Pronađi jeftini smeštaj - veliki broj ponuda baš za Vas!

  • Više od 1,3 mil objekata
  • Hoteli
  • Apartmani
  • Jeftin smeštaj
2 1
HOTEL DO 30% JEFTINIJE Više od 1,3 mil hotela u ponudi omogućava da smeštaj rezervišete čak 30% jeftinije
NEMA SKRIVENIH TROŠKOVA Pravila rezervacije su jasna. Odmah znate koliko ćete platiti

Da li imate pitanja vezana uz hotel ili rezervaciju?

Odgovore ćete nači u našem Vodiču za Putnike

Šta znače hotelske zvezdice?
Šta znače hotelske zvezdice?

Broj zvezdica označava standard i pogodnosti koje možete očekivati u hotelu. Što ih je više, uslovi su luksuzniji. Međutim, ne postoji međunarodni dokument kojim se utvrđuju uslovi koji se moraju ispuniti u objektu da bi se dobio određeni broj zvezdica. Postoje posebna pravila i skale u svakoj zemlji. Ipak, postoje i područja u kojima ovakva klasifikacija uopšte nije primenjiva  (npr. Skandinavija) ili je pak dobrovoljnog tipa (npr. Engleska, Francuska).  Stoga, ove oznake bi trebalo tretirati sa distance a prilikom izbora hotela, pobrinite se da na vreme proverite koje su sve usluge uključene u cenu.    

Različite vrste hotelskih soba
Različite vrste hotelskih soba

Hotelske sobe se razlikuju prema broju ležajeva i njihovom tipu. Single room (SGL) – jednokrevetna soba, za jednog gosta, sa jednim krevetom. U zavisnosti od standarda hotela, njena površina se kreće od 8 do 14 kvadratnih metara. Twin for sole use – dvokrevetna soba koju može koristiti samo jedna osoba. Twin room – dvokrevetna soba čija su karakteristična odlika dva zasebna kreveta. Reč „twin“ se koristi i da označi sobe za više osoba u kojima postoji veći broj ležajeva, jednak broju osoba koji mogu prespavati u njima. Double room (DBL) – takođe dvokrevetna soba, ali sa jednim većim, duplim ležajem u kojem mogu spavati dve osobe, za koji se obično kaže da je king-size veličine. U SAD sobe obično imaju dva velika, dupla ležaja. Triple – soba za tri gosta, sa tri odvojena ležaja. Quad – soba za četvoro. Dormitory room (dorm) – tip sobe sa mnogo kreveta (često na sprat), koji se izdaju svakome ko želi u njima da prespava. Ovakve sobe uglavnom se nalaze u hostelima i znatno su jeftinije od običnih hotelskih soba.

Vrste doručka
Vrste doručka

U različitim hotelima širom sveta možete naći razne vrste doručaka. Valjalo bi proveriti ponudu doručka tokom procesa rezervacije. Predstavljamo vam osnovne vrste doručaka u hotelima. Engleski doručak (english breakfast) Doručak se obično sastoji od pečenih jaja, pasulja, pečuraka, malih kobasica i grilovanog paradajza. Uz to idu tost, kafa ili čaj i sok. Američki doručak (american breakfast) Doručak se obično sastoji od tosta, džema, kafe ili čaja i soka. U poboljšanoj verziji možete naći i topla jela - kajganu, kobasice, mlečne supe. Kontinentalni doručak (continental breakfast) Doručak se obično sastoji od tosta, džema, kafe ili čaja i soka. U bogatijoj verziji možete naći i topla jela - kajganu, kobasice, mlečne supe. Bečki doručak (viennese breakfast) Doručak se obično sastoji od meko kuvanih jaja u čaši, peciva, tanjira sa suhomesnatim proizvodima, džema ili meda. U hotelima možete naći takođe i švedski sto pun raznih vrsta proizvoda, od toplih jela do voća, od kojih možete sami iskombinovati doručak.

Odjava iz hotela (check out)

Procedura odjavljivanja iz hotela (check-out) mora uvek biti završena do vremena za odjavljivanje koje je odredio hotel. Ne zaboravite! Odjava se obično mora obaviti u 12.00 i do tada morate napustiti hotelsku sobu. Međutim, svaki hotel individualno određuje vreme ostanka u hotelu - tokom prijavljivanja osoblje recepcije informiše goste o vremenu odjave. Pažnja! Ukoliko ostanete duže od vremena određenog za odjavu, hotel vam može naplatiti još jedno noćenje. Neki hoteli dozvoljavaju kasno odjavljivanje - međutim, to treba unapred da se dogovori sa hotelskim osobljem. Za kasnije ili ranije odjavljivanje može se zatražiti dodatno plaćanje. Prilikom napuštanja hotelske sobe, savetujemo vam da pažljivo proverite da li ste spakovali sav prtljag koji ste doneli. Zatim idite na recepciju, vratite ključ od sobe i regulišite sva potraživanja. Pojedini hoteli nakon odjave imaju prostoriju u kojoj možete ostaviti prtljag na čuvanje dok čekate na prevoz. ESky sistem rezervacija funkcioniše na takav način da se plaćanje za boravak vrši pre nego što odete u hotel. Međutim, on će obuhvatati ​​samo usluge koje su uključene u rezervisani proizvod. Svi dodatni troškovi moraju biti plaćeni pre napuštanja hotela. To uključuje, na primer, troškove minibara, račune za telefon ili restoran. Hotel takođe može izdati fakturu za vaš boravak. Na zahtev gosta, recepcionar može naručiti taksi.  

Vrste hotelskih kreveta. Kakvi se sve mogu naći?

Ima nekoliko osnovnih tipova hotelskih kreveta: krevet za jednu osobu, bračni krevet (double bed), krevet queen size (veliki bračni krevet s madracem veličine oko 153-160 x 203 cm ), krevet king size (veliki bračni krevet, veće od onog queen size, s madracem veličine oko 200-203 x  210 cm).      

Dodatne usluge koje hoteli nude besplatno ili uz doplatu.

Mnogi hoteli nude dodatne usluge, kao što su: usluge buđenja, pranja veša, rum servis, naručivanje taksija, ulaznice za kulturne događaje, tustičke informacije, čuvanje vrednosti u sefu. Neke od ovih usluga se dodatno doplaćuju. Mini-bar Ova opcija se smatra za dodatnu uslugu i obično se doplaćuje. Sve što ste koristili iz mini-bara (pića, grickalice) plaćaju se na kraju boravka, prilikom odjavljivanja. U svakoj sobi treba da postoji spisak svega što se nalazi u mini-baru, uz cene za svaku stavku sa spiska. Kafa i čaj Mnogi hoteli nude besplatan čaj i kafu u sobama. Kad je to slučaj, hoteli opremaju sobe mašinama za kafu i čajnicima, uz koje u sobi ostavljaju set koji se sastoji od kesica za čaj, kafe, šećera i mleka, kao i plastičnih ili staklenih čaša ili šolja. Van sobe Dodatni sadržaj koji hoteli nude uglavnom je uslovljen standardom hotela. U taj sadržaj obično spadaju: bazeni, saune, sale za fitnes, teretane, prostorije za opuštanje i oporavak tela, suvenirnice i prodavnice nakita, frizerski saloni, prostor za skadištenje prtljaga ili opreme za rekreaciju, konferencijske sale, turističke agencije, besplatni parking, vešeraj. Internet konekcija Većina hotela nudi pristup internetu. Bolji hoteli često u sobama imaju izuzetno jaku širokopojasnu konekciju u sobama. Ovo se obično ne naplaćuje dodatno. U nekim hotelima internet se može koristiti u internet kafeima – cena usluge se razlikuje od hotela do hotela. Mnogi hoteli obezbeđuju bežičnu internet konekciju (Wi-Fi). Nekada postoje restrikcije za pristup mreži, a pristup se može dodatno naplaćivati. Osoblje hotela pruža informacije o tome koliko se naplaćuje ova usluga.

Izaberite temu koja vas zanima

Upoznajte se s Politikom privatnosti (uključujući i oblast ličnih podataka – GDPR) - više. Prihvatam