Meni

Pretražite letove iz Birmingema

Birmingem

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC+1 (leto), UTC+0 (zima)
  Valuta: Britanska funta (GBP)

 • Raj za zlatare

  Birmingem se može pohvaliti juvelirskom tradicijom dužom od 250 godina. Tada su zanatlije koje su radile sa zlatom osnovale Juvelirsku četvrt. Sada u njoj ima više od 400 fabrika za obradu ovog plemenitog metala!

 • Za fanove Tolkina

  Džon Ronald Ruel Tolkin, pisac romana o mitskoj Srednjoj zemlji, živeo je u Birmingemu. Svake godine njegovi obožavaoci okupljaju se u muzeju Sarehole Mill u blizini grada.

 • Koreni hevi metala

  Birmingem je grad u kojem su se rodili Toni Ajomi i Ozi Ozborn, članovi hevi metal benda Black Sabbath. Čak je i jedan tramvaj u gradu dobio ime po Oziju!

Šta obići u Birmingemu

Birmingem je drugi po veličini grad u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nekada je bio isključivo industrijski centar, a sada svojim stilom života i turističkim atrakcijama privlači mnoštvo turista. Evo šta obavezno videti u njemu...

Raznolikost je obeležje Birmingema, tako da će u njemu svako pronaći nešto za sebe. Zanima vas kupovina? Bez problema. Bolje vam zvuči šetnja istorijskim kvartovima? Samo navalite! Ili možda više volite aktivan odmor? I to vam ovaj grad nudi!

Ako tražite da obiđete najšarmantnija mesta u gradu, svakako treba da vidite kanale duž ulice Gas Street. Do 1960. koristili su se za utovar i istovar robe koja se prevozila rekom. Sada ćete tu naći mnogo autentičnih restorana i klubova na vodi, koji su od ovog kraja pretvorili mesto za zabavu, izlaske i provod do jutra. Kada ste već tu, provozajte se brodićem – viktorijanske kuće zidane od sitne opeke izgledaju još lepše iz ove perspektive. Zanimljivost je da Birmingem može da se pohvali sa više kanala nego Venecija.

Poreklo grada Birmingema seže u srednji vek. Deo grada Kings Norton – u kojem se nalaze zdanja poput stare škole i Trgovačkog doma – datira iz srednjeg veka. Crkva Svetog Martina izgrađena je u istom periodu. Danas se ona nalazi... u središtu najvećeg tržnog centra u gradu, zvanog The Bull Ring. Izgrađena je bila na mestu tržnice iz 12. veka. U Birmingemu ima takođe i nekoliko lepih katedrala, npr. anglikanska Katedrala Svetog Filipa, katolička St. Chad’s Cathedral, grčka pravoslavna crkva posvećena Teotokosu i Svetom Andreji, kao i Aston Hall, imanje staro nekoliko vekova ali dobro očuvane unutrašnjosti. Ako volite umetnost, obiđite Birmingemski muzej i umetničku galeriju, gde je smeštena bogata kolekcija dela Edvarda Bern-Džounsa, slikara iz prerafaelitskog perioda.

Ako još od detinjstva sanjate da posetite fabriku najukusnijeg proizvoda na svetu – a to je naravno čokolada – prosto morate posetiti Birmingem! Nedaleko od grada smešten je Cadbury World. Tokom tri sata, koliko traje obilazak, saznaćete kako se pravi čokolada, a imaćete priliku i da probate različite slatkiše od kakaoa. Posle tako upečatljivog iskustva odmorite se u nekom od gradskih parkova. Saton, najistaknutiji od svih njih, najveći je na svetu rezervat prirode na teritoriji jednog grada. Provedite vreme pored jezera, uživajte u nekom od sportova ili se samo izležavajte na travi – sve to od 9 izjutra do sumraka.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Birmingema na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Birmingema?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Birmingema, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Birmingema?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Birmingema uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Birmingemu

Popularne avio kompanije iz Birmingema

Red letenja: Birmingem