Jelovnik

Prtljag: veličina i težina

Prtljag: veličina i težina

Svaka aviokompanija ima posebne propise i pravila koja se odnose na veličinu, težinu i dimenzije dozvoljenog ručnog i registrovanog prtljaga. U zavisnosti od operatera kojim letite, razlikuju se i novčane nadoknade za prtljag koji nosite sa sobom. Pre nego što se uputite ka aerodromu, potrebno je proveriti da li Vaš kofer odgovara propisanim dimenzijama i težini dozvoljenog prtljaga , jer nadoknade za prekoračenje limita mogu biti znatno visoke.

Pažnja!

Dozvoljene dimenzije prtljaga uključuju i dodatne elemente – ručke, točkove, itd. Ova napomena je izuzetno važna prilikom poštovanja propisa ručnog prtljaga, koji u većini slučajeva mora biti smešten ispod sedišta, ili u prostor odredjenih dimenzija, koji se nalazi iznad sedišta u avionu.

Pažnja!

Novčana nadoknada za kupovinu dodatnog prtljaga nakon kupovine aviokarte, može biti skuplja u odnosu na cenu doplate ponudjenu prilikom rezervacije aviokarte. Visina nadoknade zavisi od propisa aviokompanije kojom putujete. Ukoliko je moguće, odaberite prtljag odgovarajućih dimenzija prilikom rezervacije aviokarte.

Uputi i predlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i više prilagođene članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše zabeleške

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.