Meni

Pretražite letove iz Sydney Kingsford-Smith do Bari Palese

Prikaži filtere

Bari

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Popijte pivo napolju

  U Bariju je dozvoljeno piti u javnosti. Uveče možete kupiti pivo (recimo Peroni za 1 €) ili poneti neku hranu i otići na mol San Nicola, Lungomare ili na trg Piazza Mercantile.

 • Ne samo tokom sezone

  Bari ima divno vreme skoro tokom čitave godine. Ako ne volite velike vrućine, posetite ga u septembru ili oktobru – neće biti pretoplo, ali moći ćete da se sunčate na plaži.

 • Dolazak s aerodoma

  Najjeftiniji način da dođete do Barija je gradski autobus, linija 16 (1–1,5 €) ili podzemna železnica, a najbrže je doći taksijem (od 20 €) ili rentiranim automobilom. Još jedna mogućnost je šatl-bas Tempesta (4 €).

Šta obići u Bariju

U južnom delu Italije, Bari – glavni grad oblasti Apulja (Pulja) – savršena je destinacija za one u potrazi za suncem, ukusnom domaćom hranom, azurnoplavim morem i izuzetno ljubaznim domaćinima. Šta treba videti u tom gradu?

Tipični južnjački haos i neuređenost, bez hordi posetilaca ili načičkanih restorana samo za turiste, kao i prelepa arhitektura, odlična hrana i relativno niske cene neki su od razloga što jednostavni i autentični život u Bariju privlači sve više ljudi koji vole putovanja.

Ne smete propustiti da obiđete Stari grad (Bari Vecchia), koji se nalazi na poluostrvu, a koji odlikuju uske ulice, spomenici i trgovi puni ljudi, kao što je Piazza Mercantile. Treba da vidite i gradske zidine i stare odbrambene kule izgrađene na obali, gde se možete odmoriti i uživati u nekom od restorana s posebnom atmosferom. Ne zaboravite da odete u Castello Svevo, dobro očuvanu odbrambenu tvrđavu, i prošetate se dugom promenadom Lungomare uz samu obalu. Treba videti i baziliku koja je ime dobila u čast Svetog Nikole, zaštitnika Barija, kao i čuvenu riblju pijacu na molu San Nicola. A ako volite šoping, istražite Borgo Murattiano – novi deo grada.

U Bariju mnogo restorana služi italijansku kuhinju. Tipične za jug Italije su focaccia i calzone di cipolla i mogu se naći u svakoj pekari (panificio) ili prodavnici fokače po ceni od 1 €. Treba takođe probati domaće orecchiette baresi (pasta oblika uveta) ili lokalne specijalitete – sgagliozze i popizze (pržene s palentom), kao i panzerotti (pržene valjuške).

Ako vam ostane još vremena, zađite malo van grada – nećete zažaliti! Gradići na obali Apulje privlače turiste svojim prelepim čistim plažama, tipičnom južnjačkom arhitekturom i predelima koji oduzimaju dah. Iz Barija do njih brzo možete stići vozom ili autobusom, a možete i iznajmiti kola. Među najinteresantnijim mestima u blizini je Alberobello, poznat po svojim kućama jedinstvenog izgleda, Polignano a Mare u kojem su fenomenalne litice, kao i spektakularna plaža u Materi – skrivena između visokih stena – na kojoj su snimane neke scene Mel Gibsonovog filma „Stradanje Hristovo“, kao i Monopoli a Mare, gradić sa kućama od mermera i krečnjaka.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove Sydney Kingsford-Smith Bari Palese na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta Sydney Kingsford-Smith Bari Palese?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let Sydney Kingsford-Smith Bari Palese, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove Sydney Kingsford-Smith Bari Palese?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova Sydney Kingsford-Smith Bari Palese uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Bariju

Nađite smeštaj u Bariju