Meni

Pretražite letove iz Bugarske

Bugarska

 • Plovdiv
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: bugarski
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Lev (BGN)

 • Besplatni obilasci

  U Plovdivu imate priliku da uživate u besplatnoj turi sa vodičem. Treba samo da govorite engleski i dođete ispred zgrade opštine u Ulici knjaza Aleksandra Prvog u 11 ili 18 h (od maja do septembra), odnosno 14 h (od oktobra do aprila).

 • Onlajn non-stop

  Ne morate brinuti da ćete u Plovdivu izgubiti konekciju jer je internet u Bugarskoj najbrži u Evropi. Besplatan Wi-Fi i brzina od 30 Mbps standardni su u restoranima i kafićima širom grada.

 • Ukusno... i jeftino!

  Bugarska hrana ne samo što je ukusna nego je i zdrava i jeftina. Večeru ćete platiti 2–5 €, pivo je oko 1,5 €, a čaša soka 2 €. Najbolja mesta za jelo naći ćete u kvartu Kapana ili Starom gradu.

Šta obići u Plovdivu

Plovdiv je najstariji neprekidno naseljeni grad u Evropi, ali nemojte u njemu očekivati samo ruševine iz prošlosti. Ovaj grad, iako okružen starim rimskim zdanjima, danas živi prilično moderno. Otkrijte to i sami!

Kako se davnih dana govorilo, „Plovdiv je najveći i najživopisniji grad, njegova lepota blista izdaleka“. Iako je tek drugi po veličini grad u Bugarskoj, većina posetilaca potvrđuje da njegova autentična lepota nadmašuje ne samo glavni grad Bugarske Sofiju, već i sam Rim. Zašto je to?

Baš kao i u Večnom gradu, i u Plovdivu ima mnoštvo dobro očuvanih rimskih naselja. A ona su čistija i raznovrsnija nego ona u Rimu. I što je interesantno, amfiteatar u gradu, star skoro 2.000 godina, bez prestanka radi do danas. Slično kao i glavni grad Italije, Plovdiv se prostire na sedam brda – i vredi popeti se na jedno od njih da biste videli pogled od kojeg zastaje dah. Ako želite da impresionirate svoju drugu polovinu, posetite neko od njih pred sumrak ili svitanje – garantovano ćete biti očarani!

Stari grad, koji se prostire preko tri brda (Nebet Tepe, Taksim Tepe, Džambaz Tepe), arhitektonska je mešavina kakvu je teško naći igde drugde. Sadrži ostatke iz praistorije, antičkog i rimskog perioda (takvi su, primera radi, kompleks na brdu Nebet Tepe ili antičko pozorište u Filipopolisu), zdanja iz srednjeg veka i perioda posle njega, kao i primere moderne arhitekture, sve jedno pored drugog. U ovom istorijskom ambijentu ipak možete osetiti užurbanost modernog života.

Obožavate noćni život i žurke? Neće vas razočarati Plovdiv, koji je odabran za Evropsku prestonicu kulture za 2019. godinu. Nudi ne samo spomenike i muzeje, već i muzičke festivale, a ima i veliku ponudu barova, klubova, butika, galerija u svojoj umetničkoj četvrti Kapana. Kapana znači zamka na bugarskom, a u tom nazivu sigurno ima nečeg, pošto je svakome ko provede neko vreme među šarenim kućama istražujući krivudave uske uličice teško da odatle ode. Vaša lista obaveznih obilazaka treba da uključi i Vrt cara Simeona u kojem se nalazi fontana koja peva, a takođe i lajt-šou svakog četvrtka, petka i subote u 21.30 h.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Bugarske na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Bugarske?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Bugarske, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Bugarske?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Bugarske uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Bugarske