Meni

Pretražite letove za Bratislavu

Prikaži filtere

Bratislava

Koji letovi za Bratislavu iz Srbije postoje?

Najbolji pregled dostupnih letova iz Srbije za Bratislavu može se naći na nekom od onlajn pretraživača letova, kao što je recimo eSky internet pretraživač ili besplatna mobilna aplikacija, gde su dostupni i jeftini letovi za Bratislavu.

Nakon što prelistate letove svih avio prevoznika koji su dostupni iz obližnjeg grada, možete podesiti pretragu tako da nađete let za Bratislavu koji je idealan za vas u smislu cene, perioda ili uslova putovanja. Možete ga odmah rezervisati sa svog računara ili mobilnog telefona, a zajedno sa avionskom kartom možete rezervisati i smeštaj po objedinjenoj ceni – klikom na ovaj link.

Letovi za Bratislavu iz Niša su redovni i obavljaju se dvaput nedeljno, što odgovara putnicima koji putuju iz turističkih razloga i nisu nužno ograničeni datumom putovanja. Takođe, avionske karte za ovaj let mogu se rezervisati po veoma povoljnoj ceni. Trenutno na relaciji aerodrom Bratislava – Niš vazdušni saobraćaj obavlja irski niskobudžetni avio prevoznik Ryanair. Red letenja na ovoj relaciji je: polazak iz Niša u 16 h ponedeljkom i petkom, dok je povratak iz Bratislave takođe ponedeljkom i petkom, sa polaskom oko 14 h. Let traje sat vremena i 15 minuta.

Letovi za Bratislavu iz okolnih zemalja

Zbog toga što su glavni gradovi Srbije i Slovačke na prilično maloj razdaljini (udaljeni manje od 600 km), avionski letovi za Bratislavu nisu brojni sa aerodroma u Beogradu. Imajte na umu da letovi iz Beograda za Bratislavu nisu direktni, već saobraćaju preko nekog mnogo udaljenijeg grada. Zato, ukoliko želite avionski prevoz iz srpske prestonice za Bratislavu, biće vam biti brže i lakše da se rezervišete let do Beča, koji je u susedstvu i koji je dobro povezan saobraćajnom mrežom sa slovačkim glavnim gradom.

Putnicima sa juga Srbije ili onima kojima ne odgovaraju datumi polaska za Bratislavu iz Niša verovatno će biti pristupačniji letovi koji nisu iz Srbije. Nekima bi zbog datuma polaska mogli odgovarati letovi za Bratislavu iz Skoplja. Na relaciji Skoplje – Bratislava avioni saobraćaju nedeljom i sredom u ranim poslepodnevnim satima. Ove letove do Slovačke obavlja niskotarifni avionski prevoznik Wizz Air i traju oko sat i po vremena.

Drugim putnicima mogli bi biti zgodniji letovi za Bratislavu iz Sofije, takođe preko niskotarifnog avio prevoznika Wizz Air. Oni takođe saobraćaju nedeljom i sredom u ranim poslepodnevnim satima i traju sat i po vremena.

Jeftini letovi za Bratislavu u svako doba godine

Kada je slovački glavni grad u pitanju, iz Srbije su popularni jeftini letovi iz Niša. Oni se mogu naći po ceni od samo desetak evra u jednom pravcu, odnosno dvadesetak evra za povratnu kartu. Imajte na umu da cena avionske karte ume i mnogo da poraste kako se bliži datum putovanja, a na nju takođe utiče i sam period kada ste odabrali da putujete, vreme ostanka na vašoj destinaciji, kao i količina prtljaga koji želite da ponesete sa sobom. I naravno – dodatne usluge, koje se kod niskobudžetnih prevoznika dodatno naplaćuju.

Da biste bili u toku sa svim dodatnim pogodnostima koje možete iskoristiti za svoje putovanje, pretplatite se na bilten kojim će vas eSky redovno obaveštavati o njima. Ovo važi ne samo za Niš – Bratislava let, već i za letove na drugim relacijama preko različitih avio kompanija.

Sve promocije dostupne na sajtu eSky dnevno se ažuriraju u posebnom odeljku Prilike, pa ih i sami možete istražiti klikom na taj link.

Aerodrom Bratislava – dolasci iz okoline ili centra grada

Bratislava je, osim Beča, veoma dobro povezana i sa Pragom, Budimpeštom i drugim gradovima u Slovačkoj autobuskom mrežom. Za prevoz se koristi autobuska stanica Mlynské Nivy. Na relaciji aerodrom Bratislava – Beč redovno saobraćaju autobusi, za koje se karte mogu kupiti kod vozača. Polasci su na svakih 30 do 60 minuta u toku dana.

Kad je mreža vozova u pitanju, ona je takođe gusta i dobro povezuje Bratislavu sa ostatkom zemlje, susednim Bečom i drugim gradovima. Dve su glavne stanice u gradu, od kojih je Glavna povezana sa centrom grada različitim vidovima prevoza i može se stići za petnaestak minuta. Ako se nalazite na stanici Petržalka, autobusi broj 80, 91 i 93 vode do centra.

Automobilski prevoz je još jedna opcija, jer je Beč udaljen samo oko 65 kilometara, Prag 330 km, a Budimpešta oko 220.

Prevoz od centra Bratislave do aerodroma Ivanka: Taksi služba je dostupna sa fiksnim cenama (obavezno pitajte za cenu!) ili preko mobilne aplikacije Hopin. Druga opcija je autobus 93 ili tramvaj broj 1 iz centra grada do Glavne železničke stanice, odakle autobus 61 vodi do aerodroma.

Aerodrom Ivanka Bratislava

Aerodrom u Bratislavi (Letisko M. R. Štefánika) poznat je kao aerodrom Ivanka Bratislava. Nosi IATA šifru BTS i nalazi se na oko 9 kilometara na severoistok od samog grada. Iako je ovo glavni slovački aerodrom, grad Bratislava koristi i obližnji bečki aerodrom Švehat, koji je udaljen samo pedesetak kilometara od centra grada.

Aerodrom Ivanka Bratislava baza je nekoliko avio prevoznika – uz tri slovačke čarter kompanije, ovde sleću avioni različitih niskobudžetnih avio prevoznika. Najistaknutiji po broju destinacija je Rajaner (Niš – Bratislava let, kao i letovi iz brojnih drugih evropskih gradova, kao što su Madrid, Dablin, Atina, Bolonja, Pafos...). Od popularnih lou kost kompanija tu je još i Wizz Air (između ostalih, letovi iz Skoplja i Sofije).

Još neke od kompanija koje saobraćaju preko ovog slovačkog aerodroma su Flydubai (letovi iz Bratislave za Dubai), Pobeda (jeftini letovi za Moskvu iz Bratislave), Air Cairo (sa Hurgadom kao destinacijom), a od juna 2019. i Cyprus Airways, koji povezuje Bratislavu sa Larnakom.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Bratislavu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Bratislavu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Bratislavu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Bratislavu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Bratislavu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Bratislavi

Popularne avio kompanije za Bratislavu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Bratislavi

Nađite smeštaj u Bratislavi