Meni

Pretražite letove iz Belgije

Belgija

 • Ostende
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: holandski; francuski; nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Gradski prevoz

  Za kretanje po Ostendeu, posebno duž njegovih plaža, najbolje je izabrati javni prevoz. Najbolja opcija je tramvaj, koji je relativno jeftin. Saobraća često i veoma je udoban.

 • Belgijska čokolada

  Kad ste u Ostendeu, nemojte propustiti da kupite pravu belgijsku čokoladu. Radnje sa ukusnim pralinama nalaze se recimo u ulicama Kapellestraat i Christinastraat.

 • Intrigantna crkva

  Ko god opisuje Ostende mora da pomene neogotičku Crkvu Svetog Petra i Pavla. Ova izuzetna građevina s početka 20. veka ostavlja jak utisak.

Šta videti u Ostendeu?

Ostende je grad u severozapadnoj Belgiji, na obali Severnog mora. To je veoma prijatan primorski grad čija istorija datira iz 13. veka, kada je ribarsko seoce na tom mestu dobilo status grada. Godine uspona počele su u 19. veku, nakon što je tadašnji vladar odabrao ovo mesto za svoje sedište.

Ostende je odličan izbor da u njemu provedete bar jedan dan kada obilazite Belgiju. Nalazi se na samo 15 minuta vozom od Briža, pa ako ste zaljubljenik u istoriju, imajte na umu da nije daleko ni od Denkerka – tamo ćete stići za manje od sat vremena.

Grad je poznat po luci, velikim peščanim plažama i veličanstvenom bulevaru koji se nalazi pored njih. U njemu ćete naći najviše restorana, barova i hotela. Posebno u letnjoj sezoni Ostende privlači brojne turiste, a među njima su čak i članovi kraljevske porodice! Zbog svoje popularnosti naziva se kraljem belgijskih odmarališta. Ovaj između ostalog priobalni grad ističe se svojom arhitekturom. Odmah uz plažu poređani su stambeni kompleksi i blokovi kuća.

Šta možete da radite dok ste u Ostendeu? Posetite neki od barova uz obalu i, dok vam društvo pravi uzbudljivo Severno more, uživajte u savršenom belgijskom pivu. Uz to poručite porciju ukusne i sveže ribe i zagarantovano vam je prijatno poslepodne, koje će se sigurno odužiti i u ugodno veče!

Gde tačno otići na večeru? Veoma popularno mesto je Bajatzu u Kadzandstraat br. 12, gde možete jesti mediteranska jela, uglavnom zasnovana na, kako smo već pomenuli, izvrsnim morskim plodovima. U Ostendeu ćete naći i restoran u kojem se služe samo jela iz Maroka: St. Tropez u ul. Van Iseghemlaan br. 56. Tradicionalna belgijska jela možete pojesti u restoranima Lusitania u ul. Visserskaai br. 35 ili Eclips at Sea u ul. Van Iseghemlaan br. 85.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Belgije na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Belgije?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Belgije, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Belgije?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Belgije uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Belgije