Meni

Pretražite letove Peru - do Perua

Peru

 • Kusko
 • Ikitos
 • Truhiljo
 • Tarapoto
 • Pukalpa
 • Hulijaka
 • Pjura
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski; kečua i ajmara
  Vremenska zona: UTC -5
  Valuta: Sol (PEN)

 • Uz veselu povorku

  U junu Kusko slavi katolički praznik Tela Hristovog. Tog dana sa trga Plaza de Armas u 11 h vesela parada vernika, plesača i orkestara polazi u šetnju gradom i počinje slavlje.

 • Da se bolje osećate

  U Kusku, koji se nalazi na 3.399 metara nadmorske visine, mnogi posetioci pate od visinske bolesti. U borbi s njom pomaže koka koju koriste Peruanci. Zatražite u prodavnicama listove koke za žvakanje, pastile od ove biljke ili popijte čaj od sušene koke.

 • Kako više toga videti

  Ako želite da vidite što više možete od mesta koja su obeležila kulturu Inka, kupite Boleto Turistico del Cusco. Ova propusnica omogućava pristup za 16 različitih znamenitosti, uglavnom van Kuska, a važi 10 dana. Koštaće vas 130 sola.

Šta videti u Kusku

Kusko je savršeno polazište kako za najpoznatije turističke atrakcije Perua, uključujući Maču Piču i druge ruševine iz doba Inka, već i za treking do svete planine Kečua naroda – Apu Ausangate. Ovo je i grad u kojem se moderno prepliće i povezuje sa tradicijom. Šta sve vredi videti ovde?
 
Grad je sagrađen na ruševinama drevnih Inka, o čemu svedoče stari kameni delovi građevina koji se mogu videti u starom gradu, oko Plaza de Armas, glavnog trga u Kusku. Ovo mesto oduševljava monumentalnom arhitekturom crkve Iglesia de la Campañia, dobro održavanim zelenim površinama i divnom fontanom na čijem se vrhu nalazi statua Pačakuteke, devetog kralja Inka. Preporučujemo da ovaj deo posetite i danju, kada se uokolo vrzmaju brojni posetioci okolnih restorana i prodavnica, ali i noću, kada dobije poseban izgled pod uličnim svetlom. Kada ste zadovoljni pogledom, posetite San Bas, umetničku četvrt koja se nalazi na brdu, gde se pored fontane možete opustiti od pomalo užurbanog i glasnog centra grada. Sa Saksajuamana, ruševina tvrđave na brdu, uhvatićete savršenu panoramu grada sa okolnim planinama.

Ako budete imali dovoljno vremena, obavezno uzmite u obzir Maču Piču, ali i druga izuzetna mesta inčanske kulture smeštena u Svetoj dolini Inka, kao što su arheološko nalazište u Moraju ili grad Maras. Oni su veoma blizu Kuska i možete ih bez po muke posetiti u jednom danu. Samo treba da kolima, autobusom ili taksijem odete do grada zvanog Pisak i odatle se pešice uputite putem – prvo kroz dolinu a onda oštro uzbrdo – do slabije pristupačnog Moraja. Odatle možete doći do Marasa, koji ćete prepoznati i po tome što se u njemu i danas so proizvodi u tradicionalnim solanama izgrađenim na okomitoj padini planine.

Na tržnicama, kao što je San Pedro, naći ćete još nešto uz hranu i suvenire. Pronađite uličicu u kojoj čolite pripremaju i prodaju voćne koktele i neobična domaća jela. Potražite i mesta gde se služe burgeri ili pečenje od alpake, cuy (pečeno zamorče) ili chuño – sušen paradajz. U restoranu poručite lomo saltado, ljute, začinjene trake govedine pržene sa paradajzom, belim lukom i kolutovima krompira i servirane sa pirinčem. Tipična za ovu regiju su takođe i jela od piletine kao što su ají de gallina (u ljutom sosu, sa orašastim plodovima) ili el picante de pollo (u ljutom sosu sa kurkumom). Ova jela možete probati u restoranima Kusikuy u ul. Calle Amargura, Deva Restaurant Tipico u ul. San Augustin i Morena u ul. Calle Plateros.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Perua na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Perua?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Perua, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Perua?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Perua uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Perua