Meni

Manila Heraklion - Pretražite letove

Prikaži filtere

Heraklion

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: grčki
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Sedite na skuter

  Heraklion, kao veoma stari grad, prepun je uskih, krivudavih ulica. Da biste izbegli zastoje u saobraćaju i poteškoće u traženju mesta za parkiranje, iznajmite skuter i krećite se kao pravi Krićanin. 

 • Izgubite se u uličicama

  Nema boljeg načina da osetite atmosferu Herakliona nego da odložite mapu i zađete u lavirint njegovih ulica u starom gradu. Nemojte se plašiti da ćete se izgubiti, tako ćete samo naći nova interesantna mesta.

 • Prijavite se za izlet

  Nekoliko agencija u Heraklionu specijalizovano je za organizovanje izleta po posebnim uslovima. Tako ćete moći da vidite sve ono što vas konkretno zanima – mesta s istorijom, lepom prirodom, ali i lokalne običaju i kulturu. 

Šta videti u Heraklionu

Antički grad na Kritu podigli su, u senci palate u Knososu, Saraceni 824. godine kako bi piratima koji su napadali vizantijske brodove dozvolili da koriste luku. Iz osvete, 150 godina kasnije Vizantinci su pokorili grad, opljačkali ga i oduzeli mu autonomiju. Istorija Irakliona nije bila ništa manje složena od tog trenutka. U njemu je vladala Mletačka Republika, potom Turci, a kasnije je dospeo pod grčku vlast. Istorija grada savršeno se odrazila na njegovu arhitekturu.

Granice plaže u gradu praktično ne postoje, osim što se duž obale mora pruža usko šetalište. Ali na istok, odmah iza stadijuma Pankritio, nalazi se izdvojena duga peščana plaža gde možete ne samo da se kupate i sunčate već i da uživate u različitim sportovima na vodi – surfovanje, kajtsurfing, skijanje na vodi i vožnja glisera. Savršene uslove za ronjenje i iznajmljivanje opreme za sportove na vodi naći ćete u mestu Agija Pelagija, 25 kilometara od Herakliona.

Koje suvenire poneti iz Herakliona? Najdragoceniji su lokalni proizvodi – masline ili maslinovo ulje poreklom iz maslinjaka kojima nema premca. Uzo se prodaje u flašama različitih veličina. A lokalnim slatkišima nećete moći da odolite. Sve to možete nabaviti u trgovačkim ulicama Odos Dedalou i Odos 1866.

Grčka je poznata po izuzetnoj kuhinji i kulturi hrane koja je na zavidnom nivou. Domaćini veoma ozbiljno shvataju to kako će prihvatiti posetioce. Jelo mora da bude ukusno, baš kao kod mame. U restoranima, barovima i tavernama porcije su velike, a alkohol se sipa bez merenja. Za ukusnu večeru od sastojaka iz regije svratite u Peskesi u ulici Kapetana Haralampija 6–8 ili u Amalias Kitchen, koja se nalazi u ul. Arkoleon br. 3. Tamo posebno preopručujemo morsku hranu i jela s grila.

Ne želite da noć potrošite na spavanje? S pravom, jer ovaj grad zaživi čim padne mrak. Fantastičan izbor pića čeka vas u DrinkEasy u ulici Sapoutie, pored Arheološkog muzeja. Želite da čujete koncert nekog lokalnog benda? Svratite u bar Jailhouse u ul. Agiostefaniton br. 19a. A ako želite mesto gde možete da pričate uz večeru, odaberite sto u mestu Guernica u ulici Andreou Kritis br. 2. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Manile za Heraklion na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Manile za Heraklion?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Manile za Heraklion, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Manile za Heraklion?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Manile za Heraklion uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Manila Heraklion

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Heraklionu

Nađite smeštaj u Heraklionu