Meni

Pretražite letove iz Gvatemale

Gvatemala

 • Gvatemala Siti
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC -6
  Valuta: Kvecal (GTQ)

 • Tražite neku adresu?

  Kretanje ulciama današnjeg Gvatemala Sitija prilično je lako – grad je podeljen u 22 zone i adresa sadrži informaciju koliko ulica vas deli od određene raskrnice. 

 • Koliko spratova ima zgrada?

  Zbog prirode tla i blizine aerodroma visina zgrada je ograničena – u 10. zoni one ne smeju biti više od 60 metara, a u najdaljoj, prvoj zoni dozvoljeno je najviše 95 metara.

 • Ogromna karta

  Da biste videli kako zemlja izgleda danas, posetite park Minevra u drugoj zoni, gde se nalazi reljefna karta Gvatemale u razmeri 1:10.000.

Šta videti u Gvatemala Sitiju

Prvi grad na ovom prostoru, Kaminalhuju, izgradile su Maje oko 1.500. pre nove ere. Po okončanju evropskih osvajanja, 1775. godine su konkistadori tamo podigli prestonicu zemlje.

Najlepše građevine mogu se, naravno, naći u starom delu grada – to je prva zona. Tamo ćete naići na Nacionalnu palatu kulture iz četrdesetih godina prošlog veka čija fasada od lima i uglačanog drveta svetluca na suncu, a tu su i Kongres, Nacionalna bibliotkea, kao i stari Glavni park, gde ulični prodavci prodaju sladoled, čistači čiste cipele, a političari organizuju sastanke s volonterima na otvorenom. Suveniri iz Gvatemale mogu se kupiti na pijaci iza crkve u centru grada. Posebno su vredni pažnje marame i šalovi ukrašeni tradicionalnim šarama. Ne zaboravite da se pogađate s prodavcima!

Vrhunsko putovanje u prošlost vam je pasija? Delovi starog majanskog grada Kaminalhuju nalaze se na visoravni u jugozapadnom delu današnjeg grada Gvatemala, u sedmoj zoni. Ljudi su se u to doba bavili poljoprivredom – poznato je da je voda jezera Miraflores bila preusmeravana ka poljima pomoću dva kamena kanala. Za razvoj grada korišćeno je oko 200 zemljanih brežuljaka visine desetak metara, na kojima su podignute građevine od drveta i gline sa kosim krovom. Grad su tokom njegove istorije napustili njegovi stanovnici oko 900. godine nove ere. Istraživačima ni danas nije jasno zašto se to dogodilo.

Provedite ludu noć u kazinu u 10. zoni, koja je poznata kao Zona Viva. To je takođe i najinteresantnije mesto u kojem možete plesati celu noć. Četvrt je poznata po najboljim barovima, restoranima i diskotekama u celom gradu. Tradicionalna jela služe se u Casa Chapina u Avenida br. 1. Treba obratiti pažnju i na 4. zonu, gde se uz Ruta 3 nalazi El Príncipe Gris, bar u kojem možete isprobati izvrsna lokalna zanatska piva. Preporučujemo da uz njih naručite kobasice iz ovog kraja.

Najbolju večeru u gvatemalanskom stilu poslužiće vam u La Esquina u Ruta 2 u 4. zoni. Tamo služe savršen tako u tortilji sa plavim kukuruzom, ananasom, paprikom, svinjetinom i ljutim sosom. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Gvatemale na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Gvatemale?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Gvatemale, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Gvatemale?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Gvatemale uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Gvatemale