatražiti da donirate novac za fondaciju.

Iz grada možete otići na izlet u San Pedro de Atakama, gradić koji privlači mnoštvo posetilaca. Nalazi se na 100 kilometara od Kalame, ali vredan je tolikog puta. Zove se i „ulaz u Atakamu“, jer se od njega stupa u jednu od najvećih i najsušnijih pustinja na svetu. San Pedro de Atakama naziva se i arheološkom prestonicom zemlje, budući da tu možete naći tragove kulture Inka. Većina građevina izgrađena je od smeđe opeke, a većina potiče još od davnina.

Jeste li za neka čileanska jela? Posetite neki od restorana. Kako lokalci, tako i posetioci preporučuju, između ostalih, restoran Patagonia u ulici Avenida Granaderos 2549, u kojem možete naručiti jela sa roštilja. Još jedno mesto koje vredi posetiti, a koje nudi sličnu, jednostavnu kuhinju, jeste Rustico u ulici Avenida Huaytiquina 2091.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Čilea na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Čilea?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Čilea, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Čilea?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Čilea uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Čilea