Menu

Air Southwest

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Southwest na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Air Southwest

Air Southwest je britanska avio kompanija osnovana 2003. godine koja je realizovala letove u Velikoj Britaniji, Irskoj i na Kanalskim Ostrvima. Avioni Air Southwest su bili smešteni u tri baze – u glavnoj bazi u mestu Plimut, a takođe u Bristolu i Njukvaju. Flota je obuhvatala 5 turbo-elisnih letelica Bombardier Dash 8-311. Putnici ove avio kompanije na početku su mogli kupiti avionske karte za rutu Plimut – Njukvaj – London Getvik, a zatim i za letove iz Plimuta za Mančester preko Bristola. U periodu najveće aktivnosti avioni avio kompanije Air Southwest su leteli na 14 aerodroma na području Velike Britanije i Irske.

Putnici koji su nabavili avionske karte od Air Southwest mogli su koristiti neke od pogodnosti pre i za vreme leta. Avio kompanija je nudila mogućnost kupovine grickalica i pića u avionskoj kabini, a prevoznik je postepeno povećavao ponudu dodatnih usluga za putnike. Unutar dodatne usluge Advance, putnici su dobivali zmeđu ostalog mogućnost pravljenja promena u rezervaciji do 2 sata pre leta, dozvoljeni registrovani prtljag težine do 30 kg ili pristup salonu tzv. business lounge. Dodatno putnici koji su leteli iz Plimuta i Njukvaja imali su mogućnost koristiti tzv. ubrzani ček-in ukoliko nisu predavali registrovani prtljag, a odlučili su da ponesu samo ručni prtljag.

Avio kompanija Air Southwest je 2010. godine započela stratešku saradnju sa drugim britanskim prevoznikom - Eastern Airways. Takođe ove godine, vlasnik je ove avio kompanije kupio Air Southwest, a 2011. godine došlo je do likvidacije avio kompanije.