Meni

Ženeva Solun - Pretražite letove

Prikaži filtere

Solun

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: grčki
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Makedonija u Grčkoj

  Region u kojem se nalazi Solun naziva se Makedonija. Grad je osnovao makedonski kralj, a svoje grčko (i englesko) ime dobio je po vladarevoj ženi Tesaloniki.

 • Kvart pun života

  Ako vam i dalje nedostaje osećaj da ste u malom grčkom mestu, prošetajte se do četvrti Ladadika, stare lučke jevrejske četvrti. Tamo ćete naći mnogo odličnih restorana i živopisnih taverni.

 • Koristan savet

  Zalutali ste tokom jedne od dugih šetnji gradom? Bez brige! Sve što treba da uradite je da nastavite istim putem, samo ka dole – svakako ćete doći do morske obale, a odatle ćete se lako snaći. 

Šta videti u Solunu

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj. Nalazi se u severnom delu zemlje, u Solunskom zalivu, na obali Egejskog mora. Često ga nazivaju i drugim glavnim gradom Grčke.

Jedno od prepoznatljivih mesta je Aristotelov trg, koji odlikuje jedinstvena arhitektura – obavezno ga ubeležite na svoju listu znamenitosti koje želite obići. Od trga vodi šetalište, skroz do Rotunde, koja je poznata i kao Crkva Svetog Đorđa. To je najstarija građevina ove vrste u gradu. Pomenuta promenada 1997. godine je ukrašena kišobranima, koji su bili povezani sa proslavom statusa kulturne prestonice Evrope. Postali su toliko popularni kako među lokalcima, tako i među posetiocima – da su ostali do dana današnjeg.

Volite li da bacite pogled na grad iz ptičje perspektive, preporučujemo da se uputite u Belu kulu. Sagradili su je Turci da bi štitila istočni deo gradskih zidina od napada s mora. Danas se vredi popeti na ovo ne toliko visoko zdanje i s njegovog vrha uživati u pogledu na grad i luku.

Treba se prošetati i uskim gradskim uličicama kako biste bolje osetili atmosferu. Vozači ovde svoje automobile tretiraju potpuno drugačije nego u većini drugih evropskih gradova. Oni su jedini način da se prevezete do svog odredišta i pronađete mesto za parkiranje, što se u Solunu često graniči s nemogućim. Stoga niko ne brine o tome da li su kola ogrebana, bilo manje ili skroz ozbiljno.

Kad smo kod atmosfere u gradu, teško je ne pomenuti lokalnu pijacu, gde je najbolje možete osetiti. U Solunu se nalazi u ulici Vlali 40 i na njoj možete kupiti sve, od suvenira do odeće, ali pre svega treba obratiti pažnju na začine i sveže lokalne proizvode.

Kada putujete, najvažniji aspekt vam je isprobavanje lokalnih jela? U Solunu ima dovoljno zanimljivih mesta koje biste mogli posetiti. I lokalci i turisti, između ostalog, preporučuju restoran Bazagiazi, koji se nalazi u ulici Vassileos Irakliou br. 35. Svratite i u Tougi u ulici Karipi br. 28 ili u Sempriko u ulici Fragkon br. 2. Na oba ova mesta možete jesti izvrsnu mediteransku kuhinju, čiji je Grčka više nego dostojan predstavnik.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Ženeve za Solun na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Ženeve za Solun?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Ženeve za Solun, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Ženeve za Solun?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Ženeve za Solun uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Ženeva Solun

Popularne avio kompanije na ruti Ženeva - Solun

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Solunu

Nađite smeštaj u Solunu