Meni

Pretražite letove iz Afganistana do Holandije

Holandija

 • Mastriht
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: holandski; frizijski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Najstariji grad

  Rasprava o tome da li je najstariji grad u zemlji Mastriht ili Najmegen još uvek traje. Istraživanja, međutim, pokazuju da je ovaj prvi osnovan ranije i da je bio neprekidno naseljen još od doba Starih Rimljana. 

 • Prelazak preko reke

  Grad je dobio ime po reci Masi. Njegovo ime u prevodu znači „prelaz preko Mase“ i odnosi se na most koji je ovde izgrađen u vreme Cezara Avgusta.

 • 't Winkelke Jo-Pie u Bredestraat br. 29

  Čim budete kročili u ovu sjajnu radnju, osećaćete se kao da ste na scenografiji nekog filma. Ovde se prodaje sve – od igračaka, preko odeće do starinskih časovnika – i sve je polovno. Vlasnik ove prodavnice posetiocima priređuje poseban ugođaj. 

Šta videti u Mastrihtu

Mastriht je grad na jugu Holandije, u oblasti Limburg, na reci Masi. Obično se dovodi u vezu sa sporazumom o osnivanju Evropske unije, koji je potpisan tamo. Međutim, ovaj grad ima mnogo toga da ponudi! Čak je i sama reka Masa znamenito mesto. Duž njenog toka raštrkano je mnoštvo restorana i kompanijskih sedišta, ali i šetališta i zelene zone.

Katedrala, koja je posvećena Svetom Srbatiju, jedan je od glavnih istorijskih zanmenitosti u gradu. Takođe i kameni most (koji je otvoren samo za bicikliste i pešake) nosi ime Sv. Srbatija. Smatra se da je ovo najstariji most ne samo u gradu već i u čitavoj zemlji. Izgradili su ga Rimljani davne 50. godine nove ere!

U divnom okruženju reke naići ćete na zgradu u kojoj je administrativno sedište provincije Limburg. Tamo je potpisan Mastrihtski sporazum iz 1992. godine. Među lokacijama koje privlače mnoštvo turista je Stari grad sa svojim prelepim zdanjima. Najviše njih videćete oko trga Vrijthof i velikog trga Market Square. Gradska većnica se nalazi ovde, a ulična pijaca na ovom trgu održava se svake srede i petka.

Mastriht je grad studenata, tako da se nećete žaliti na manjak barova i noćnih klubova. Većina njih nalazi se u centru grada. Mesta koja preporučujemo su npr. Highlander Bar u ulici Hertogsingel br. 58 i klub Allebonneur u ulici Leliestraat br. 5.

Gde ići na večeru? Ima mnogo odličnih mesta za to u Mastrihtu, a treba imati na umu i to da su cene mnogo niže nego recimo u Amsterdamu. Verovatno će vam se dopasti Cafe Sjiek u ulici Sint Pieterstraat br. 13 – ponekad nije lako naći slobodan sto, ali vredi čekati i po sat vremena da se ovde uđe! Sasvim drugačija opcija je Chateau Neercanne u Cannerweg br. 800. Ovo mesto je veoma otmeno – a zahvaljujući njegovom raskošnom dekoru i kvalitetu hrane koja se služi, osećaćete se kao da ste se našli u drugoj dimenziji.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Afganistana do Holandije na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Afganistana do Holandije?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Afganistana do Holandije, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Afganistana do Holandije?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Afganistana do Holandije uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.