Meni

Prtljag: veličina i težina

Prtljag: veličina i težina

Svaka aviokompanija ima posebne propise i pravila koja se odnose na veličinu, težinu i dimenzije dozvoljenog ručnog i registrovanog prtljaga. U zavisnosti od operatera kojim letite, razlikuju se i novčane nadoknade za prtljag koji nosite sa sobom. Pre nego što se uputite ka aerodromu, potrebno je proveriti da li Vaš kofer odgovara propisanim dimenzijama i težini dozvoljenog prtljaga , jer nadoknade za prekoračenje limita mogu biti znatno visoke.

Pažnja!

Dozvoljene dimenzije prtljaga uključuju i dodatne elemente – ručke, točkove, itd. Ova napomena je izuzetno važna prilikom poštovanja propisa ručnog prtljaga, koji u većini slučajeva mora biti smešten ispod sedišta, ili u prostor odredjenih dimenzija, koji se nalazi iznad sedišta u avionu.

Pažnja!

Novčana nadoknada za kupovinu dodatnog prtljaga nakon kupovine aviokarte, može biti skuplja u odnosu na cenu doplate ponudjenu prilikom rezervacije aviokarte. Visina nadoknade zavisi od propisa aviokompanije kojom putujete. Ukoliko je moguće, odaberite prtljag odgovarajućih dimenzija prilikom rezervacije aviokarte.

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresovao vas je članak, ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i više prilagođene članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše zabeleške

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.