Meni

Stokholm Frankfurt na Majni - Pretražite letove

Prikaži filtere

Frankfurt na Majni

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Dopunite čašu!

  Svake godine u avgustu grad slavi Apfelweinfestival – festival jabukovog vina, koji traje nedelju dana. Možete pijuckati do mile volje na trgu Roßmarkt (11–23 h radnim danom, 11–24 h vikendom).

 • Volite avanturu?

  Nedaleko od Majnhetna, u blizini ulica Kaiserstraße i Taunusstraße, nalazi se četvrt crvenih fenjera. To je erotsko središte grada, koje mami posetioce svojim legalnim bordelima. Ipak, ne preporučujemo svima...

 • Za ljubavnike

  Hteli biste da impresionirate partnera? Odvedite ga/je na Eiserner Steg – železni most na kojem je pristup automobilima zabranjen – gde možete okačiti katanac sa svojim imenima. Jeste li spremni za poljubac?

Šta videti u Frankfurtu na Majni

Frankfurt na Majni je grad koji će vam se dopasti iz više razloga. S jedne strane, posetioce privlači svojim istorijskim građevinama i kućama restauriranim u tradicionalnom stilu. S druge strane, ima i modernu finansijsku četvrt punu oblakodera u kojima su smeštene najveće svetske finansijske institucije. Ova četvrt je dobila ime Majnheten (Mainhattan), „Menhetn na Majni“. Kada se nađete u ovom kvartu, obratite pažnju na najvišu zgradu u Nemačkoj – kulu banke Commerzbank, visoku 256 metara. Još jedno zanimljivo mesto je Glavna kula. Za 6,5 € možete se popeti na vrh i uživati u panorami grada.

Ako volite tradiciju, uputite se u Altstadt (stari grad). Iako je 70 odsto zgrada uništeno u bombardovanjima tokom Drugog svetskog rata, čitav taj deo izgleda jednako zadivljujuće kao i u prošlosti – sve zahvaljujući odličnom restauriranju građevina. Šta tamo vredi videti? Naravno, na spisku obaveznog su Crkva Svetog Vartolomeja iz 14. veka, Geteova rodna kuća, kao i Remerberg, jedan od najšarmantnijih trgova u Evropi. Gradska većnica okružena je prelepim, karakterističnim kućama sa drvenim prečkama na fasadi, ali i raznim barovima i restoranima u kojima se služe lokalni specijaliteti i pivo.

Kada ogladnite, tu je tradicionalna hrana iz okruga Hesen. Prva stvar koju treba probati je Grüne Soße (zeleni sos). Pravi se od mešavine začina (vlasac, peršun, kiseljak i grbac) koja se izblendira sa jogurtom ili pavlakom. Servira se sa krompirom, šparglom, jajima ili mesom. Probajte takođe i Lumpen und Flöhe (jelo od kiselog kupusa i slanine sa kimom), Kartoffelklöße (knedle od krompira punjene mesom) i Handkäse (sir sa kolutovima luka). Svako od jela ima bolji ukus uz Apfel Wein (jabukovo vino) ili pivo. Takođe možete posetiti i neke od restorana u kvartu Zaksenhauzen, recimo Daheim im Lorsbacher Thal i Apfelwein Wagner. U blizini Borghajma i ulice Berger Straße visok standard nudi Apfelwein Solzer.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Stokholma za Frankfurt na Majni na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Stokholma za Frankfurt na Majni?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Stokholma za Frankfurt na Majni, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Stokholma za Frankfurt na Majni?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Stokholma za Frankfurt na Majni uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Stokholm Frankfurt na Majni

Popularne avio kompanije na ruti Stokholm - Frankfurt na Majni

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Frankfurtu na Majni

Nađite smeštaj u Frankfurtu na Majni