Jelovnik

Obroci koji se poslužuju u avionu

Obroci koji se poslužuju u avionu

U niskotarifnim (lou-kost) avio-kompanijama obroci i piće nisu uključeni u cenu, ali možete naručiti i platiti nešto sa menija tokom leta. Regularni avio-prevoznici uglavnom služe besplatnu užinu ili obrok. Vrsta obroka zavisi od dužine leta i od doba poletanja – te se poslužuju doručak, ručak, večera ili užina. Uz jelo se služe pića kao što su kafa, čaj, bezalkoholni i alkoholni napici.

Posebni obroci

Regularne avio-kompanije obićno dozvoljavaju da unapred rezervišete specijalan obrok, u koji se računaju: vegetarijanski, bezglutenski, košer, za decu itd. Specijalni obroci moraju da budu najavljeni tokom rezervacije leta i definisani bar 72 sata pre zakazanog poletanja.

U biznis ili u prvoj klasi služi se posebni meni, koji pripremaju renomirani šefovi iz svih krajeva sveta. Obično se predlog jelovnika sastoji od nekoliko predjela, glavnih jela i deserata, a jelo se služi na keramičkom posuđu.

Više informacija o obrocima koji se služe tokom leta pronaći ćete u opisu svakog avio-prevoznika ponaosob.

Uputi i predlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i više prilagođene članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše zabeleške

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.