Meni

Palermo Firenca - Pretražite letove

Prikaži filtere

Firenca

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Beskamatna pozajmica

  U Via dei Neri nalazi se palata Soldani, u kojoj je radila jedna od prvih crkvenih banaka – bogougodna institucija u kojoj su vernici mogli da pozajme novac bez kamate. 

 • Firenze Card

  Ako želite da posetite što više muzeja i crkava, najpristupačnije za budžet je da nabavite ovu karticu – košta nešto više od 70 evra za 3 dana, a s njom možete da obilazite koliko želite. Poseta muzeju obično košta nešto više od 10 evra. 

 • Pomalo romantike?

  Može biti izuzetno zahtevno da nađete neko nepretenciozno romantično mesot u Firenci. Ali sve je moguće. Uđite u Vrt ruža (Giardino delle rose), park u kojem uvek ima neka slobodna klupa sakrivena među cvećem. 

Šta videti u Firenci

Istorijski deo Firence nije velik, te ne morate rentirati skuter ili zvati taksi. Najbrži i najzgodniji način da prođete svim važnim rutama je da ih pređete pešice. Osim toga, zar nije stvar u tome da uživate u svakom trenutku, pogotovo kad ste u gradu koji je divan kao Firenca? Ostavite kartu u sobi i prošetajte se uskim uličicama da biste mogli da uživate u prelepoj arhitekturi i videli žitelje Firence u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Stari grad je toliko mali da ćete uskoro početi da prepoznajete ulice kojima ste već prošli i osetićete se kao kod kuće.

Umetnost ne bi postojala da nije Firence, a isto tako ni ovaj grad bez umetnosti. U njemu su stvarali velika imena kao što su Botičeli, Donatelo, Leonardo da Vinči i Mikelanđelo. Ako budete strpljivi da sačekate u redu, vredi posetiti Galeriju Ufici ili Galeriju Akademije, gde ćete svojim očima videti najlepša remek-dela majstora slikarstva i skulpture iz perioda renesanse.

Ako tražite mesto s kojeg se pruža najlepši pogled na grad, popnite se na Mikelanđelovo brdo. Pogled oduzima dah pogotovo kad sunce zalazi i kad se crveno nebo prijatno odslikava na krovovima kuća.

Na južnoj obali reke Arno, u sporednim uličicama u odnosu na glavni put Via Maggio odigrava se pravi život grada, a turisti se retko tamo prošetaju. U lokalnim obućarskim radnjama možete naručiti cipele po meri, kupiti ručno rađenu kravatu, unikatni porcelan, pa čak i nameštaj. Budite svesni da će vas šetnja ovom četvrti potpuno okupirati! Ako ne želite da potrošite čitavo bogatstvo na malko suvenira s puta, posetite Mercato Central, glavnu pijacu, na kojoj ćete naći i ručno izrađene predmete. Samo treba pažljivije da potražite.

Izbegavajte da kupujete kožnu galanteriju na ulici. Firenca je poznata po kaiševima, torbama i drugim predmetima od kože, ali prave, dizajnerske i ručno rađene modne dodatke koje prave lokalne zanatlije možete kupiti samo u prestižnim radnjama. Ne dozvolite da vas neki prodavac prevari na mostu Ponte Vekjo. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Palerma za Firencu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Palerma za Firencu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Palerma za Firencu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Palerma za Firencu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Palerma za Firencu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Palermo Firenca

Popularne avio kompanije na ruti Palermo - Firenca

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Firenci

Nađite smeštaj u Firenci