Meni

Air Berlin

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Berlin na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Air Berlin?

Avio-kompanija Air Berlin leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Air Berlin?

Za letove avio-kompanijom Air Berlin, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Air Berlin operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Air Berlin ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air Berlin

Air Berlin

Airberlin je bio drugi po veličini prevoznik u Nemačkoj posle Lufthanse sve dok nije bankrotirao krajem 2017. Osnovan je 1978. u SAD pod imenom Air Berlin Inc. To je bio period kad su samo avioni savezničkih snaga mogli da slete u Zapadni Berlin. Prvi njihov avion poleteo je 29. aprila 1979. na liniji Berlin Tegel – Palma de Majorka. Leteli su ka svim destinacijama u svetu. Decembra 2011. airberlin i Etihad Airways sklopili su strateško partnerstvo, a od proleća 2012. airberlin je bio član saveza One World.

Prtljag

Na letove kompanije Air Berlin može se unositi ručni prtljag. Njegove dimenzije i veličinu određuje sama avio kompanija u zavisnosti od klase i destinacije. Za prtljag koji se registruje na letove Air Berlina takođe postoje određene dimenzije i težina. I tu sve zavisi od klase i destinacije.

Putne klase

Ekonomska klasa podrazumevala je sledeće tarife: JustyFly, FlyDeal, FlyClassic, FlyFlex i biznis tarifa: FlyDeal Business, FlyClassic Business, FlyFlex Business.

Na kraćim i letovima srednje dužine putnicima se nude ergonomska kožna sedišta. Sve do 4 sata pred poletanje može se rezervisati XL sedište, sa 10 cm više za noge.

Na dugim letovima u ekonomskoj klasi svako sedište ima ekran i sopstveni USB port. Besplatno se nude bioskopski hit filmovi, serije, igrice, muzika i audio-knjige. Sedišta imaju dodatnu podršku u lumbalnom delu kičme, a naslon se spušta za 15 cm. Ova avio kompanija na odabranim noćnim letovima svakom putniku daje četkicu i pastu za zube, naočare za spavanje i čarape. Najmlađi putnici dobijaju blok za bojenje i bojice, slagalice, strip i kačket airberlin.

Biznis klasa je udobnija za putovanje. Sedište se može spustiti u položaj za spavanje. Na mnogim nemačkim i stranim aerodromima putnike očekuju udobni laundževi, a na letovima za i iz Abu Dabija putnici mogu da uživaju u besplatnom transferu. Prednost putovanja u biznis klasi je mogućnost da se dva komada prtljaga od po 32 kg obeleže kao prioritetni za isporuku. Putnici ove klase takođe mogu besplatno uneti u kabinu i drugi komad ručnog prtljaga do 8 kg.

Prijava na let putem interneta

Airberlin je nudio besplatnu aplikaciju za pametne telefone, koja ne samo što je omogućavala online check-in već je i nudila rezervaciju letova i čitaju informacije o njima. Karta za ukrcavanje mogla se odštampati najranije 30 sati i ne kasnije od 2 sata pre planiranog poletanja.

Flota

Ovaj se avio prevoznik mogao pohvaliti jednom od najmlađih flota na našem kontinentu. Grupa airberlin imala je sledeće tipove aviona: Airbus 330-200, 321-200, 320-200, 319-100, Boeing 737-800, 737-700 i Q400. Najveći, Airbus 330-200 Eco imao je 340 sedišta. Mogao je da preleti do 12.300 km i dostizao je maksimalnu visinu od 12.500 m. Brzina mu je bila do 890 km/h.

Aerodrom Berlin-Tegel „Otto Lilienthal“

Baza niskotarifnog prevoznika airberlin bio je međunarodni aerodrom Tegel Berlin, jedan od tri u glavnom gradu Nemačke. Nalazi se 8 km od centra grada, u bivšem Zapadnom Berlinu. U zgradi terminala nalaze se rentakar kompanije, duty free prodavnice, supermarket, barovi, restorani i kafeterije. Za bežični internet na aerodromu plaća se pristup.

Obroci i osveženje u avionu

Na kraćim i letovima srednje dužine u ekonomskoj klasi u Nemačkoj i na letovima do 90 minuta airberlin je nudio besplatne grickalice, na letovima preko 90 minuta besplatne sendviče ili baget i na letovima preko 4 sata kolač i čokoladice. Na letovima u trajanju preko 2 sata avio prevoznik je služio posebne obroke besplatno: vegetarijanski, veganski, bezglutenski i bez laktoze, ali ih je trebalo rezervisati bar 48 sati pre planiranog leta. Besplatni napici takođe su bili u ponudi: kafa, čaj, voćni sok. Na dugim letovima kompanija je nudila besplatne obroke i piće: kafu, čaj, voćne sokove, pivo, vino i drugo. Do 48 sati pred let mogao se rezervisati specijalni meni – vegetarijanski, bezglutenski, košer, za dijabetičare, dečji obroci. U biznis klasi airberlin je takođe služio veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, grickalica i svežeg voća između glavnih obroka.

Dodatne usluge

Na letovima srednje dužine mogu se kupiti grickalice i pića, parfemi poznatih brendova, nakit, igračke za decu i modni dodaci. Magazini i novine dostupni su bili na letovima u okviru Nemačke. Putnici s poteškoćama u kretanju mogli su koristiti specijalnu asistenciju, a o tome se prevoznik morao obavestiti bar 48 sati pre polaska.