Meni

Pretražite letove iz Bolivije

Bolivija

 • La Paz
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -4
  Valuta: Bolivijano (BOB)

 • Golovi na 3.600 m visine

  U centru grada nalazi se stadion na najvećoj nadmorskoj visini u svetu. Na 3.600 m nadmorske visine igraju se međunarodne utakmice bolivijskog nacionalnog tima. FIFA zabranjuje da se fudbal igra na više od 3.000 metara od nivoa mora, a Bolivija je izuzetak.

 • Čukijago

  Ime sela koje se nalazilo na teritoriji današnjeg grada La Paz, Čukijago, u prevodu znači „zlatna farma“. Odnosi se na pravo zlato, koje su ovde nekada kopali Ajmara Indijanci.

 • Soroče

  Posetiocima treba malo vremena da se naviknu na klimatske uslove na Andima. La Paz se nalazi na 3.200–4.200 metara nadmorske visine, a ovo izaziva soroče – visinsku bolest, koja može biti iritantna tokom prvih dana boravka.

Šta videti u La Pazu

Ovaj grad u Boliviji osnovan je 1548. godine kao Sijudad de Nuestra Senjora de la Paz na mestu gde se nalazila indijanska naseobina Čukijago. Danas se koristi njegovo skraćeno ime – La Paz. Glavni je grad države i u njemu su – a ne u drugoj prestonici, Sukre – smešteni sedište predsednika, skupštine i vlade. 

U dolini reke raštrkana su reprezentativna naselja sa svojim elegantnim kućama. Opčinjava i arhitektura u višim delovima grada, iako je manje upečatljiva – ipak, šetnja uskim uličicama ovde je izbudljivija. Stanovnici La Paza često koriste gondolu, koja pomaže da savladate visoka gradska brda. Njena stajališta ćete bez po muke naći u centru grada. 

Ako ste još u fazi planiranja putovanja, La Paz posetite u maju ili junu. Tada se organizuje ogromna proslava – Fiesta del Gran Poder, u prevodu Festival Više Sile, izvanredna mešavina tradicije i običaja naroda Ajmara i katoličke vere. Ulice tada ispune nasmejani ljudi koji plešu, neki čak i profesionalno, kao predstavnici plesnih trupa. Njihova nošnja inspirisana je lokalnim legendama i istorijskim događajima. Put koji pređe vesela povorka dug je šest kilometara. 

U La Pazu ima nekoliko zdanja iz kolonijalnog perioda koje treba videti. Prvo je Bazilika Svetog Franje koja potiče iz druge polovine 18. veka. Obratite pažnju na njenu fasadu, koja je raskošno ukrašena bareljefima sa pticama, cvetovima i voćem. Crkva Svetog Dominika zahteva posebnu pažnju zbog svojih skulputra koje su pravili kamenoklesci i vajari iz ovog kraja. 

Ukusna jela iz ovog kraja možete pojesti u neverovatno jeftinom mestu na trgu Alfondo de Mendoza. Odmah ćete ga prepoznati – samo potražite pogledom gde se okupilo puno Bolivijaca. 

Zanimaju vas suveniri iz La Paza? Uđite u ulicu Calle Sarnaga ili obližnje ulice. Tamo možete naći sve što je u vezi s Bolivijom – tople džempere (čak i one od vune alpake) i čarape, naravno ručno rađene, kao i nakit, amajlije ili začine. Nešto malo drugačiji doživljaj imaćete na pijaci Mercado de Brujas (u prevodu: Pijaca veštica), gde ćete otkriti šta vas čeka u budućnosti. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Bolivije na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Bolivije?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Bolivije, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Bolivije?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Bolivije uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Bolivije