Meni

Pretražite letove iz Prištine za Beč

Prikaži filtere

Beč

Kako po povoljnim cenama kupiti avio karte Beč – Priština?

Postoji nekoliko pouzdanih načina da nabavite povoljne avio karte Beč – Priština čak i kada ne postoje avio karte za Beč low cost (niskotarifnih prevoznika). Najbolje je koristiti prednost moderne tehnologije.

Jedan od dobrih načina je da za pretragu koristite sve mogućnosti koje internet pretraživači nude. Jedan od pouzdanih je eSky, koji nudi mnoštvo različitih opcija za direktne letove i za letove s presedanjem preko više od stotinu pedeset evropskih i svetskih avio kompanija. Jasan i pregledan sistem koji on koristi omogućava da se avionska karta Priština – Wien nađe po dobrim cenama u različitim periodima godine. Pročitajte dodatne savete dalje u tekstu.

I ako vam je zgodnije da vazdušne linije između Prištine i Beča (ali i svih ostalih destinacija) pretražujete sa svog mobilnog telefona, preuzmite besplatnu eSky mobilnu aplikaciju. Uz samo par klikova, pretraga i kupovina avio karte Beč – Priština (i do drugih gradova u Evropi i u svetu) su vam nadohvat ruke.

Sve Priština - Beč avio karte na jednom mestu

Prilikom pretrage avio karte Beč – Priština na pretraživaču kao što je eSky, treba ukucati gradove polaska i odlaska kao i okvirne datume putovanja (mada se ova pretraga može korigovati kako bi vam se pružile dodatne opcije). Tako dobijate Priština - Beč avio karte preko svih dostupnih avio prevoznika. Dalje možete birati da li želite direktan let ili vam odgovara let s presedanjem u nekom od gradova u okolini. I potom vas kroz rezervaciju avionske karte dalje vodi jednostavan i pouzdan sistem rezervisanja.

Popularan izbor današnjih putnika su jeftine avio karte Wizz Air Beograd, te treba imati na umu da su preko eSky dostupne i brojne niskotarifne opcije, koje često znaju da budu jeftinije od ponude redovnih avio prevoznika.

Konkretno, iz Prištine osim mađarskog Wizz Aira saobraća i nemački niskotarifni prevoznik Eurowings, a ove dve avio kompanije zajedno imaju značajan broj destinacija šriom Evrope, uključujući i Beč. Kad je veza Priština – Beč u pitanju, direktne letove osim ova dva prevoznika ima i autrijski vazduhoplovni prevoznik Austrian Airlines.

Koliko košta Priština - Wien avionska karta?

Cene avionskih karata razlikuju se uglavnom od kompanije do kompanije, kao i od vremena u kojem putujete i od toga koliko ste unapred kupili avionsku kartu.

Kad je u pitanju Priština - Wien avionska karta, imamo par saveta. Prvi je rezervacija hotelskog smeštaja zajedno sa avionskom kartom. Kada smeštaj i kartu kupite na ovaj način preko sekcije Let + hotel na sajtu ili u mobilnoj aplikaciji, imate ogroman izbor smeštaja, a ukupna cena aranžmana može biti niža i do 30%.

Još jedna mogućnost je da na sajtu ili u mobilnoj aplikaciji redovno proveravate sekciju Prilike, u kojoj se objavljuju karte na posebnim sniženjima i promocijama (što zavisi od konkretnih avio prevoznika i njihovih godišnjih ili sezonskih sniženja). Da biste redovno bili u toku s novostima, pretplatite se na eSky bilten.

Kada je najbolje kupiti Priština - Beč avio karte?

Teško je reći ako ne znate tačan datum putovanja. Između ostalog, i zbog toga što avio kompanije nikad ne otkrivaju principe prema kojima određuju cene svojih avionskih karata.

Ipak, iskusni putnici i sajtovi za putovanja uspeli su da izvuku nekoliko opšth principa kojima se kompanije vode, te eSky kao odgovor na ovo pitanje ima nekoliko saveta. Prvo, ako želite da priđete što jeftinije, izbegavajte periode kada znate da će vaša destinacija biti naročito posećena – npr. u slučaju Beča božićni sajam svake godine. Tada, prirodno, cene karata znaju da porastu.

Uz to, kartu kupite na vreme kako biste izbegli dodatne troškove kupovine u poslednjem trenutku, kad cene znaju čak i da se utrostruče. Najbolji period za kupovinu avio karte Beč – Priština u principu je dva meseca unapred.

Aerodrom u Prištini – informacije o polasku

Međunarodni aerodrom u Prištini ima IATA oznaku PRN i nalazi se relativno blizu centra grada, tačnije na oko 15 kilometara na jugozapad. Služi kao baza nemačke avio kompanije Eurowings i ima letove do brojnih evropskih destinacija, koje omogućavaju kompanije kao što su: Adria Airways, Atlas Global, Austrian Airlines, Easy Jet, Edelweiss, Norwegian, Pegasus, Swiss, Turkish Airlines i Wizz Air.

Terminal prištinskog aerodroma je mali, ali moderan, podeljen na Dolaske i Odlaske. Na njemu se može naći nekoliko kafeterija i prodavnica. Bežični internet je dostupan, ali uz doplatu za putnike u ekonomskoj klasi. Putnici iste klase mogu doplatiti i pristup laundžu. U blizini terminala nalaze se dva hotela.

Pošto vaš let Beč – Priština polazi sa ovog aerodroma, isplanirajte unapred dolazak do njega. Osim taksi prevoza, možete koristiti autobusku liniju 1A prevoznika TrafikuUrban, koja saobraća na svakih sat vremena do aerodroma i sa njega. Polasci su od 3 h ujutru do 21 h uveče, a trajanje vaše vožnje do aerodroma biće oko 40 minuta.

Vaš aerodrom sletanja

Međunarodni aerodrom u Beču nalazi se u Švehatu. Nosi međunarodnu oznaku VIE i upravo na ovaj aerodrom sleteće vaš avion Beč – Priština. On se nalazi na nešto manje od 20 kiloemtara od centra Beča, a u blizini je i prestonica Slovačke Bratislava (na samo šezdesetak kilometara).

Ovaj aerodrom je čvorište vodećeg austrijskog prevoznika Austrian Airlines, a na njemu čvorišta ima i Eurowings (koji takođe ima direktni let Beč – Priština). Aerodrom u Švehatu takođe je baza četiri niskotarifna (takozvana low cost) prevoznika: Lauda, Level, Easy Jet i Wizz Air (ovaj poslednji takođe ima direktan let Beč – Priština). Aerodrom je velik, sa svojih tridesetak miliona prevezenih putnika godišnje, uključujući i direktne prekookeanske linije ka Africi, Aziji i Severnoj Americi.

S njega možete koristiti taksi prevoz, ali se do grada prilično brzo (za oko pola sata) možete dovesti i linijom otvorenog metroa S7, čija je stanica na samom aerodromu. Postoji još jedan voz sa aerodroma, koji je nešto skuplji ali vodi direktno u centar grada, stanicu Wien Mitte.

Vozovi ka Nemačkoj ICE kao i ÖBB Railjet vozovi takođe staju na aerodormskoj voznoj stanici, tako da se njima možete prevesti do gradova u regiji. Do Budimpešte, Bratislave i Brna postoje direktni autobusi sa aerodroma. Ukoliko idete iznajmljenim automobilom ka Beču, pratite auto-put A4, a za Bratislavu A6.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Prištine za Beč na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Prištine za Beč?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Prištine za Beč, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Prištine za Beč?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Prištine za Beč uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Priština Beč

Popularne avio kompanije na ruti Priština - Beč

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Beču

Nađite smeštaj u Beču