Jelovnik

Avio karte – pronađite najjeftinije avio karte

 • 3 miliona prodanih letova
 • 950 avio kompanija
 • 3038 aerodroma
 • 15 godina iskustva
Samo kod nas! Posle kupovine karte dobijate ponudu hotela - 30% jeftinije! Detalji

Kako tražiti jeftine letove?

Budući da su cene avionskih karata visoke, svaki bi putnik želeo saznati način kako leteti jeftino.
Zahvaljujući tim savetima možete da uštedite čak i do nekoliko hiljada dinara. Dakle kako pronaći jeftine letove?

 • Pre svega, dobro je početi proveravati ponude već par meseci pre planiranog putovanja. Iako još dalje postoje last minute jeftini letovi, u većini slučajeva rezervisanje avio karte unapred daje veću šansu da će ista koštati manje. Zašto? Zato što su popularne avio komapnije svesne da će putnik koji mora otputovati u određeno vreme platiti mesto u avionu bez obzira na cenu. Kako biste pronašli promotivne cene karata za last minute letove, koristite pretraživače letova koje imaju opcije izdvajanja promotivnih letova ili najboljih ponuda.

 • A kada su avio karte najjeftinije? Iskustvo je pokazalo da se ne isplati rezervisati avio karata vikendom, pogotovo u nedelju. U tom razdoblju najviše ljudi ima vremena da se posveti pretraživanju ponuda, a avio kompanije znajući te statistike podižu cene. Više se isplati tražiti usred radne nedelje, a pogotovo rano ujutru – ovde će pomoći aplikacije pretraživača jeftinih letova, koje možete instalirati na svom smartfonu. Ukoliko postoji takva mogućnost, budite fleksibilni što se tiče datuma putovanja. Može se desiti da će atraktivna promocija biti dostupna dan nakon Vašeg planiranog polaska.

 • Isplati se pratiti niskobudžetne avio kompanije koje nude niže cene od svoje konkurencije. Prema rankingu, jeftine avio karte nude prevoznici: Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air i NIKI. A sada, kada već znate kada je najbolje vreme da se nabave jeftine avionske karte, vredi saznati gde tražiti informacije o akcijama.

Gde tražiti jeftine letove?

Postoje tri najpopularniji načini pretraživanja jeftinih avionskih karata.

 • Prvi način koji je poprilično naporan jeste praćenje odabrane avio kompanije. Možete proveravati cene na njihovom sajtu, pretplatiti se na newsletter šta omogućava da prvi saznate o eventualnim akcijama i promotivnim cenama karata ili pridružiti se klubu avio kompanije što daje pravo na dobijanje privatnih popusta. Međutim, ovakvo praćenje zauzima mnogo vremena, zato će biti odgovarajuće samo za ove putnike koji regularno putuju samo sa odabranim avio kompanijama.

 • Drugi način pretraživanja jeftinih letova povezan je sa stvaranjem na internetu zajednica putnika koji na tematskim forumima ili grupama na Fejsbuku objavljuju informacije o prilikama. Možete pridružiti se ovakvim grupama i redovno pratiti šta se u njima pojavljuje. Nedostatak ovakvog načina praćenja je da nikada ne znate unapred kakvu promociju korisnici objave. Ovo može biti način da se traže last minute prilike avio karata ili jeftini letovi za vikend.

 • Treći način, najbrži i dajući najbolje rezultate je proveravanje najboljih pretraživača jeftinih letova. One „sakupljaju” na jednom mestu informacije od desetinu/stotinu prevoznika šta daje mogućnost da se brzo i jednostavno uporede sve ponude: kamo možete jeftino otputovati iz Beograda ili koja je cena avio karata za SAD. A kako koristiti pretraživače jeftinih letova i rezervisati avio karte?

Kako pronaći jeftine letove?

Kako biste proverili dostupnost avio karata u odabranom terminu na sajtu eSky na početku trebate odrediti nekoliko osnovnih podataka.

 • Korisnik mora odabrati da li traži ponudu jeftinih letova u jednom pravcu, u oba pravca ili zanima li ga put od više delova. Bitno je da se napomene da ovo zadnje rešenje je dobar način da se pronađu jeftine avionske karte. Zatim, treba upisati mesto polaska i dolaska, a takođe i datum poletanja i – u slučaju kada se Korisnik odluči za povratno putovanje – datum povratka. Na kraju se mora označiti koliko putnika kreće na putovanje avionom, kakvog su uzrasta (bebe, deca, omladina i odrasli) i kakva klasa leta zanima putnike (ekonomska, premium ekonomska, biznis, prva).

 • Nakon što se popune ovi podaci i odabere se opcija „traži”, pretraživač avionskih karata automatski proverava dostupne ponude i prikazuje isključivo te koje ispunjavaju Vaše kriterijume. Kako izgledaju rezultati ponuda jeftinih avionskih karata? Prikazano je ime avio kompanije, vreme poletanja i sletanja na destinaciju, trajanje putovanja, aerodrom poletanja i aerodrom sletanja, cena po putniku i informacije u vezi s eventualnim presedanjem. Postoji isto mogućnost da se provere uslovi rezervacije.

 • Ukoliko je spisak ponuda dugačak, postoji mogućnost dodatnog filtriranja rezultata pretraživanja. U pretraživaču jeftinih letova eSky dostupni su filteri koji sužavaju prikazane rezultate, a to su: broj presedanja, vreme poletanja, avio kompanije i aerodromi. Postoji isto mogućnost da se odabere odeljak „Najbolje cene” gde se nalaze najbolje ponude ili ”Najjeftiniji letovi +/- 3 dana” – ovo je predlog za one kojima datum putovanja nije fiksan. Na taj način dobićemo informaciju da li postoje avio karte po povoljnijoj ceni, par dana pre ili posle odabranog datuma. Nakon što odaberete konkretnu ponudu saznajte kako rezervisati avio kartu.

 •  

  Kako rezervisati jeftine letove?

  Ne znate kako da rezervišete avionsku kartu? Ovo je stvarno jednostavno! Nakon što ste odabrali najbolju promociju avionskih karata u pretraživaču, dovoljno je da kliknete opciju „Odaberi” – sistem će na početku proveriti da li je ova konekcija uistinu dostupna, a zatim će se automatski prikazati stranica sa detaljima o letu i informacijama u vezi sa rezervisanjem karte. U ovoj etapi saznaćete isto da li postoji ponuda putnog osiguranja, koliko košta osiguranje a takođe, na koji način možete da platite svoju kartu preko interneta.

  Zatim potrebno je da upišete podatke koji su neophodni za izvršenje rezervacije: ime i prezime (trebaju da su isti kao u putnoj ispravi), pol, datum rođenja, količina registrovanog prtljaga, a takođe odabrati način plaćanja i upisati podatke sa platne kartice. Dodatno, uz manju naknadu, možete odabrati opciju čekiranja onlajn. Na kraju dovoljno je potvrditi rezervaciju klikom na dugme „Rezervišem i plaćam”.

   

 •  

  Jeftini letovi u regionu i u inostranstvu

  Ukoliko Vas zanimaju jeftina putovanja, možete iskoristiti dodatne mogućnosti koje nude pretraživači jeftinih letova. Zahvaljujući eSky naći ćete povoljan hotel na destinaciji, rezervisaćete uslugu iznajmljivanja automobila ili naći ćete korisne vezane ponude letova i hotelskog smeštaja.

  Isplati se regularno proveravati ponude jeftinih letova u regionu i inostranstvu koji su dostupni u odeljku „Prilike” - ovo je najjednostavniji način da se pronađu avionske karte već od 3100 din. Uz sve to postoji i mogućnost da rezervišete transfer sa aerodroma ili da proverite cene parkinga u okolini.

  Pretraživač jeftinih letova daje mogućnost da se pretraže avio karte avio kompanija Ryanair, Wizz Air, Air Serbia, Lufthansa, i mnogo više. Dostupan je takođe i radar letova.

   

O putovanju znamo najviše

Pogledajte u Putničkom vodiču

  Pravila za pakovanje ručnog prtljaga Ukoliko se ručni prtljag pakuje na odgovarajući način, može se uštedeti dosta novca, pogotovo kada..

Onlajn prijava za let (čekiranje onlajn; online check-in) je prijavljivanje za predstojeći let koje se obavlja putem interneta. Druga dostupna..

Zbog bezbednosnih razloga, međunarodnim zakonom određeno je koji su predmeti dozvoljeni, a koji zabranjeni za prevoz vazdušnim transportom. Dodatno..

Prijava za let na aerodromu je proces tokom kojeg putnik, nakon..

Svakom putniku koji rezerviše aviokarte za više osoba bitno je da svi..

Prava i odgovornosti putnika unutar granica Evropske unije regulisane..