Meni

Pretražite letove iz Afganistana do Dominikane

Dominikana

 • Punta Kana
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -4
  Valuta: Dominikanski pezos (DOP)

 • Za ljubitelje golfa

  Punta Kana je mesto idealno za golfere. U njenoj divnoj prirodi nalazi se mnogo terena, na kojima se možete opustiti i učestvovati u turinirima različitih vrsta.

 • Karnivalska euforija

  Punta Kana, kao grad u kom nema predaha, svake godine organizuje karneval. Proslava se odigrava u prvoj polovini marta, kada vlada prava fešta u Punta Kani.

 • Cenkanje za sve!

  Da, da, kad odsedate u ovom atraktivnom turističkom mestu, ne zaboravite na ovaj princip. Posebno se treba cenkati kada kupujete nešto od ovdašnjih stanovnika, jer prodavci znaju da budu veoma fleksibilni.

Šta videti u Punta Kani

Punta Kana – veoma popularni turistički grad – smešten je na istoku Dominikanske Republike, a pripada oblasti La Altagrasija. Područje u kojem se nalazi grad zove se Obala kokosa i sam grad smatra se reperezentativnim za čitavo ostrvo. Ako ste za svoju destinaciju odabrali Punta Kanu, pročitajte šta tamo da obiđete, koja jela da probate i koje aktivnosti vas čekaju. 

Punta Kana nudi mnogo atrakcija. Ako ste oduvek sanjali o plivanju sa delfinima – ništa lakše! Svratite u vodeni park Dolphin Discovery Punta Cana u ulici Carretera De Veron Bavaro La Altagracia, gde u moru različitih igara možete odabrati i da plivate sa ovim veoma pametnim životinjama. 

Kad su plaže u pitanju, takođe ćete imati raskošan izbor. Posetioci predlažu, između ostalih, plaže Masao i Bavaro, koje su rajske u pravom smislu te reči. Prva od njih pokrivena je divnim belim peskom i ima talase koji su savršeni za surfere, dok ćete na drugoj naći mnoštvo hotela i restorana i dok budete ronili duž ove plaže, divićete se savršeno fotogeničnim koralnim grebenima. Možete roniti i na drugim plažama u blizini grada. Za početnike u ovom sportu idealan centar je Hispaniola Aquatic Adventures.

A kuda za večeru? Od mnoštva restorana koji su specijalizovani za karipska jela, i ovdašnji stanovnici kao i posetioci preporučuju, primera radi, restoran La Yola u marini Cap Cana. Preporučuje se i Jellyfish Beach Restaurant na plaži Bavaro. Posetite i Citrus na plaži Turquesa.

U kom mesecu je najbolje posetiti ovaj grad? Sve, naravno, zavisi od vaših želja. Najtoplije je od decembra do februara, kao i od jula do septembra, dok je u drugim delovima godine temperatura nešto niža, pa je lakše obilaziti. Treba imati na umu i to da je od juna do septembra traje kišna sezon.