Meni

Pretražite letove za Banju Luku

Prikaži filtere

Banja Luka

Let do Banja Luke

Let do Banja Luke ili iz nje zanimljiv je jednako putnicima iz Bosne i Hercegovine kao i putnicima iz Srbije. Kada tražite neki let iz Banja Luke ili do ovoga grada, imajte na umu da je najpreglednije tražiti ih onlajn, u nekom od pretraživača letova, kao što je recimo eSky. Tamo su vam dostupni različiti letovi, bilo da vas zanimaju letovi iz Banja Luke za Švedsku ili recimo letovi za Banja Luku iz Nemačke. Uz avionske karte, imate prilike da rezervišete i smeštaj, a odnedavno i vozilo na svojoj destinaciji, te možete ostvariti znatne finansijske uštede, ali i sačuvati vreme.

Svi koji vole da kupuju avionske karte za Banjaluku ili neki drugi grad u svetu mogu to učiniti i sa mobilnog telefona, tako što će preuzeti mobilnu aplikaciju eSky, kojom je pretraga letova, ali i kupovina avionskih karata i rezervacija smeštaja i automobila brza i veoma lako dostupna.

Pregled avionskih karata ili aranžmana omogućen je prema različitim kriterijumima, kao što su cena karte, avio prevoznik, da li je let direktan ili s presedanjem, a sve usluge koje se doplaćuju uz kartu transparentno su prikazane, tako da ne bude skrivenih troškova i neprijatnih iznenađenja prilikom kupovine.

Da li postoji let Banja Luka – Beograd?

Da, Air Serbia letovi za Banja Luku saobraćaju direktno na relaciji Beograd - Banja Luka.

Banja Luka je drugi po veličini grad u Bosni i Hercegovini i administrativni centar Republike Srpske. Ovaj univerzitetski grad je i privredni i finansijski centar Republike Srpske, i važi za grad mladih, sporta i kulture. Banja Luka je dostupna avionskim prevozom građanima Srbije. Let Banja Luka – Beograd je direktan i traje tek nešto kraće od sat vremena.

Let iz Beograda za Banja Luku saobraća utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom. Cena avio karte Banja Luka Beograd je oko 35 evra u jednom pravcu (kada je kupite bar mesec dana pred put). Dodatne usluge kao što su prtljag i obrok u avionu se doplaćuju.

Svi letovi iz Banja Luke - Ryanair

Ryanair je popularna niskobudžetna (low cost) avio kompanija koja iz Banjaluke ima nekoliko letova za različite evropske zemlje.

Njihov redovni i direktni let Banja Luka – Brisel obavljaju se ponedeljkom i petkom po ceni avionske karte koja u jednom pravcu može biti i samo oko 10 evra. Naravno, u sve cene niskotarifnih prevoznika treba naknadno uključiti i prtljag, kao i obroke, ali i ostale dodatne usluge, poput većeg prostora za noge, prioritetnog ukrcavanja i slično.

Let Banja Luka – Memmingen još jedan je Ryanairov let popularan među građanima BiH, a do južne Nemačke saobraća se utorkom i subotom. Cena karte u jednom pravcu takođe može da bude samo 10 evra.

Letovi za Banja Luku iz Švedske vode iz Stokholma, odakle se sredom i nedeljom putuje po ceni od samo 13 evra po jednom pravcu putovanja. Jeftini letovi za Banja Luku upotpunjeni su letom za Berlin Ryanaira od aprila 2019.

Kada kupiti jeftine avio karte iz Banja Luke?

Što pre! Ne gubite vreme, avio kartama cene brzo skaču.

Svaki prevoznik diktira svoje cene avionskih karata, što važi i za letove iz Banja Luke. Ono što im je, međutim, svima zajedničko jeste to da cene karata znatno skoče kad se približi datum putovanja.

Da biste ovo izbegli, karte kupujte čim se definitivno odlučite na putovanje, a najoptimalnije dva meseca pre planiranog puta. Ovo važi bilo da su u pitanju letovi iz Banja Luke za Beograd ili low cost letovi iz Banjaluke za Nemačku, Belgiju ili Švedsku.

Takođe, ako želite da prilikom kupovine avio karata prođete što jeftinije, izbegavajte praznične periode.

Koje su destinacije popularne iz Banja Luke?

Iz Banja Luke se često traže avionske karte za Moskvu, Holandiju, Tursku, Grčku i zapadnoevropske zemlje. Letovi iz Banja Luke nisu uvek direktni do ovih destinacija.

Primera radi, let Banja Luka – Tivat obavlja se s presedanjem u Beogradu (preko prevoznika Air Serbia), a let Banja Luka – Beč sada će biti moguće naći jeftino preko Berlina (u kombinaciji niskotarifnih prevoznika Easy Jet i Ryanair).

Niske cene svih ovih letova mogu se postići ne samo kombinovanjem low cost prevoznika već i biranjem avionskih karata na sezonskim i drugim promocijama preko redovnih avio kompanija. eSky prati sve popuste i objedinjuje ih na jednom mestu, te samo treba pratiti popuste na avio karte iz Banja Luke na linku Prilike.

O aerodromu u Banjaluci           

Međunarodni aerodrom Banja Luka ima IATA oznaku BNX, a nalazi se u Mahovljanima, na području opština Laktaši i Gradiška, na oko 23 kilometara od Banja Luke, koja je najveći grad u Republici Srpskoj i drugi po veličini u Bosni i Hercegovini.

Banjalučki aerodrom naziva se još i Mahovljani, prema selu u kojem se nalazi. Ovaj neveliki aerodrom godišnje primi tek nešto više od 36.000 putnika, mada je tendencija njegovog rasta veoma velika. Trenutno na njega sleću tek tri avio prevoznika. Air Serbia s njega ima direktni let iz Banja Luke za Beograd. Aviolet odavde ima samo sezonske čarter letove do Atine i Antalije, s tim što od aprila 2019. postoji i čarter let za Beograd iz Banje Luke.

Irski niskotarifni prevoznik Ryanair odabrao je banjalučki aerodrom za svoj let Banja Luka – Berlin od aprila 2019 uz već postojeći let za aerodrom Memingen (Minhen), a preko njega su mogući i letovi Banja Luka - Stockholm, kao letovi za Banja Luku iz Belgije (sa aerodroma Šarleroa).

Banjalučki aerodrom Mahovljani, prevoz do grada

Od banjalučkog aerodroma Mahovljani, koji je u istoimenom selu na području opština Laktaši i Gradiška, lako je prevesti se automobilom do grada, jer je udaljenost oko 23 kilometara. Vožnja do Banjaluke traje tek dvadesetak minuta. Aerodrom je na samo 1,1 km udaljen od magistralnog puta Banja Luka - Gradiška, te pratite prilaznu oznaku kada dolazite na aerodrom kada ste rezervisali letove iz Banja Luke.

Na aerodromu je dostupan taksi, tako da je to još jedna od varijanti prevoza.

Aerodrom je, takođe, sa gradom povezan redovnom autobuskom linijom. Još jedna autobuska konekcija su redovni autobusi (na svakih 15 minuta) do Trna, odakle se može uzeti taksi do Banjaluke.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Banju Luku na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Banju Luku?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Banju Luku, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Banju Luku?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Banju Luku uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Banjoj Luci

Popularne avio kompanije za Banju Luku

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Banjoj Luci

Nađite smeštaj u Banjoj Luci