Meni

Pretražite letove do Ekvadora

Ekvador

 • Gvajakil
 • Kuenka
 • Esmeraldas
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -5
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Prošetajte se

  Pešacima u Gvajakilu kretanje je olakšano više nego igde drugde u celoj Latinskoj Americi. Ulice su široke, vozači poštuju semafore i imaju naviku da propuštaju prolaznike.

   

 • Ime poglavice

  Legenda kaže da je naziv grada Gvajakila nastao spajanjem imena indijanskog poglavice Gvajasa i njegove žene Kil. Puno ime grada je Santjago de Gvajakil.

 • Probajte čokoladu

  Izvoz kakaoa u 19. veku omogućio je Ekvadoru da procveta. Dok ste u Gvajakilu, obavezno probajte čokoladu napravljenu od kakaovca iz ovog kraja. Ima potpuno drugačiji ukus!

Šta videti u Gvajakilu

U Zalivu Gvajakil, mestu gde se reka Gvajas uliva u more, u prvoj polovini 16. veka osnovan je grad Gvajakil. U 19. veku na tom mestu je bila jedna od najvažnijih izvoznih luka u Ekvadoru, što je ubrzalo njegov razvoj. Danas je ovaj grad jedan od najvećih u zemlji. Zbog gustog saobraćaja i brzog tempa života porede ga sa Njujorkom.

Kvartovi u Gvajakilu puni su živopisnih kolonijalnih zdanja. Ali treba obratiti malo više pažnje da biste ih primetili – često su im sa obe strane ulice dograđene praktičnije, moderne kuće. Ponos Gvajakila su njegovi parkovi. Uzmite kao primer Park iguana, gde ćete ove životinje na svakom koraku videti kako se izležavaju na suncu. Veoma rado poziraju za fotografije, ali se od dece kriju. Možete ih hraniti salatom ili lišćem.

Za indijanske simbole poput narodnih suknji, marama i šešira, ali i nakita i suvenira iz Gvajakila, posetite najbližu pijacu. Posebno preporučujemo onu zvanu Mercado Artesanal u ulici Montavalo, u blizini tehničkog univerziteta, u podnožju brda Sero del Karmen.

Uveče se prošetajte do rive, kako u Ekvadoru kažu – malekon. Sa šetališta pored mora, dugog pet kilometara, možete uživati u pogledu na Zaliv Gvajakil. Nemojte žuriti, odmorite se i u nekom od obližnjih kafića i posmatrajte kako izgleda život stanovnika ovog kraja. Ako putujete s decom, obavezno posetite Vatrogasni muzej. Tamo će moći da uđu u neko od njihovih vozila, isprobaju opremu koju nose vatrogasci, a takođe i da sami probaju da ugase vatru.

Poseta Ekvadoru ne bi bila potpuna bez okupljanja na kafi. Arabika i robusta proizvedene tamo su veoma popularne u celom svetu. Najbolju kafu naći ćete u kafiću El Café de Tere u ulici Hermano Manuel.

Želite da upoznate ekvadorsku kuhinju? Najveća lokalna poslastica je cuy, prženo meso zamorčeta. Možete ga probati recimo u restoranu La Canoa, na uglu ulica Chile i 10 de Agosto. Malo manje kontroverzno jelo koje treba probati u Gvajakilu je encebollado – supa od tunjevine s paradajzom. Odlična se služi u restoranu Caracol Azul u ulici Avenida Nueve de Octubre.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Ekvadora na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Ekvadora?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Ekvadora, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Ekvadora?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Ekvadora uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Ekvadora