Meni

Pretražite letove do Ujedinjenog Kraljstva

Prikaži filtere

Ujedinjeno Kraljevstvo

 • Edinburg
 • Birmingem
 • Bristol
 • Njukasl
 • Lids
 • Aberdin
 • Glazgov
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC+1 (leto), UTC+0 (zima)
  Valuta: Britanska funta (GBP)

 • Tramvaj do aerodroma

  Edinburški javni prevoz je veoma dobar. Tokom 2014. uvedena je tramvajska linija od 13 km, koja povezuje centar grada (York Palace) sa aerodromom.

 • Grad Dž. K. Rouling

  Iako autorka priče o Hariju Poteru nije poreklom iz Edinburga, u ovom gradu su nastale neke od njenih najpoznatijih knjiga za decu (ali ne samo za njih!).

 • Edinburški muzeji

  Imamo sjajne vesti za zaljubljenike u istoriju – ulaz u muzeje u Edinburgu je besplatan! Posetite Škotski nacionalni muzej, gde je čitava jedna izložba posvećena mamutima.

Šta videti u Edinburgu

Grad odiše zelenilom i harmonijom, a trag istorije u njemu oseća se na svakom koraku. U Eginburgu se takođe održava mnogo festivala na kojima na hiljade umetnika uzima učešće.

Edinburg je drugi po veličini grad u Škotskoj i njen je glavni grad od 15. veka. Najstariji deo grada je Stari grad, a centar formira zajedno sa Novim gradom. Ova dva dela razdvojena su parkom Princes Street Gardens. Grad je dom četiri univerziteta – Univerzitet u Edinburgu je najprestižniji i najpoznatiji, a prima oko 40.000 studenata godišnje.

U Edinburgu postoje veoma restriktivna pravila kada je u pitanju javni prostor. Zahvaljujući tome u njemu nećete videti da se džinovski soliteri prepliću sa šarmantnim kućicama. Ulice su široke, uredne i pune prelepih zgrada – ovde ćete se osećati kao u bajci!

Da li želite da uživate u punom pogledu na grad? Ne propustite da svratite do jednog od najpoznatijih mesta u Edinburgu – spomenika u čast ser Valtera Skota. Da biste se popeli na vrh zgrade plaća se ulaz od 4 funte, ali pogled koji vas čeka definitivno je toga vredan.

Ulica Cowgate i trg Grassmarket su još neke od poznatih znamenitosti. Tu ćete naći dosta restorana, barova i kafića. Za pravi britanski ručak možete posetiti Grain Store u Victoria Street br. 30. Ako pak više volite francusku kuhinju, obrtite pažnju na restoran Petit Paris na trgu Grassmarket br. 38-40. Da li ste zamislili da jedete usput, ali uz obavezan vrhunski ukus? Svratite u Oink – i samo ime kaže da ovde možete pojesti odličan burger. Ovo mesto se nalazi u Victoria Street br. 34.

Svake godine u gradu se održava Edinburški festival. Ovo je zapravo zajedničko ime za sedam događaja koji traju od jula do septembra. Jedan od najpoznatijih je Fringe – najveći umetnički festival na svetu, na kom učestvuje na hiljade umetnika (2016. ih je bilo više od pedeset hiljada!). Još jedan zanimljiv događaj je The Royal Edinburgh Military Tattoo, događaj na kojem vojni orkestri prikazuju svoju veštinu, a najviše možete čuti orkestar britanske armije.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Ujedinjenog Kraljstva na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Ujedinjenog Kraljstva?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Ujedinjenog Kraljstva, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Ujedinjenog Kraljstva?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Ujedinjenog Kraljstva uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Ujedinjenog Kraljstva