Meni

Pretražite letove iz Podgorice za Temišvar

Prikaži filtere

Temišvar

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: rumunski
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Lej (RON)

 • Ulična svetla i tramvaji na konjsku snagu

  Temišvar je drugi grad na svetu, posle Njujorka, koji je uveo električne ulične svetiljke, a takođe je i drugi grad u Evropi koji je imao tramvaje koje su vukli konji.

 • Prestonica kulture

  Temišvar je 2016. godine odabran za Evropski grad kulture za 2021. Te godine biće održano mnogo različitih događaja, koncerata, festivala i konferencija koje promovišu grad, njegovu kulturu i istorijsko nasleđe.

 • Beč u malom

  Arhitektura Temišvara je miks secesionizma i stila epohe dinastije Habzburg. Zbog sličnosti sa prestonicom Austrije nazvan je Mali Beč.

Šta treba obići u Temišvaru?

Temišvar je, zahvaljujući dobrom geografskom položaju, tokom istorije uvek imao veoma važnu ulogu. U modernoj istoriji izdvojio se kao prvi slobodan grad kada je u njemu u decembru 1989. počela revolucija protiv komunističkog režima tadašnjeg rumunskog vođe Nikolaja Čaušeskua. Direktna posledica tog događaja bilo je uklanjanje predsednika. Danas je ovaj grad treći po broju stanovnika u Rumuniji i važno je saobraćajno raskršće, industrijski centar, ali i ekonomsko i kulturno središte zapadnog dela zemlje.

Arhitektura Temišvara je mešavina ar nuvo stila i karakteristika epohe Habzburga, a u središtu su prelepi trgovi, parkovi i vrtovi. Što bliže centru grada, to je utisak lepši. Treba posetiti i industrijsku četvrt izuzetnih odlika, koja iako su njene najbolje godine prošle, ipak ima da prikaže svoju skrivenu lepotu onima koji pažljivo za njom tragaju. Temišvar je grad studenata, što se vidi na svakom koraku. Grad je pun pozitivne energije i uvek je u njemu živo, bez obzira na to da li je vikend ili radni dan.

Temišvar je multikulturni grad u kojem žive nemačka, mađarska i srpska manjina i svaka od njih u ovom gradu ima svoje kulturne institucije. Dok boravite u Temišvaru, kao i u drugim delovima Rumunije, probajte lokalna vina, čija tradicija u proizvodnji seže i vekovima unazad. Rumunske vinarije poznate su širom sveta. Raštrkane su širom zemlje, od obale Crnog mora do padina Karpata.

Preporučujemo i da obratite pažnju na zidnu umetnost u Temišvaru – na zgradama i mostovima ima mnoštvo murala i grafika, a postoje čak i multinacionalni festivali posvećeni ovom vidu umetnosti. Ovaj grad nije dovoljno cenjen, ali svakako je na listi onih koje treba posetiti bar jednom u životu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Podgorice za Temišvar na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Podgorice za Temišvar?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Podgorice za Temišvar, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Podgorice za Temišvar?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Podgorice za Temišvar uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Podgorica Temišvar

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Temišvaru

Nađite smeštaj u Temišvaru