Meni

Pretražite letove iz Irske

Irska

 • Šenon
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: irski; engleski
  Vremenska zona: UTC+1 (leto), UTC+0 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Litice Mohera

  Na nekih 60 kilometara od grada, u zapadnom delu visoravni Baren, nalaze se čuvene Moherske litice. Pružaju se duž 8 kilometara i dostižu visinu od 214 metara.

 • Za ljubitelje golfa

  Iako nije velik grad, Šenon ima da ponudi odlične terene za golf. Ako vas zanima ovaj sport, potražite Adare Manor Golf Club.

 • Polazište za Aranska ostrva

  Ako volite zanimljive izlete, uputite se u Dulin, selo koje se nalazi na nekih 60 km od Šenona. Trajekt će vas odatle odvesti na Aranska ostrva, koja postaju sve popularnija među turistima. 

Šta videti u Šenonu

Grad Šenon se nalazi u okrugu Kler u jugozapadnom delu Irske. Ime je dobio po reci na čijim se obalama izdiže. Šenon je relativno nov grad. Naselje na tom području nastalo je 1960. godine, a tek je 1982. dobio status grada.

Broj stanovnika počeo je brzo da se povećava usled izgradnje aerodroma, koji je sada treći po veličini u Irskoj po broju prevezenih putnika. Radnici koji su učestvovali u izgradnji aerodroma, kao i njegovo osoblje, jedni su od prvih stanovnika Šenona. Tokom vremena su se i druge kompanije preselile ovde, što je privlačilo sve više ljudi u ovaj grad.

Na nekih deset kilometara od grada nalazi se zamak Banrati. To je spektakularno zdanje iz 15. veka koje privlači mnoštvo posetilaca. Ništa manje lep je zamak Dromolend, koji je skoro na istoj udaljenosti od Šenona, uz obalu jezera. Nekada je služio kao rezidencija porodice O’Brajen, a potom je preuređen u hotel. Definitivno vas čeka uživanje ako odsednete u njemu.

Reka po kojoj je grad dobio ime najduža je u zemlji. Njeno priobalje je okruženo jezerima i planinama i pruža odlične uslove za ribolov. Ukoliko želite da se odmorite u prirodi, nemojte oklevati da se prepustite pecanju – moći ćete da ulovite recimo lososa. Možda će vam se dopasti i veslanje rekom Šenon i istraživanje ove oblasti sa vode. Nedaleko od grada reka se uliva u Atlantski okean, što je prizor bez premca. Vredi poći u obilazak kako biste se divili lepoti prirode u Irskoj.

Kad ste u Šenonu, nalazite se samo 20 kilometara od mesta poznatog po izuzetnoj hrani. To je Mlečna pijaca u Lajmriku, koja se nalazi nedaleko od grada. Ovde lokalni proizvođači i poljoprivrednici prodaju svoje proizvode, kao što su sir, riba i meso, posebno šunka. Najbolji dan za odlazak tamo je subota. Kad su u pitanju pabovi i restorani, u Šenonu ih nema malo. Mali restoran koji preporučuju posetioci zove se Rowan Berry. Nalazi se u centru Ballycasey Crafts Centre i nudi irska jela. Još jedno fino mesto – u kojem se služi indijska hrana – jeste Bollywood Temple u tržnom centru Sky Court B, 32B.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Irske na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Irske?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Irske, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Irske?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Irske uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Irske