Meni

Pretražite letove iz Luksemburga za Alikante

Prikaži filtere

Alikante

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Kvart Santa Kruz

  Četvrt Santa Kruz je odlično mesto za romantično šetnju u večernjim satima. Ona će vas očarati jer je poput lavirinta uskih uličica i stepenica. Zabranjena je za automobile, pa je zato ovaj deo grada prijatan i miran.

 • Uskočite u tramvaj

  Najjeftiniji i najlakši način da se krećete ovim i obližnjim gradovima je tramvaj. U Alikanteu su tramvajske stanice podzemne, zbog čega tramvaj funkcioniše skoro kao metro.

 • Pogled iz ptičje perspektive

  Želite da osetite nalet adrenalina? Onda morate da vidite Alikante odozgo, iz vazduha. Udruženje Do You Wanna organizovaće vam paraglajding ili skok sa padobranom. Početnike uvek prati instruktor.

Šta videti u Alikanteu

Alikante je lučki grad na jugoistoku Španije. Na arapskom se izgovara „lakant“, a na latinskom mu je ime bilo „lucentum“, što znači osvetljen, pun svetla. Grad su neprekidno pokoravali evropski i arapski vladari, što je imalo znatnog uticaja na njegov izgled.

Istraživanje Alikantea najbolje je da započnete od Tvrđave Svete Barbare, poreklom iz 9. veka. Možete se popeti na nju stepenicama i liftom. Sa vrha zidina pruža se fenomenalan pogled ne samo na Alikante nego i na druge gradove u blizini.

Kada obilazite stari deo grada, treba da posetite baroknu većnicu podignutu 1760. To je zdanje moćnog izgleda koje ima kulu sa satom i masivna zelena vrata. Uđite da biste videli njene barokne odaje. Nedaleko odatle je Explanada de España – veoma popularno šetalište, poznato po svojim dekorativnim mozaicima uklesanim na trotoaru. Katedrala Svetog Nikole od Barija ima zanimljive arheološke odlike. Hrišćanska crkva ovde je izgrađena preko muslimanske džamije u 17. veku.

Svaki ljubitelj brodova i mora poželeće da poseti Museo Volvo Ocean Race. Ovde možete da vidite makete brodova, koristite simulator plovidbe ili naučite nešto o istoriji regate, sve to uz zvuke talasa u pozadini. Ovaj muzej rado posećuju i deca.

Najveća i najšira plaža na obali Kosta Blanka zove se Playa de Guardamar i upravo je u Alikanteu. Voda je svuda duž obližnje obale plitka i možete hodati do duboko u more.

U toku poslepodneva se uputite u Rambla de Mendez Nuñez, glavnu ulicu u gradu, krcatu restoranima, pabovima i prodavnicama. Stolovi su postavljeni napolju i nalaze se između ogromnog drveća, što stvara posebnu atmosferu. Ako želite da isprobate dobre deserte, idite u Heladeria Borgonesse, gde se pravi najbolji sladoled u Alikanteu. Ukusni tapasi pristupačnih cena služe se u baru Lizarrán.

Restoran Katagorri nek bude vaš izbor ako želite da probate autentičnu baskijsku kuhinju. Specijalitet kuće su pinchos. To su tradicionalni sendvičići sa mnoštvom namaza. Prema običaju, svi se stave na šank, a vi birate one koje želite.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Luksemburga za Alikante na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Luksemburga za Alikante?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Luksemburga za Alikante, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Luksemburga za Alikante?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Luksemburga za Alikante uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Luksemburg Alikante

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Alikanteu

Nađite smeštaj u Alikanteu