Meni

Pariz Nirnberg - Pretražite letove

Prikaži filtere

Nirnberg

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Svi na trgu

  U vreme pred Božić na glavnom grdskom trgu odžava se Nurnberger Christkindlesmarkt, božićni vašar. Svake godine poseti ga oko dva miliona ljudi.

 • Mostovi za Instagram

  Grad je poznat po arhitekturi od koje će vam zastati dah, a to se savršeno može ovekovečiti sa nekog od mostova u centru. Onaj u blizini stare bolnice Heilig-Geist-Spital posebno je okupiran fotografima.

 • Za najbolji pogled

  Ako obožavate velike visine i prelepe prizore sa njih, popnite se na toranj Zinvel u sklopu zamka na brdu. U ovom zdanju iz druge polovine 13. veka možete videti i zanimljivu istorijsku izložbu.

Šta videti u Nirnbergu

Nirnberg je, zbog svoje predratne istorije, dugo bio ozloglašen. Sada on postaje interesantno turističko mesto, koje ne samo što treba posetiti već obavezno treba da se nađe na vašoj listi mesta koje treba viditi kad ste u Bavarskoj.

Ovaj očaravajući grad pun istorijskih zgrada i divnih mostova drugi je po veličini u regionu. Obilazak Nirnberga preporučujemo da počnete od kvarta Nürnberg-Mitte – živahnog centra grada. Iako je stari grad tokom bombardovanja u Drugom svetskom ratu i do 90% uništen, tokom godina je brižno obnovljen. Grad privlači pažnju prelepim gotičkim i romansko-gotičkim crkvama Svetog Lorenca (Lorenzkirche), Sv. Sebaldusa (Sebalduskirche) i impresivnom Bogorodičinom crkvom iz 14. veka (Frauenkirche). Odatle se uputite ka brdu sa zamkom Kaiserburg, gde ćete osetiti duh srednjovekovnog predgrađa i diviti se izuzetnom pogledu na grad.

Ako volite ručni rad, obavezno posetite Handwerkerhof u ulici Königstraße. Tamo su, ispod moćne kule, smeštene male tradicionalne kuće u kojima se prodaju nakit, posuđe, božićni ukrasi i drvene igračke, uz još mnoge sitnice. Nirnberg takođe nudi i velik izbor muzeja. Svi ljubitelji istorije obilazak treba da počnu od Ehemaliges Reichsparteitagsgelände, nekadašnjeg objekta nacističke partije i bivše arhive Trećeg rajha. Ljubitelji moderne arhitekture ne smeju propustiti Novi muzej (Neues Museum). U ulici Albrecht-Dürer-Straße br. 39 nalazi se kuća u kojoj je živeo Albreht Direr, najpoznatiji nemački renesansni umetnik, u kojoj se sada muzej posvećen ovom slikaru. U njegovoj okolini se možete diviti primerima prave, živopisne pruske arhitekture, na primer u ulici Weissgerbergasse.

Kada ogladnite, čeka vas brza hrana iz ovog kraja. Drei im Weckla, što su tri bela hot-doga sa senfom, može se kupiti na štandovima širom grada, ali i u restoranima regionalne hrane. U vreme večere isprobajte neka tradicionalna jela, kao što su svinjska kolenica, franačka paradajz čorba (Frankische Kartoffelsuppe) ili Nürnberger Rostbratwürste – grilovane, 9 centimetara duge i tanke kobasice sa podvarkom, renom ili salatom od krompira (Kartoffel Salat). Najbolje ih je probati u Zum Gulden Stern, koji služi kobasice od 1419. godine, Behringer Bratwursthäusle u starom gradu i Albrecht Durer Stube blizu ulice Altstadthof Braeustueberl.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Pariza za Nirnberg na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Pariza za Nirnberg?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Pariza za Nirnberg, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Pariza za Nirnberg?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Pariza za Nirnberg uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Pariz Nirnberg

Popularne avio kompanije na ruti Pariz - Nirnberg

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Nirnbergu

Nađite smeštaj u Nirnbergu