Meni

Lisabon Karlsrue - Pretražite letove

Prikaži filtere

Karlsrue

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Grad u obliku lepeze

  Grad Karlsrue njegovi stanovnici nazivaju lepezom – Fächerstadt. Taj naziv je nastao zbog pravilnog polukružnog oblika ulica, koje se šire od palate markiza od Baden-Durlaha Karla III Vilhelma.

 • Karlov odmor

  Grad je osnovao markiz od Baden-Durlaha Karl III Vilijam i trebalo je da bude njegova rezidencija u koju bi se povlačio od svakodnevice. Odatle potiče i samo ime grada, koje bukvalno znači Karlov odmor.

 • Prilaz gradu

  Najbliži aerodrom je onaj u Badenu (Baden Airpark), na 40 kilometara od grada. Radnim danima se do njega iz centra Karlsruea može stići autobusom, ali treba imati na umu da on ne radi vikendom.

Šta videti u gradu Karlsrue

Karlsrue je grad u jugozapadnoj Nemačkoj, udaljen oko 20 kilometara od granice s Francuskom. Nalazi se u pokrajini Baden-Virtemberg. Jedna od prepoznatljivih građevina u ovom gradu je palata Karlsrue. Podignuta je 1715. godine i danas je središte dve veoma važne državne institucije – Saveznog ustavnog suda i Vrhovnog suda.

Karlsrue je najteži period pretrpeo krajem Drugog svetskog rata, kada je u savezničkom napadu uništena većina građevina u njemu. Grad je ponovo izgrađen po završetku rata i danas je poznat po svojim akademskim ustanovama. U njemu se nalazi najstariji tehnički univerzitet u Nemačkoj, koji se sada zove Karlsruher Institut für Technologie. U gradu je i najmanji nemački fakultet – Akademija umetnosti, koja se smatra najprestižnijom ustanovom ovog tipa u čitavoj zemlji.

Kada stignete u Karlsrue, idite na glavni trg, gde se nalazi piramida u kojoj je grobnica osnivača grada, Karla III Vilhelma. U centru grada naći ćete mnogo restorana, između ostalih jedan specijalizovani za nemačku kuhinju – EigenArt (Hebelstrasse br. 17), koji posetioci smatraju jednim od najboljih u gradu. Ako vas više zanimaju grilovana jela, posetite Bratar u Erbprinzenstrasse br. 27. I ljubitelji azijske kuhinje naći će nešto dobro u centru – u Kaiserstrasse br. 114 nalazi se restoran Yangda, koji će nekima biti zanimljiv takođe i zato što služi vegetarijanska jela.

Ako volite da se divite gradovima u svom njihovom sjaju – Karlsrue vas neće razočarati. Za pogled na reke u gradu popnite se na Turmberg, brdašce u predgrađu. Tamo ćete, osim dobrog pogleda, moći da vidite i ruševine zamka.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Lisabona za Karlsrue na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Lisabona za Karlsrue?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Lisabona za Karlsrue, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Lisabona za Karlsrue?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Lisabona za Karlsrue uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Lisabon Karlsrue

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Karlsrueu

Nađite smeštaj u Karlsrueu