Meni

Pretražite letove iz Norveške

Norveška

 • Molde
 • Olesund
 • Havesund
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: norveški
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Norveška kruna (NOK)

 • Grad ruža

  Molde je dobio nadimak Grad ruža. U njemu postoji mnogo vrsta cveća, ali ono najnežnijeg mirisa definitivno je najbrojnije. 

 • Muzika za ceo svet

  Svake godine u junu Molde je gost poznatog Međunarodnog džez festivala. On je najveći ovog tipa u Evropi i privlači ljubitelje ove vrste muzike iz svih krajeva kontinenta (i ne samo s njega!). 

 • Provozajte se brodićem

  Svakog dana po nekoliko brodova kreće na sever i na jug iz Moldea. Obilaske brodovima organizuje kompanija Hurtigruten Group. Možete kupiti i kartu za trajekt kako biste otišli do fjordova – one se čak ne moraju ni kupiti unapred. 

Šta videti u Moldeu

Molde je norveški grad u distriktu Rumsdal, u okrugu Mere o Rumsdal, na severnoj obali fjorda Rumsdal. Klima je prilično umerena ovde, te su leta umereno topla, a zime blage.

Ono što Molde čini toliko privlačnim turistima jeste fenomenalna priroda. Na planinskim obroncima ovog područja fjordova može se uživati bez obzira na godišnje doba! Zimi se možete skijati uz severna svetla na nebu, dok je leto savršeno za planinarenje kroz zelene predele.

Ako želju za prizorima od kojih zastaje dah ovde niste zasitili, ne brinite se – čeka vas još toga. Jedno od mesta koje ovde treba posetiti jeste vidikovac Varden (na 407 metara nadmorske visine). S njega možete uživati u pogledu na ceo grad i okolne fjordove. Ogladneli ste? Tamo ćete naći restoran, koji se zove Vardestua. Uz sjajnu hranu i fenomenalan pogled – šta još poželeti?

Ovaj grad je savršeno polazište za dve najlepše trase u Norveškoj – Trollstigen i Atlanterhavsveien. Ime prve u prevodu znači „staza trolova“. Dok se budete probijali kroz spektakularne predele i zavijali iza 11 oštrih okuka, videćete znakove na putu koji upozoravaju na trolove. Druga pomenuta trasa povezuje nekoliko ostrvaca duž obale Hustadvika. Najduži od mostova, po imenu Storseisundet, pravi karakteristični oštri zavoj preko ostrva koja natkriljuje. Taj put na najlepši način kombinuje lepotu prirode i čovekovo graditeljsko umeće.

Gde jesti u Moldeu? Na doručak ili ručak svratite u Fole Godt u ulici Storgata br. 61. Dopašće vam se njihova slatka jela, preukusni sendviči i supe, a služe i odlične kafe. Kada dođe vreme za večernji obrok, uputite se u Molde Fjordstuer u ulici Julsundvegen br. 6. Ovaj restoran je specijalizovan za sofisticiraniju varijaciju skandinavske kuhinje. Nije vam dosta izbora? Onda posetite Glass u ulici Torget br. 1, gde se služi bogat izbor klasičnih evropskih jela, uključujući izvrsnnu pastu, picu i meso. 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Norveške na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Norveške?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Norveške, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Norveške?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Norveške uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Norveške