Meni

Pretražite letove od aerodroma Zaragoza Airport

Zaragoza Airport

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Rutas del tambor

  Uskrs u Saragosi je veoma važan praznik. Na Veliki petak možete se diviti procesiji rutas del tambor, spektakularnoj povorci sa udaraljkama. Vredno je videti i predstavu od četiri sata o upokojenju Isusa Hrista.

 • Romantična šetnja

  Uveče od srca preporučujemo da odete do Puente de Piedra, prelepo osvetljenog, kamenog mosta u gotskom stilu, koji čini sedam lukova. Odatle je zagarantovan nezaboravan pogled na celi grad.

 • Crno zlato Aragona

  Priroda je Aragonu dala oštru klimu i zemlju na kojoj je teško uzgajati hranu, ali je ovu oblast istovremeno nagradila tartufima. Oni ovde rastu u izobilju i stanovništvo ih je nazvalo aragonskim crnim zlatom.

Šta treba obići u Saragosi?

Ovaj grad u severoistočnoj Španiji glavni je grad regije Aragon. Tragovi prvih naseobina datiraju iz 1. veka pre nove ere. Istorija ovog grada bila je teška – od samog svog osnivanja promenio je različite vladare (između ostalih, Rimljane, Vandale, Vizigote, Mavare). U 11. veku bio je glavni grad mavarskog carstva. Saragosa se najviše razvila od 14. do 16. veka, stoga brojni gradski spomenici potiču upravo iz tog doba. Mnogi od njih renovirani su i ponovo ukrašeni u narednim vekovima. Zato se danas možemo diviti različitim zdanjima koja kombinuju stilove iz različitih epoha.

Dobar primer te mešavine stilova je Katedrala Spasioca (Cathedral del Salvador), koja je građena od 12. do 17. veka. U njoj unutra možete videti lukove iz perioda gotike, a spolja barokne tornjeve. Fasada je ukrašena mavarskim ornamentima, veoma čestim u ovoj oblasti. U blizini se nalazi islamska palata iz 11. veka, koja je kasnije služila kao rezidencija dinastije Aragon. Otvorena je za posetioce.

Tržnica iz 16. veka smatra se najvažnijim renesansnim zdanjem u oblasti Aragon. Izgrađena je po potrebama trgovaca i ostalih žitelja, kojima je tada bilo potrebno mesto da trguju, a danas služi kao prostor za izložbe i kulturne događaje.

Širom grada naići ćete na ostatke iz rimskog perioda – ruševine teatra, rimske termalne bazene, forum, delove starih gradskih zidina. Najvredniji predmeti iz rimskog doba čuvaju se u Istorijskom centru.

Za večeru je najbolje da posetite četvrt El Tubo, poznatu po svojim kafićima i restoranima koji služe tipičnu hranu iz Aragona. Ako odete tamo, nemojte propustiti da probate ternasco al horno – jagnjeći but ispod sača sa puno masti, začinjen belim lukom. Zbog oštre klime, u oblasti oko Saragose najčešće je uzgajana jagnjad. Prilično su popularna i jela od divljeg vepra, jelena, zeca i prepelice. Kad sunce zađe, ulice kvarta El Tubo pune su turista i lokalaca koji uživaju u tapasu i lokalnim vinima.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove Zaragoza Airport na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta Zaragoza Airport?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let Zaragoza Airport, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove Zaragoza Airport?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova Zaragoza Airport uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije Zaragoza Airport

Red letenja: Saragosa