Meni

Pretražite letove iz Frankfurt-Hahn do Thessaloniki Makedonia

Prikaži filtere

Solun

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: grčki
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Makedonija u Grčkoj

  Region u kojem se nalazi Solun naziva se Makedonija. Grad je osnovao makedonski kralj, a svoje grčko (i englesko) ime dobio je po vladarevoj ženi Tesaloniki.

 • Kvart pun života

  Ako vam i dalje nedostaje osećaj da ste u malom grčkom mestu, prošetajte se do četvrti Ladadika, stare lučke jevrejske četvrti. Tamo ćete naći mnogo odličnih restorana i živopisnih taverni.

 • Koristan savet

  Zalutali ste tokom jedne od dugih šetnji gradom? Bez brige! Sve što treba da uradite je da nastavite istim putem, samo ka dole – svakako ćete doći do morske obale, a odatle ćete se lako snaći. 

Šta videti u Solunu

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj. Nalazi se u severnom delu zemlje, u Solunskom zalivu, na obali Egejskog mora. Često ga nazivaju i drugim glavnim gradom Grčke.

Jedno od prepoznatljivih mesta je Aristotelov trg, koji odlikuje jedinstvena arhitektura – obavezno ga ubeležite na svoju listu znamenitosti koje želite obići. Od trga vodi šetalište, skroz do Rotunde, koja je poznata i kao Crkva Svetog Đorđa. To je najstarija građevina ove vrste u gradu. Pomenuta promenada 1997. godine je ukrašena kišobranima, koji su bili povezani sa proslavom statusa kulturne prestonice Evrope. Postali su toliko popularni kako među lokalcima, tako i među posetiocima – da su ostali do dana današnjeg.

Volite li da bacite pogled na grad iz ptičje perspektive, preporučujemo da se uputite u Belu kulu. Sagradili su je Turci da bi štitila istočni deo gradskih zidina od napada s mora. Danas se vredi popeti na ovo ne toliko visoko zdanje i s njegovog vrha uživati u pogledu na grad i luku.

Treba se prošetati i uskim gradskim uličicama kako biste bolje osetili atmosferu. Vozači ovde svoje automobile tretiraju potpuno drugačije nego u većini drugih evropskih gradova. Oni su jedini način da se prevezete do svog odredišta i pronađete mesto za parkiranje, što se u Solunu često graniči s nemogućim. Stoga niko ne brine o tome da li su kola ogrebana, bilo manje ili skroz ozbiljno.

Kad smo kod atmosfere u gradu, teško je ne pomenuti lokalnu pijacu, gde je najbolje možete osetiti. U Solunu se nalazi u ulici Vlali 40 i na njoj možete kupiti sve, od suvenira do odeće, ali pre svega treba obratiti pažnju na začine i sveže lokalne proizvode.

Kada putujete, najvažniji aspekt vam je isprobavanje lokalnih jela? U Solunu ima dovoljno zanimljivih mesta koje biste mogli posetiti. I lokalci i turisti, između ostalog, preporučuju restoran Bazagiazi, koji se nalazi u ulici Vassileos Irakliou br. 35. Svratite i u Tougi u ulici Karipi br. 28 ili u Sempriko u ulici Fragkon br. 2. Na oba ova mesta možete jesti izvrsnu mediteransku kuhinju, čiji je Grčka više nego dostojan predstavnik.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove Frankfurt-Hahn Thessaloniki Makedonia na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta Frankfurt-Hahn Thessaloniki Makedonia?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let Frankfurt-Hahn Thessaloniki Makedonia, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove Frankfurt-Hahn Thessaloniki Makedonia?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova Frankfurt-Hahn Thessaloniki Makedonia uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije na ruti Frankfurt-Hahn - Thessaloniki Makedonia

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Solunu

Nađite smeštaj u Solunu