Meni

Avio karte – pronađite najjeftinije avio karte

 • 3 miliona prodatih letova
 • 950 avio kompanije
 • 3038 aerodroma
 • 20 godina iskustva

Jeftini letovi - Kako tražiti jeftine letove?

Budući da su cene avionskih karata visoke, svaki putnik bi želeo da sazna kako da leti jeftino.
Zahvaljujući našim savetima možete da uštedite čak i do nekoliko hiljada dinara. Kako, dakle, pronaći jeftine letove?

 • Pre svega, dobro je početi proveravati ponude već par meseci pre planiranog putovanja. Iako postoje last minute jeftini letovi, u većini slučajeva rezervisanje avio karte unapred daje veću šansu da će ista koštati manje. Zašto? Zato što su popularne avio kompanije svesne da će putnik koji mora otputovati u određeno vreme platiti mesto u avionu bez obzira na cenu. Kako biste pronašli promotivne cene karata za last minute letove, koristite pretraživače letova koje imaju opcije izdvajanja promotivnih letova ili najboljih ponuda.

 • A kada su avio karte najjeftinije? Iskustvo je pokazalo da se ne isplati rezervisati avio karte vikendom, pogotovo u nedelju. U tom razdoblju najviše ljudi ima vremena da se posveti pretraživanju ponuda, a avio kompanije znajući te statistike podižu cene. Više se isplati tražiti usred radne nedelje, a pogotovo rano ujutru – ovde će pomoći aplikacije pretraživača jeftinih letova, koje možete instalirati na svom smartfonu. Ukoliko postoji takva mogućnost, budite fleksibilni što se tiče datuma putovanja. Možda će atraktivna promocija biti dostupna samo dan nakon što ste planirali polazak.

 • Isplati se pratiti kako se kreću cene preko niskobudžetnih avio kompanija, koje nude niže cene od svoje konkurencije. Prema rangiranju avio kompanija, jeftine avio karte nude sledeći prevoznici: Norwegian, Easy Jet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air i NIKI. A sada, kada već znate kada je najbolje vreme da se nabave jeftine avionske karte, vredi saznati gde možete da potražite informacije o akcijama.

Gde tražiti jeftine letove?

Postoje tri najpopularniji načini pretraživanja jeftinih avionskih karata.

 • Prvi način, koji je prilično zahtevan, jeste praćenje odabrane avio kompanije. Možete proveravati cene na njihovom sajtu i prijaviti se za obaveštenja, što omogućava da prvi saznate o eventualnim akcijama i promotivnim cenama karata, ili se pridružiti klubu avio kompanije, što daje pravo na ekskluzivne popuste. Međutim, ovakvo praćenje zauzima mnogo vremena, zato će odgovarati samo onim putnicima koji redovno putuju preko odabrane avio kompanije.

 • Drugi način pretraživanja jeftinih letova povezan je sa stvaranjem zajednica putnika koje preko interneta, na tematskim forumima ili u grupama na Fejsbuku, objavljuju informacije o akcijama. Možete se pridružiti ovakvim grupama i redovno pratiti šta se u njima pojavljuje. Nedostatak ovakvog načina praćenja je što nikada ne znate unapred kakvu će promociju korisnici objaviti. Ovo može biti način da se traže last minute ponude avio karata ili jeftini letovi za vikend.

 • Treći način, koji je najbrži i daje najbolje rezultate, upravo je proveravanje najboljih pretraživača jeftinih letova. Oni sakupljaju na jednom mestu informacije od desetina ili stotina prevoznika, šta daje mogućnost da se brzo i jednostavno uporede sve ponude: na primer, kuda možete jeftino otputovati iz Beograda ili koja je cena avio karata za SAD. A kako koristiti pretraživače jeftinih letova i rezervisati avio karte?

Letovi koje korisnici eSky najčešće pretražuju

Evropa - Najpopularnije turističke destinacije

Popularne turističke destinacije

Popularne rute iz Beograda

Popularne rute iz Niša

Ostale popularne ponude jeftinih letova

Kako pronaći jeftine letove?

Da biste na sajtu eSky proverili da li su avio karte dostupne u odabranom terminu, treba odrediti nekoliko osnovnih podataka.

 • Korisnik mora odabrati da li traži ponudu jeftinih letova u jednom pravcu, u oba pravca ili ga zanima putovanje iz više delova. Bitno je napomenuti da je ovo zadnje rešenje dobar način da se pronađu jeftine avionske karte. Zatim, treba upisati mesto polaska i dolaska, a takođe datum poletanja i – u slučaju kada se Korisnik odluči za povratno putovanje – datum povratka. Na kraju se mora označiti koliko putnika kreće na putovanje avionom, kojeg su uzrasta (bebe, deca, omladina i odrasli) i za koju su klasu leta putnici zainteresovani (ekonomska, premium ekonomska, biznis, prva).

 • Nakon što se popune ovi podaci i odabere se opcija „traži”, pretraživač avionskih karata automatski proverava dostupne ponude i prikazuje isključivo one koje ispunjavaju vaše kriterijume. Kako izgledaju rezultati ponuda jeftinih avionskih karata? Prikazani su ime avio kompanije, vreme poletanja i sletanja na destinaciju, trajanje putovanja, aerodrom poletanja i aerodrom sletanja, cena po putniku i informacije o eventualnom presedanju. Postoji takođe mogućnost da se provere uslovi rezervacije.

 • Ukoliko je spisak ponuda dugačak, postoji mogućnost dodatnog filtriranja rezultata pretraživanja. U pretraživaču jeftinih letova eSky dostupni su filteri koji sužavaju prikazane rezultate, a to su: broj presedanja, vreme poletanja, avio kompanije i aerodromi. Postoji isto mogućnost da se odabere odeljak „Najbolje cene” gde se nalaze najbolje ponude ili ”Najjeftiniji letovi +/- 3 dana” – ovo je predlog za one kojima datum putovanja nije fiksan. Na taj način dobićemo informaciju da li postoje avio karte po povoljnijoj ceni, par dana pre ili posle odabranog datuma. Nakon što odaberete konkretnu ponudu saznajte kako rezervisati avio kartu.

 •  

  Kako rezervisati jeftine letove?

  Ne znate kako da rezervišete avionsku kartu? Ovo je stvarno jednostavno! Nakon što ste odabrali vama najbolju kombinaciju avionskih karata u pretraživaču, dovoljno je da kliknete na opciju „Odaberi” – sistem će na početku proveriti da li je ova konekcija uistinu dostupna, a zatim će automatski prikazati stranicu sa detaljima o letu i informacijama kako da je rezervišete. U ovoj etapi saznaćete i da li postoji ponuda putnog osiguranja, koliko košta osiguranje, a takođe i kako možete da platite svoju avio kartu preko interneta.

  Zatim je potrebno da upišete podatke koji su neophodni za rezervaciju: ime i prezime (treba da su isti kao u putnoj ispravi), pol, datum rođenja, količinu registrovanog prtljaga, a potom odaberete način plaćanja i upišete podatke sa platne kartice. Dodatno, uz manju naknadu, možete odabrati opciju Čekiranje putem interneta. Na kraju, dovoljno je potvrditi rezervaciju klikom na dugme „Rezervišem i plaćam“.

   

 •  

  Jeftini letovi u regionu i u inostranstvu

  Ukoliko vas zanimaju jeftina putovanja, možete iskoristiti dodatne mogućnosti koje nude pretraživači jeftinih letova. Zahvaljujući eSky naći ćete povoljan hotel na destinaciji, rezervisaćete sebi automobil ili ćete naći korisne vezane ponude letova i hotelskog smeštaja.

  Isplati se redovno proveravati ponude jeftinih letova u regionu i inostranstvu koji su dostupni u odeljku „Prilike“ – ovo je najjednostavniji način da se pronađu avionske karte već od 3.100 din. Uz sve to postoji i mogućnost da rezervišete transfer sa aerodroma ili da proverite cene parkinga u okolini.

  Pretraživač jeftinih letova daje mogućnost da se pretraže avio karte avio kompanija Ryanair, Wizz Air, Air Serbia, Lufthansa i mnogo drugih. Dostupan je takođe i radar letova.

   

O putovanju znamo najviše

Pogledajte u Putničkom vodiču

Odabrali ste destinaciju i kupili avionske karte... ali šta je s prtljagom? Pre nego što stvari spakujete u torbu ili kofer, treba da proverite da li..

Zbog bezbednosnih razloga, međunarodnim zakonom određeno je koji su predmeti dozvoljeni, a koji zabranjeni za prevoz vazdušnim transportom. Dodatno..

Pravila za pakovanje ručnog prtljaga Ukoliko se ručni prtljag pakuje na odgovarajući način, može se uštedeti dosta novca, pogotovo kada putnici..